Perkplanten

Coniferen onderhouden - 5 tips

Pin
Send
Share
Send


Coniferen onderhouden is eigenlijk vrij eenvoudig omdat ze extreem robuust zijn. Toch is het het beste om onze 5 verzorgingstips te overwegen.

Coniferen zijn heel gemakkelijk te verzorgen

Bijna alle coniferen behoren tot de groenblijvende planten die zelfs in de winter een beetje kleur oproepen in de individuele tuinen. Bovendien worden ze op onze breedtegraden als extreem robuust, vaak winterhard en bovendien absoluut gemakkelijk te verzorgen beschouwd. Daarom zijn ze in de tuinen zo populair als solitaire planten of groepsplanten (soms ook geschikt voor het ontwerpen van hagen).

Het is echter altijd belangrijk dat u altijd rekening houdt met de verwachte grootte en breedte bij het planten van coniferen. De groei (snel of langzaam groeiend) van individuele coniferen speelt ook vaak een beslissende rol in de aankoopbeslissing.

By the way:

Coniferen zien er veel aantrekkelijker uit wanneer ze worden geplant in combinatie met bloeiende loofbomen. Zeer kleine coniferen zijn ook geschikt voor het planten van potten en / of graven. U heeft dan echter meer intensieve zorg nodig. (Link tip: coniferen planten - wanneer is de beste tijd hiervoor?)

Interessante fokvormen

In de tussentijd biedt de gespecialiseerde handel zelfs verschillende cultivars van individuele coniferen waarvan de groeihoogten, kegelvormen en kegelkleuren, enz. Perfect kunnen worden aangepast aan de behoeften van moderne tuinen. Wat dacht je van een aapstaartboom of een Koreaanse spar met blauwe kegels?

De juiste verzorging van de coniferen is dan echter vereist, zodat u de individuele planten lang genoeg kunt laten genieten van hun uiterlijk. Hier volgen daarom een ​​paar belangrijke tips waar u zeker op moet letten bij het zorgen voor coniferen.

Coniferen onderhouden - 5 tips

Tip 1 - gieten:

U moet de groenblijvende bomen altijd in het eerste jaar van planten regelmatig water geven en beschermen tegen overmatig zonlicht (bijvoorbeeld met een zonzeil). Dit voorkomt zogenaamde stralingsschade en uitdrogingsschade, die anders jarenlang niet goed kan worden gecompenseerd.

Bij alle coniferen moet je er altijd rekening mee houden dat de dichtheid van de takken meestal betekent dat er slechts een beetje water in het wortelgebied komt. Daarom moet je je naaldbomen voldoende water geven tijdens lange periodes van droogte. Anders draagt ​​de naaldboom binnenkort alleen bruine naalden.

Tip 2 - Maak de grond los:

In principe moet u de grond rond een naaldboom lichtjes losmaken met een hark, indien mogelijk eenmaal per jaar (in de lente of de herfst). Indien nodig kunt u ook een beetje natuurlijke compost opnemen.

Bij het losmaken, moet u ook ruwweg alle gevallen naalden verwijderen, die grotendeels besmetting met schimmelziekten kunnen voorkomen.

Tip 3 - bemesten:

De meeste naaldbomen bedanken ook hun tuinman voor het geven van een volle bemesting eenmaal per jaar, b.v. door blauwe korrel rond de stam te verspreiden.

Tip 4 - Verwijder afgebroken takken:

Door b.v. Verwijder altijd takken die door de wind zijn geknikt op de naaldbomen (zaag zo voorzichtig mogelijk af). Verder moet u in de wintermaanden altijd de takken vrijmaken van zware sneeuwbelastingen.

Tip 5 - Knip achter / boven knippen:

Kortom, u moet een radicale snoei of gevormde snede voor alle coniferen vermijden, omdat veel soorten niet langer vers op het oude hout zullen ontspruiten. Het resultaat: er ontstaan ​​kale plekken. Je moet met deze tip rekening houden, vooral bij het planten van hagen!

U bent wellicht ook geïnteresseerd in:

»Plagen op coniferen - Hoe worden ze bestreden?
»Hoe te voorkomen dat coniferen geel worden

Video: Alles over coniferen met Sep - WARENTUIN (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send