Vaste planten en siergrassen

Vermenigvuldig Mammoetblad - Dit is hoe het werkt door te delen en te zaaien

Pin
Send
Share
Send


Het mammoetblad is een gigantische vaste plant die ook gemakkelijk kan worden vermeerderd. U kunt een ander exemplaar gebruiken door twee verschillende opties te gebruiken.

Het mammoetblad kan gemakkelijk en met succes worden verspreid door deling. Als u een mammoetblad wilt kweken, hebt u veel meer nodig dan alleen een kleine voortuin. De plant met de enorme bladeren kan immers drie meter lang worden. Als je echter de beschikbare ruimte hebt, kun je meerdere van deze plant in de tuin kweken. U hoeft hiervoor geen plant te kopen, maar kunt profiteren van uw bestaande.

Het mammoetblad kan gemakkelijk worden vermeerderd. Dit werkt het beste per divisie. Op deze manier bereikt u de best mogelijke resultaten. Maar je kunt het mammoetblad ook vermenigvuldigen met zaden. Deze variant is echter extreem lang en niet altijd succesvol. Ik zou je deze methode toch willen introduceren. Misschien heb je een gelukkige hand bij je.

➜ Mammoetbladeren vermenigvuldigen met deling

Nach Wacht na de winter tot de plant enkele bladeren heeft gevormd. Graaf vervolgens het mammoetblad uit en scheid een spruit.

❷ Plaats de stekken in een pot met vochtige tuingrond of vijvergrond. De jonge plant ontwikkelt zich snel.

❸ Plant de moederplant terug op zijn huidige plaats en de jonge plant op een nieuwe plaats na ongeveer drie weken. De vorige fabriek overleeft het graven en herinstallatie goed.

❹ Als je aan de veilige kant wilt, laat de jonge planten dan voorlopig in de pot en zet ze pas buiten de volgende winter buiten. Dit heeft het voordeel dat je het jonge mammoetblad goed door het koude seizoen kunt krijgen.

❺ De exotische plant is meerjarig, maar niet vorstbestendig, dus het moet buiten optimaal worden beschermd. Je kunt volwassen mammoetbladeren in huis niet overwinteren vanwege hun grootte, maar jonge planten wel. Een koele, donkere kamer is hiervoor ideaal. Giet het kleine mammoetblad over de winter en leg het op de laatste plaats in de lente.

»Mijn tip: Houd altijd voldoende afstand, want het mammoetblad neemt enorme afmetingen aan!

➜ Mammoetbladeren vermenigvuldigen met zaden

❶ Het mammoetblad vormt zaden in hoge bloeiwijzen. Verwijder de zaadjes eind augustus voorzichtig en verwijder de aangehechte pulp. De zaden zijn erg gevoelig en reageren negatief op zelfs de kleinste verstoringen. Van huidvet wordt bijvoorbeeld gezegd dat het de kiemkracht aantast. Draag daarom latexhandschoenen voor dit werk.

Anschließend Plaats vervolgens de zaden in een pot met vochtige groeigrond en bedek ze dun met substraat. Zorg ervoor dat de aarde niet uitdroogt. Om dit te voorkomen, kunt u een glazen plaat over de pot plaatsen of er een film overheen spannen. Een hoge luchtvochtigheid is gunstig, maar u moet de afdekking eenmaal per dag ventileren zodat er niet teveel condensatie optreedt.

❸ Kijk ook uit voor schimmelgroei - dit gebeurt snel als de grond te vochtig is en de pot te warm is. De optimale temperatuur ligt tussen de 15 en 20 graden.

❹ Verse zaden ontkiemen na een paar dagen. Als de zaden ouder zijn of al zijn uitgedroogd, duurt het enkele weken. Soms is er helemaal geen kiemkracht - dus het is beter om indien mogelijk verse zaden te gebruiken en ze meteen te zaaien.

❺ Als de kieming succesvol is, plaats de jonge plantjes in aparte potten met tuingrond of vijvergrond. In de zomer blijven de mammoetbladeren op het terras of balkon, in de winter brengen de jonge planten in een koele en donkere kamer door - in de winter echter van tijd tot tijd water! Volgend voorjaar kun je de mammoetbladeren die je hebt gekweekt in de tuin zetten.

Pin
Send
Share
Send