Perkplanten

Blauwe klokboom vermenigvuldigen met stekken en zaden

Pin
Send
Share
Send


U hoeft geen professionele tuinier te zijn om de blauwe klokboom te reproduceren. Leken kunnen zich ook voortplanten met stekken of zaden.

© ernstboese - Fotolia.com

Als u al een blauwe klok (Paulownia tomentosa) bezit, hoeft u zich geen zorgen te maken over propagatie. De imperiale boom zorgt er automatisch voor dat zijn soort niet sterft. De zaden zijn bijzonder wijd verspreid, zodat tal van bluebellbomen in de omgeving uit de grond schieten en in ruil daarvoor moet je ervoor zorgen dat de zaden op tijd worden verwijderd. Voor al diegenen die deze mooie plant uit het Verre Oosten nog steeds willen kopen, staan ​​hieronder tips voor op soort passende voortplanting.

De blauwe klokboom kan op de volgende manieren worden verspreid:

 1. stekken
 2. zaad

❶ Blauwe klokboom - voortplanting door stekken

Tuinieren leken zullen ook in staat zijn om een ​​blauwe klok met behulp van stekken te reproduceren. Het enige probleem is dat er een imperiale boom in de buurt zou moeten zijn. De stekken worden in de herfst gesneden. Dit kan worden gedaan als onderdeel van snoeimaatregelen. Als er een buurman is, zal hij zeker klaar zijn om wat stekken over te dragen.

De stekken moeten ongeveer 20 centimeter lang zijn en nog niet te houtachtig. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er meerdere zijn ogen zijn in de shoot. Dit is waar de bladeren later uitkomen. Direct na het snijden worden de takken in een plantenbak geplaatst die is gevuld met een voedzaam en los substraat. Nu is een beetje geduld vereist. De plantpot wordt op een heldere en warme locatie geplaatst en constant vochtig, maar niet nat gehouden. De stekken overwinteren in het huis en vormen wortels in de winter. In het voorjaar, wanneer nachtvorsten niet langer worden verwacht, kan de plantenbak op het balkon of terras worden geplaatst.

De verspreiding door stekken in één oogopslag:

 1. Snijd het snijden
 2. Bereid de plantenbak voor
 3. Snijden invoegen
 4. Plaats het snijden warm en helder
 1. Houd het snijden vochtig
 2. Winter stekken
 3. Wacht op wortelvorming
 4. Breng stekken naar buiten in het voorjaar

❷ Blauwe klokboom - vermeerdering door zaden

De klokje boom groeit meestal in zijn eigen handen. De zaden vallen op de grond en worden weggedragen door de wind. Daarop groeien een aantal jonge planten op hun eigen gazon of op het eigendom van hun buren. Als er al een imperiale boom bestaat, is propagatie geen probleem.

Als u een blauwe klok wilt kweken, kunt u de zaden van bestaande bomen verzamelen of kopen bij gespecialiseerde dealers.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 TROPICA - Blue Bell Tree (Paulownia tomentosa) - 200… 16 beoordelingen3,75 €Naar de winkel
2 100 Paulownia "Hybrid 9503" hybride zaden, Chin ... Momenteel geen beoordelingen4,99 €Naar de winkel

Het wordt het best gezaaid in februari. De zaden worden gekweekt in plat groeiende trays. Turf is het beste substraat. De zaden worden verspreid op het substraat zonder bedekt te zijn met aarde. De zaden moeten tijdens de teelt gelijkmatig vochtig worden gehouden. Wateroverlast mag echter niet optreden.

"Tip: Als de planter is bedekt met een folie of glazen deksel, wordt het kiemproces versneld.

Overdekte plantenbakken moeten regelmatig worden geventileerd, anders kan zich schimmel vormen. De zaden ontkiemen op een heldere en warme locatie na ongeveer een week. Zodra de zaailingen ongeveer vijf centimeter zijn gegroeid, moeten ze worden gescheiden en overgebracht naar afzonderlijke plantenbakken. Nu raken de jonge planten geleidelijk aan gewend aan het buiten zijn, aanvankelijk alleen overdag. Als late vorst niet meer te verwachten is, kunnen de bloembakken de zomer op het balkon of terras doorbrengen.

Groeien uit zaden - stap voor stap

 1. Verkrijg zaden
 2. Vul de plantenbak met aarde
 3. Plaats zaden
 1. Zet de plantenbak op een lichte en warme plaats
 2. Houd de planter vochtig
 3. Wacht op ontkieming

Voortplantingsmethoden met hun voor- en nadelen

werkwijzevoordelennadelen
Voortplanting door stekkenStekken kunnen gemakkelijk worden verkregen van bestaande planten. De propagatiemethode is eenvoudig en belooft hoge kansen op succes.De stekken worden in de herfst gesneden en moeten de winter warm en helder doorbrengen totdat zich wortels vormen. Een plant moet beschikbaar zijn om stekken te kunnen verkrijgen.
Voortplanting door zadenZaaien is eenvoudig en er kunnen meerdere planten tegelijk worden gekweekt. De kiemkracht begint snel. Zaden kunnen worden verkregen van bestaande planten.Als er geen plant is, moeten de zaden worden gekocht.

"Tip: De eenvoudigste manier om een ​​blauwe klok te krijgen, is een jonge plant uit de grond te graven en thuis in een plantenbak te plaatsen. Als de planten dichtbij groeien, zal dit niet moeilijk zijn. Bij het uitgraven van de jonge plant moet ervoor worden gezorgd dat de delicate wortels niet worden beschadigd.

Wat gebeurt er met de jonge planten?

Jonge planten hebben nog geen volledig ontwikkeld wortelstelsel en zijn gevoeliger dan een volwassen blauwe klokboom. De kleine planten hebben vanaf het begin veel zon nodig. Een beschermde buitenlocatie is een voordeel. Jonge planten moeten regelmatig water worden gegeven. Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen water in de planter achterblijft.

Een drainage in de bodem van het vat beschermt tegen wateroverlast, omdat het irrigatiewater beter kan weglopen. Jonge planten worden in huis gekweekt totdat late vorst niet langer bedreigt. In de eerste twee jaar na het planten hebben de kleine imperiale bomen winterbescherming nodig. Zodra de eerste vorst wordt voorspeld, worden de plantenbakken het huis binnengebracht en overwinterd helder en droog bij ongeveer acht tot tien graden.

"Tip: Jonge imperiale bomen zijn niet winterhard. Het is daarom raadzaam om containers de eerste jaren te bewaren.

Waar moet op worden gelet bij de zorg voor de jonge planten?

Pin
Send
Share
Send