Perkplanten

Maak Halloween-grafsteen voor de tuin - doe-instructies voor een griezelige tuindecoratie

Pin
Send
Share
Send


Wat zou Halloween zijn zonder een tuin die kippenvel bezorgt? Waarschijnlijk een behoorlijk saaie. Hier is een gids voor een enge grafsteen.

© Anna Kucherova - Fotolia.com

Vele grote festivals worden het hele jaar door gevierd, wat vooral leuk is voor kinderen. Omdat je dan altijd geweldige decoratie koopt om het huis en de tuin te versieren en dus te verfraaien. Veel decoraties kunnen ook zelf worden gemaakt. Dit bespaart geld en is vaak erg leuk. Vooral kinderen zijn later erg trots op de meesterwerken die ze zelf hebben gemaakt. Halloween is bijvoorbeeld een festival waarvoor je zelf veel decoratieve items kunt ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld griezelige pompoenen snijden en een griezelig mooie grafsteen maken voor de voortuin. Dit geeft de tuin een mystieke flair en maakt elk Halloween-feest een unieke ervaring.

Op de begraafplaats zijn er altijd grote grafstenen in de vorm van een kruis, kleine ovale en ook grote hoekige. Sommige grafstenen hebben ook een gezegde en andere grote grafstenen zijn versierd met patronen. Om inspiratie op te doen, kunt u eenvoudig naar enkele grafstenen op internet kijken. Daar vindt u veel geweldige modellen die u kunt nabootsen en in de tuin kunt zetten voor Halloween.

Dat heb je nodig voor een Halloween-grafsteen

Welke grafsteen je ook kiest: dezelfde materialen zijn altijd vereist. Het is zinvol om al het materiaal dat u nodig heeft van tevoren te bereiden. U kunt dus later naar het werk gaan zonder naar gebruiksvoorwerpen te zoeken. Je hebt nodig:

  • een dikke polystyreen plaat
  • Mes met een glad snijvlak
  • potlood
  • een pen (zo dik mogelijk)
  • een zaag of broodmes (moet getand zijn)
  • Piepschuimlijm of hete lijm
  • Spuitbussen in zwart
  • Acrylverf (wit, grijs, zwart)
  • borstel

Je kunt de piepschuimplaat in elke bouwmarkt kopen voor weinig geld. Je kunt ook aquarellen gebruiken in plaats van acrylverf. Je moet de grafsteen echter nadien schilderen, zodat de kleur zelfs nat blijft.

DIY-instructies voor een Halloween-grafsteen

Stap 1:

Print eerst een sjabloon voor de grafsteen. Je zult ontelbare variaties op internet vinden. Het is het beste om te beginnen met het kiezen van een sjabloon die niet te ingewikkeld is om te bouwen. Later kun je de moeilijkheidsgraad vergroten en geavanceerdere grafstenen maken. Omdat in principe alle grafstenen hetzelfde zijn gemaakt, ongeacht of u een eenvoudige of een uitgebreide grafsteen kiest.

Stap 2:

Als je de sjabloon naast je hebt, begin je met het tekenen van de omtrek van de grafsteen met een potlood op de piepschuimplaat. Als de sjabloon verschillende ronde elementen bevat, kunt u een pan, glazen of borden gebruiken om u te helpen. Werken met een kompas is natuurlijk ook mogelijk.

Stap 3:

Nu kunt u de grafsteen uitsnijden. Gebruik hiervoor het broodmes of de zaag. Met een gekarteld snijvlak kan de grafsteen in een mum van tijd worden uitgesneden. Omdat polystyreen echter veel vuil veroorzaakt, is het het beste om dit werk buitenshuis te doen.

Stap 4:

Nadat je de grafsteen hebt uitgesneden, kun je beginnen met het versieren. Het maakt niet uit of u kruisjes tekent of de letters RIP - uw verbeelding kent geen grenzen. De beste manier om dit te doen is met een dikke viltstift. U kunt nu op elk gewenst moment correcties aanbrengen, want zolang de patronen nog niet zijn gesneden, kunt u de decoraties nog steeds wijzigen.

Stap 5:

Nu is het tijd om de geschilderde patronen uit het piepschuim te snijden. Gebruik hiervoor een mes met een glad snijvlak, zoals een snijmes. Je moet de decoraties in het piepschuim ongeveer 3 centimeter diep snijden. Het is belangrijk dat u heel precies en precies werkt.

Stap 6:

Als u tevreden bent met de decoraties, kunt u de spuitbus bij de hand nemen. Spuit de grafsteen volledig met zwarte verf. Hier moet u ervoor zorgen dat u de verf gelijkmatig spuit. Spuit de verf ook in de gebeeldhouwde decoraties. Dit zorgt later voor een geweldig effect. Nadat de grafsteen is gespoten, moet je de verf een paar uur laten drogen.

belangrijk: Omdat tijdens dit werk dampen opstijgen, moet u deze stap altijd buitenshuis uitvoeren.

Stap 7:

Als de grafsteen droog is, kun je de decoraties een beetje schilderen met de witte verf. Het hangt allemaal af van de smaak, of de decoraties wit moeten zijn of zwart moeten blijven. Je kunt de patronen ook naar hartenlust schilderen. Dan moet de verf weer goed drogen.

Stap 8:

Om een ​​mystiek effect te bereiken, kunt u nu over de hele grafsteen schilderen met een grijze kleur. Het is belangrijk dat u heel weinig kleur gebruikt en dat de kleur niet in de patronen komt. Borstel de grijze verf eenvoudig over de hele grafsteen en laat hem daarna weer goed drogen. Om de grafsteen de perfecte steenlook te geven, kunt u een tweede verflaag aanbrengen. U kunt beslissen of u een laag zilververf wilt schilderen of grijze en witte verf wilt mengen.

Stap 9:

Als de grafsteen droog is, moet je deze met een heldere vernis besproeien om aan de veilige kant te zijn. Als u acrylverf hebt gebruikt, is dit niet absoluut noodzakelijk. De grafsteen hoeft alleen te worden geverfd na het gebruik van waterverf. Nu is de grafsteen al klaar en kan deze in de tuin worden geplaatst. Gewoon in het bed graven of op een gazon met lange nagels bevestigen.

Hieronder vindt u een vergelijkbare gids als een video:

Video: 8 Funny Halloween Costume Ideas! DIY Halloween Costumes and Makeup (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send