Kruiden

Zorg voor Cyprus gras - tips over water geven, bemesten, maaien en overwinteren

Pin
Send
Share
Send


Grassen van Cyprus zijn al sinds de oudheid bekend en zijn vandaag de dag nog steeds erg populair. Rekening houdend met de vereisten, blijken de grassen van Cyprus ongecompliceerd en gemakkelijk te verzorgen.

© emer - Fotolia.com

Cyprus-grassen (Cyperus) behoren tot de zure grasfamilie en worden wereldwijd verspreid. De meest overblijvende planten komen voor bij ongeveer 600 soorten. De generieke naam Cyperus is afgeleid van het Griekse equivalent "kýperon" voor water- en weideplanten met aromatische wortels. Op onze breedtegraden biedt Cyprus gras exotische charme, vooral als kamerplant. De krachtige tropische planten kunnen de zomer ook buiten doorbrengen, in potten of in een tuinvijver. Hier is onze bijdrage Planting Cyprus Grass - Tips voor teelt in het huis, bed en tuinvijver als een leestip.

Het natuurlijke bereik van het gras van Cyprus

De grassen van Cyprus worden bijna wereldwijd verspreid en gedijen in de gematigde, tropische en subtropische klimaatzone. Alleen al in Noord-Amerika zijn bijna 100 soorten geïdentificeerd. China is goed voor meer dan 60 soorten en Madagaskar heeft ook ongeveer 100 soorten. In Europa is het gras van Cyprus vertegenwoordigd met bijna 30 soorten. De variëteiten die eigen zijn aan onze breedtegraden zijn onder meer:

 • Hoog Cyprus gras
 • Het bruine gras van Cyprus
 • Hank-Cyprus gras
 • Het verse groene gras van Cyprus

Aanbevolen literatuur: Cyprus gras: de 10 mooiste rassen gepresenteerd.

Hoe zorg je goed voor het gras van Cyprus

❍ Water Cyprus gras:

Cyprus grassen hebben altijd voldoende water nodig. De moerasplant wil graag in een schotel of plantenbak staan ​​die ongeveer halfvol water is. Ze geeft de voorkeur aan kalkvrij water. Regelmatig water geven is daarom verplicht, want de kluit mag in geen geval uitdrogen. Dit maakt het gras van Cyprus een van de weinige planten die geen problemen hebben met wateroverlast en ze zelfs wensen. De planten kunnen het echter niet verdragen volledig onder water te zijn.

De planten hebben ook een hoge luchtvochtigheid nodig. In de kamer mag dit niet minder zijn dan 60 procent. Bruine bladuiteinden geven aan dat de plant te droog is. Besproei daarom de planten regelmatig met warm water. Dit geldt ook voor planten die buiten staan. Op droge dagen moet je deze planten ook regelmatig met water besproeien. Regenwater is hiervoor zeer geschikt.

Het is ook een goed idee om een ​​extra container gevuld met water naast de plant te plaatsen. Extra luchtbevochtigers op de verwarming verbeteren ook het binnenklimaat. Trouwens, het gras van Cyprus wordt vooral bedreigd in de winter omdat droge verwarmingslucht niet van het exotische houdt.

❍ Bemest Cyprus gras:

Bemesting is geen probleem met gras van Cyprus. In het veld of in de tuinvijver kunnen meststoffen volledig worden weggelaten. Als je de grond in het voorjaar opwaardeert met compost of stabiele mest, krijgt de plant buiten voldoende voedingsstoffen voor de zomermaanden. Planten in de tuinvijver worden voorzien van vijverwater en vereisen ook geen bemesting.

Containerplanten hebben daarentegen een hogere voedingsbehoefte en moeten elke maand tijdens de groeiperiode tussen april en september worden voorzien van een commercieel beschikbare vloeibare meststof voor containerplanten. Als meststof voor kuipplanten kunt u b.v. Gebruik kunstmest voor aquariumplanten. In ieder geval spaarzaam bemesten. Overbemesting is merkbaar in het verwelken en vergelen van de bladeren en beschadigt de plant.

❍ Snijd Cyprus gras:

Cyprus-gras is behoorlijk groeivriendelijk en kan met goede zorg twee tot drie meter hoog worden. Een snee is echter niet absoluut noodzakelijk. Als plantendelen bruin en verdord worden door een gebrek aan vocht of irrigatie, moet u ze natuurlijk royaal verwijderen. Als je wilt, kun je de planten gemakkelijk terugsnijden voordat je naar de winterkwartier gaat. Een radicale bezuiniging is niet gebruikelijk bij de waterpalm.

❍ overwinterend gras van Cyprus:

Het exotische verdraagt ​​kou en vorst niet goed. Planten in het veld moeten daarom het huis binnen worden gebracht als de thermometer 's nachts tot rond de acht graden zakt. Dit kan in de late zomer het geval zijn. Dan is het tijd om een ​​beschermde en warme winterlocatie te vinden voor de Cypriotische grassen in het bed, de kuip en de tuinvijver.

De planten willen over het algemeen helder overwinteren. De temperatuur moet ook tussen de 15 en 20 graden zijn. Een plaats boven de kachel is niet aan te raden, omdat de droge verwarmingslucht de moerasplant ernstig kan beïnvloeden. Controleer de planten in de winterkwartieren regelmatig op ongedierte en besproei het gras van Cyprus met warm water. Als je het gras van Cyprus het hele jaar door als kamerplant houdt, is het niet absoluut noodzakelijk om de plant in de winter te koelen.

Herken en vermijd zorgfouten in gras van Cyprus

❍ Hulp bij rotte planten:

 • giet met warm, kalkvrij water
 • spray vaak
 • Wijzig locatie
 • vul minder water in de onderzetter
 • Verdorde plantendelen verwijderen

❍ Hulp bij tips met bruine bladeren:

 • plaats niet over de kachel
 • Verhoog de luchtvochtigheid
 • spray vaak
 • Controleer onderzetters en vul indien nodig bij met water
 • Plaats extra luchtbevochtigers in de kamer

❍ Hulp bij overbemestte planten:

Pin
Send
Share
Send