Vijverplanten

Waterhyacint planten: watercondities en milieu voor een gezonde groei

Pin
Send
Share
Send


Waterhyacinten maken van elke tuinvijver een echte blikvanger. Je kunt de planten ook in het aquarium plaatsen. U hoeft alleen een paar belangrijke punten in gedachten te houden.

Waterhyacinten hebben indrukwekkende bloemen

De tropische waterhyacint is een populaire drijvende plant die kan worden gebruikt in een vijver, ander stilstaand water of aquaria. Op een zonnige, warme locatie en met een hoge luchtvochtigheid, krijgt het niet alleen veel bladeren in een sterk groen, maar toont het ook indrukwekkende bloemen. Deze doen denken aan hyacinten en zijn licht violet of staalblauw. Om de waterhyacinten te laten bloeien, hebben ze voedingsstofrijk water, warmte en veel licht nodig.

Zo gemakkelijk is het om waterhyacinten te planten

De waterhyacint is ideaal voor de tuinvijver. Je kunt snel een groen gebied creëren omdat de plant heel snel groeit. De vijver is hier ook ideaal voor: het water is rijk aan voedingsstoffen en de plant heeft voldoende ruimte om zich te verspreiden. Waterhyacinten zijn niet vorstbestendig, dus wacht tot het water ten minste 15 graden is voordat u ze plaatst. Gebruik overwinterde waterhyacinten of koop goedkope jonge planten. Het zaaien van de planten is vervelend en lukt zelden. Dus je kunt er maar beter bij blijven.

Zet de plant gewoon op het water. Het ontwikkelt vervolgens wortelachtige lopers en sponsachtige drijvende lichamen waarmee het zich hecht aan het wateroppervlak. Als je de waterhyacint op een bepaalde plaats in de vijver wilt houden, wacht dan tot de scheuten na een paar weken lang genoeg zijn. Je kunt dan in de vijver klimmen en de uitlopers wegen met stenen op de bodem van de vijver.

Plant waterhyacint in het aquarium

De omstandigheden in het aquarium zijn ook erg goed. Net als bij vijverplanten komen de kleine planten alleen op het water. Als ze iets groter zijn, kun je de uitlopers in het zand aan de onderkant duwen. Gebruik vervolgens verlichting om ervoor te zorgen dat de planten voldoende licht krijgen. Als de normale verlichting van het aquarium niet voldoende is, zet dan een plantenlamp op.

By the way:
Het aquarium is ook een ideale plek om waterhyacinten te overwinteren.

Houd waterhyacinten in de serre

Heb je veel ruimte in de wintertuin? Zet dan een grote plas water op! Met vijverplanten en drijvende planten wordt het zwembad het middelpunt in de wintertuin. Waterhyacinten gedijen fantastisch onder deze omstandigheden. Het grote voordeel: u kunt de planten in het zwembad overwinteren.

Plant waterhyacinten in het aquaterrarium of paludarium

Als je niet alleen enthousiast bent over allerlei soorten planten, maar ook voor waterminnende reptielen en amfibieën, heb je waarschijnlijk een aquaterrarium of paludarium thuis. Het paludarium is een speciale vorm van het aquaterrarium. Er zitten moerasachtige omstandigheden in. Waterhyacinten voelen er ook erg comfortabel aan.

Video: Waterplanten pijnacker (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send