Perkplanten

Wilgen Tipi's bouwen - stap voor stap instructies voor een Indiase tent

Pin
Send
Share
Send


Een rieten tipi is een perfecte schuilplaats voor kinderen en een geweldige plek voor avontuur. We leggen stap voor stap uit hoe je er zelf een kunt bouwen.

© Alena Yakusheva - Fotolia.com

Een wilgentip is een belangrijke plaats voor kleine indianen en avonturiers. Kleine kinderen spelen graag in grotten en verstoppen zich op verschillende plaatsen. Een rieten tipi is een geweldige manier om een ​​eigen retraite voor kleine en grote kinderen te creëren. Het maakt niet uit of kleine kinderen Indiërs spelen of grote kinderen zich terugtrekken om te lezen. De wilgentipi in je eigen tuin kan in een paar uur worden opgezet en is langdurig bestand tegen externe invloeden.Als je vers gesneden takken gebruikt, schieten ze meestal snel wortel. De wilgentipi wordt zo een belangrijk onderdeel in de huistuin.

Je hebt dit nodig om een ​​wilgentipi te bouwen

Het belangrijkste materiaal voor het bouwen van een wilgentip zijn voldoende dikke takken en twijgen. Er zijn minimaal 10 stabiele takken met een lengte van 10 meter nodig en veel kleinere flexibele takken. Een draadloze zaag is voordelig om de takken op de gewenste lengte te brengen. Een schop om in de takken te graven en een paal om de basis te meten zijn ook noodzakelijk. Daarnaast worden een touw, een ladder en werkhandschoenen aanbevolen. Als je de wilgentipi wilt verfraaien, kun je voor een aantal klimopplanten zorgen. Kort gezegd heb je nodig:

  • dikke takken
  • flexibele takken
  • Cordless Saw
  • spade
  • pin
  • hoofd
  • kabel
  • plant

Instructies voor het bouwen van een wilgentip

De wilgentipi is zeer snel ingesteld. Je hebt maar ongeveer een middag nodig. Kinderen kunnen ook helpen met de bouw. Dit is niet alleen leuk, maar de kinderen leren ook hulpmiddelen te gebruiken. Later zullen de kleintjes erg trots zijn dat ze hun eigen tipi hebben gebouwd en er daarom graag in spelen en tijd doorbrengen. Het kost maar een paar stappen om de wilgentipi helemaal opnieuw te bouwen.

Stap 1 - meet basisoppervlak:

Om de wilgentipi te bouwen, is een cirkel met een diameter van ongeveer 2 meter vereist. Meet hiervoor eerst het touw. Deze moet minimaal 1,5 meter lang zijn. Om een ​​mooie cirkel als oppervlak te krijgen, moet je nu een paal in de grond raken. Bind dan het touw aan deze paal. Nu kunt u het touw spannen en de vloer aan het einde van het touw markeren. De paal en het touw vormen nu een soort cirkel. Het is het beste om meerdere markeringen rond de paal te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de wilgentipi later een mooie vorm heeft en groot genoeg is voor meerdere kinderen om ruimte te vinden. Je kunt de vloer bijvoorbeeld markeren met een gekleurde spray of zand.

Stap 2 - graaf de geul:

Nadat u de cirkel hebt gemarkeerd, kunt u de schop gebruiken om een ​​kleine, ronde geul te graven van ongeveer 40 centimeter diep. Het is belangrijk dat je de ingang voor de tipi open laat en daar geen greppel graaft. Op deze manier kunnen de kinderen later gemakkelijk in en uit gaan. Het graven van de geul heeft het voordeel dat je de takken later goed in de grond kunt graven.

Stap 3 - Bouw de basisvorm:

Als je klaar bent met graven, kun je de stevige takken knippen. Ongeveer 10 takken, elk drie meter lang, zijn vereist. Plaats deze takken dan in de geul op een afstand van ongeveer 60 centimeter. Om ervoor te zorgen dat deze een houvast vinden, moet u de takken aan de bovenste punt tegen elkaar leunen. Je kunt de typische tipi-vorm al zien. Om de takken te stabiliseren, moet je ze aan elkaar binden met een touw onder de punt. De basisvorm van de tipi is al klaar.

Stap 4 - Bouw tipi:

Nu heb je de flexibele takken nodig. Deze zijn geweven in de basisvlecht. Lus de dunne, flexibele takken horizontaal tussen de grote, stabiele takken. Afhankelijk van hoe ondoorzichtig de tipi zou moeten zijn, zijn verschillende aantallen flexibele takken vereist. Om de tipi stabiel te bouwen, moet u het weefpatroon volgen. Dit betekent dat de smalle tak eenmaal over de brede tak en eenmaal onder de brede tak is geweven. Vergelijkbaar met het weven van een tapijt. Er mag maximaal 20 centimeter tussen de horizontale takken zijn. Als je de tipi ondoorzichtiger wilt maken, kun je de takken dichter bij elkaar duwen. Het is belangrijk dat u de ingang weglaat. Deze moet ongeveer 70 centimeter breed zijn, zodat kinderen nog steeds gemakkelijk in en uit kunnen gaan.

Stap 5 - Sluit de geul:

Als je de tipi hebt gebouwd zoals je wilt, moet je de greppel opnieuw graven. Het is belangrijk dat je stevig op de aarde drukt, zodat de dikke takken de aarde goed vasthouden. Zodra alle takken zijn begraven en de aarde is ingedrukt, bevindt de wilgentipi zich stevig in de grond en kan deze worden verfraaid.

Stap 6 - Verfraai wilgen tipi's:

Nu kunnen u of uw kinderen de tipi verfraaien. U kunt bijvoorbeeld verschillende klimopranken aan de takken bevestigen. Als de klimopranken nog wortels hebben, kun je ze in de aarde graven. Dit heeft het voordeel dat je de klimop kunt gieten en deze blijft groeien. Dit maakt de tipi ondoorzichtig en blijft het hele jaar groen.

Veel kinderen hangen ook graag vlaggen en wimpels aan de tipi om het een beetje kleurrijker te maken. Hoe kinderen de tipi willen verfraaien, is aan de kleintjes zelf. Er zijn geen grenzen aan uw verbeelding.

10 beoordelingen 365 ideeën voor buitenshuis Geen verveling meer! Of het nu in uw eigen tuin is, in het park om de hoek of in het bos - er is veel te ontdekken en te beleven in de natuur. In "365 ideeën voor buiten" vinden kinderen gevarieerde suggesties die ze alleen of samen met vrienden en familie kunnen uitproberen. € 14,95 Ga naar de winkel

Tips voor het lang handhaven van de wilgentipi

Een rieten tipi ziet er erg mooi uit en gaat jaren mee. Het is belangrijk dat de wilgentakken goed begraven liggen in de aarde. Hierdoor kunnen ze snel wortel schieten. Je moet de klimop ook goed begraven, zodat deze snel groeit. Het is ook belangrijk dat je de takken elk jaar snijdt, zodat de tipi altijd zijn vorm behoudt en de takken lang gezond blijven.

Om de wilgentipi lang te houden, moet je hem ook regelmatig water geven. In de zomer heeft het wilgenhout veel water nodig. Dit is de enige manier om te voorkomen dat het rot wordt. In de winter hoeft u de wilgentipi echter zelden van water te voorzien. De omliggende sneeuw laat voldoende water vrij. Je kunt de tipi in de winter met een zeil beschermen als je hem zonder klimop hebt opgesteld. De klimop blijft zelfs in de winter groen, dus het tipi gloeit het hele jaar door in een rijke, groene kleur.

By the way:

Je kunt veel mooiere dingen voor de tuin bouwen van wilg. Bijvoorbeeld een levend scherm (instructies voor een levend scherm gemaakt van wilg), decoratieve ballen (instructies voor ballen gemaakt van wijnstokken of wilgentakken) of klimhulpmiddelen (instructies voor klimhulpmiddelen gemaakt van wilgentakken).

Pin
Send
Share
Send