Perkplanten

Korea spar planten: Instructies voor veld en kuipen

Pin
Send
Share
Send


Voordat u een Koreaanse spar plant, moet u zich ervan bewust zijn dat de naaldbomen tot 20 meter hoog kunnen groeien en dienovereenkomstig ruimte nodig hebben.

© Tanya Zabula - Fotolia.com Als je tuin groot genoeg is, heb je misschien al overwogen om daar een Koreaanse spar (Abies koreana) te planten als een speciale blikvanger. De dennenplanten trekken in alle seizoenen de aandacht en zelfs op het balkon en terras hoeft u niet zonder de aantrekkelijke planten te doen, want er zijn ook kleine stelen op de markt.

Het onderhoud zal ook geen grote problemen veroorzaken. Koreaanse sparren zijn op de markt in tal van aantrekkelijke variëteiten, die verschillen in de vorm en kleur van de naalden en kegels. Er is zeker een exemplaar hieronder dat precies in uw tuin past. De succesvolle teelt van uw Koreaanse spar begint met het planten. In het volgende vindt u alles wat u moet weten over het kweken van de aantrekkelijke naaldplanten.

Koreaanse zilverspar: plantbeschrijving

Koreaanse sparren zijn groenblijvende bomen die brede kegelvormige kronen vormen. De takken vallen horizontaal en rijvormig op. De bomen groeien vrij langzaam en zijn daarom ook geschikt voor kleinere tuinen of om in een emmer te bewaren. De jaarlijkse groei is ongeveer twaalf centimeter. De sparren bereiken een hoogte tussen tien en bijna 20 meter. Last but not least, dit hangt af van de locatie en de zorg.

Koreaanse sparren hebben een olijfbruine, glanzende schors. De licht harige schors is bruin tot roze-grijs van kleur. De toppen zien er aanvankelijk lichtbruin uit en worden later wit. De glanzende donkergroene naalden zijn dicht en borstelachtig samen.

Distributie en voordelen van de Koreaanse spar

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het verspreidingsgebied van de Koreaanse spar in Korea. Het komt ook voor op het eiland Jeju-do, dat ooit Quelpaert heette. Koreaanse sparren groeien in hun natuurlijke bereik tot een hoogte van 1.000 meter. De sparren werden voor het eerst geïntroduceerd in Groot-Brittannië in 1913, de eerste beschrijving komt van Ernest Henry Wilson in 1920.

Vanwege de aantrekkelijke naalden en de vele kegels, wordt de Koreaanse spar vaak gebruikt als sierplant in tuinen en parken. Meer en meer hobbytuiniers besluiten de aantrekkelijke en gemakkelijk te verzorgen dennenplanten te planten.

Korea-spar planten - de juiste locatie

Het natuurlijke thuis van de Koreaanse spar ligt in de bergachtige bosgebieden in Zuid-Korea. Kies daarom een ​​beveiligde en gedeeltelijk schaduwrijke locatie. Zonnige locaties worden ook heel goed verdragen, maar de planten hebben dan meer vocht nodig. Je kunt een 50 cm hoge boom kopen of een boom van drie meter of meer in je tuin planten.

Vind in het kort de juiste locatie:

 • beschermde
 • helder
 • halfschaduw

Selecteer het ideale substraat voor de Koreaanse spar

Als je de korea-spar in een losse grond plaatst, zullen de fijne wortels gemakkelijker de grond kunnen binnendringen en de spar voorzien van water en voedingsstoffen.

➔ Tip: Koreaanse sparren zijn ondiepe wortels. Buizen en lijnen in de vloer zijn meestal geen gevaar.

De grond mag niet te droog zijn. Vochtige en tamelijk koele gronden hebben de voorkeur. Het voedingsgehalte van de bodem hoeft niet te hoog te zijn. De plant voelt ook comfortabel aan in zandgrond. Zware kleigronden zijn minder voordelig. Deze moeten voor het planten mogelijk worden losgemaakt. Dit kan door zand of grind toe te voegen.

Korea spar planten - stap voor stap instructies

 1. Selecteer locatie
 2. Maak de grond los en bereid deze voor
 3. Graaf het plantgat royaal uit
 4. Geef de plant water
 5. Plaats de plant
 1. Vul het substraat in
 2. Druk op het substraat
 3. Gietrand aanbrengen
 4. geef regelmatig water

Als je hebt gekozen voor een kortgroene Koreaanse spar, kan dit ook een ornament op het balkon of terras zijn of als een randbevestiging in het bed dienen. Als u een locatie in het midden van de tuin vindt, zijn solitaire planten van een trotse grootte natuurlijk altijd een indrukwekkend gezicht.

Bereid het substraat voor

Allereerst wied het substraat van onkruid, stenen of wortels. Een te zware grond wordt vermengd met zand. Je kunt compost ook in de grond mengen. Dit geeft de Koreaanse spar een waardevolle organische meststof op lange termijn wanneer geplant.

Graaf het plantgat uit

Het plantgat moet minstens tweemaal de diepte van de kluit worden gegraven. Je kunt nog steeds veel breedte toevoegen, omdat de ondiepe wortel voldoende ruimte nodig heeft om de wortels te verspreiden.

Geef water en plaats de Koreaanse spar

Trakteer uw Koreaanse spar voor het planten in een bad in lauw water. De wortels kunnen voldoende water opnemen. Haal het jonge boompje na ongeveer een uur uit het water en plaats het voorzichtig in het voorbereide plantgat. Vul nu met het voorbereide substraat. Druk de grond licht aan en geef de plant goed water.

➔ Tip: Een gietrand maakt de watervoorziening van de Koreaanse spar gemakkelijker.

De gietrand is al tijdens het planten aangebracht. Houd de gietrand schoon en verwijder regelmatig onkruid. De gietrand is niet geplant. Om te voorkomen dat de grond uitdroogt, moet u ook regelmatig mulchen.

Een overzicht van de aanplant van de Koreaanse spar

maatregeltoelichting

Bepaal locatie
 • De Koreaanse spar geeft de voorkeur aan een lichte locatie in halfschaduw.
 • Plaatsen in de zon worden getolereerd, maar irrigatie is vaker vereist.
 • De planten geven de voorkeur aan een beschermde locatie.

Bereid het substraat voor
 • De planten zullen niet gedijen in zware kleigrond.
 • Zorg ervoor dat het substraat los, fris en niet te droog is.
 • Het dunne wortelnetwerk moet zich goed kunnen verspreiden.

Maak planten
 • Zorg ervoor dat het plantgat breed genoeg is.
 • Voor het planten wordt de spar in een emmer water geplaatst, zodat de wortels goed vocht kunnen krijgen.
 • Maak een waterrand bij het planten en mulch het regelmatig.

Een Koreaanse spar in een emmer planten - stap voor stap instructies

 1. Selecteer plantenbakken
 2. Houd het substraat klaar
 3. Geef de plant water
 4. Maak afwatering
 5. Plaats de plant
 1. Vul het substraat in
 2. Druk op het substraat
 3. Geef de plant water
 4. Selecteer locatie
Dwergsoorten zijn zeer geschikt voor het houden van containers. Het is belangrijk dat je de plant voldoende ruimte biedt. De planter moet bijzonder breed zijn, zodat de platte wortel zich goed kan verspreiden.

De planten in de kuip hebben een hogere voedingsbehoefte. Upgrade het substraat dienovereenkomstig en meng het met compost. Maak een afvoer van kleigranulaat of lavasnippers op de bodem van het vat om wateroverlast te voorkomen. Plaats de Koreaanse spar in de plantenbak en zet de emmer op een lichte en gedeeltelijk schaduwrijke plaats.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 De natuurstenen tuin 25 kg (vergelijkende prijs: 8,60 euro ... 29 beoordelingen10,75 €Naar de winkel
2 10 kg lava grit plant granulaat slak bescherming ... 6 beoordelingen9,90 €Naar de winkel
3 100 kg zwart / antraciet basalt chips 8-16 mm -… Momenteel geen beoordelingen51,20 €Naar de winkel
U zult vele jaren plezier hebben van uw kuipplant. Omdat de sparren heel langzaam groeien, is transplantatie alleen nodig na ongeveer drie jaar.

Video: De Koreaanse SPAR maakt babies. De zaadkegel van de naaldboom. (November 2020).

Pin
Send
Share
Send