Vaste planten en siergrassen

Een mammoetblad planten - belangrijke informatie over het tijdstip van planten, de locatie en de bodem

Pin
Send
Share
Send


Bent u op zoek naar statig groen voor uw tuinvijver? Dan is het mammoetblad precies wat u zoekt. Het is gemakkelijk te onderhouden, maar u moet enkele fouten vermijden.

Mammoetbladeren worden tot drie meter hoog. Het machtige mammoetblad met zijn enorme bladeren is een absolute blikvanger in de tuin. In het bijzonder kunt u de oase van rust vakkundig in de tuinvijver opvoeren. De plant is gemakkelijk te kweken, zodat je snel van de vaste plant zult genieten.

Zelfs als de plant heel gemakkelijk te verzorgen is, moet je zeker enkele fouten vermijden. Deze omvatten een te hoge plantdichtheid, een te ondiepe plantdiepte en onvoldoende irrigatie. Als je onze tips volgt, staat niets een succesvolle teelt in de weg.

Mammoetbladeren planten - daar gaat het om

Optimale tijd:

Je kunt het mammoetblad vanaf april planten. Als je er absoluut zeker van wilt zijn dat er geen nachtvorst meer te verwachten is, stel het project dan uit tot na de ijsheiligen half mei.

Later planten in de zomer of herfst is niet aan te raden. Het mammoetblad is sowieso niet helemaal winterhard. Een onvoldoende ontwikkeld wortelstelsel verhoogt het risico dat u de plant in het koude seizoen verliest.

Locatie:

Koel en gedeeltelijk in de schaduw: dat is wat het mammoetblad het leukst vindt. Locaties aan de noord- of oostkant van het huis en in de halfschaduw van grote naaldbomen bieden de juiste omstandigheden. Het mammoetblad is ook zeer geschikt voor het vergroenen van vijverranden. De vaste planten mogen echter niet in het vijverwater staan.

Vermijd in elk geval strakheid en angst. Het mammoetblad met zijn machtige bladeren en de niet minder indrukwekkende enorme bloemen neemt veel ruimte in beslag. De vaste planten houden niet van de zware concurrentie om licht, water en voedingsstoffen.

Etage:

De grond op de site moet permanent vochtig en zeer voedzaam zijn. Regelmatig mulchen en bemesten helpt de eetlust van de mammoet te stillen. Onderschat niet de hoeveelheid water die in de zomer over de enorme bladgebieden verdampt. Regelmatig water geven is een absolute must op droge dagen.

Plantinstructies:

Als je een mammoetblad plant, is het waarschijnlijk een nieuw gekocht exemplaar van een tuinwinkel of een uitloper die je hebt verkregen door deling. U kunt een gekocht mammoetblad direct in de tuin zetten. Houd een afstand van minimaal één meter aan van aangrenzende planten en plant het mammoetblad 50 tot 60 centimeter diep. Geef de plant krachtig water. Er mogen echter geen plassen water blijven die lang achterblijven.

Video: Ligularia dentata Othello (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send