Vijverplanten

Gele jongleurbloem: plaats en zorg

Pin
Send
Share
Send


De gele jongleurbloem, die eigenlijk inheems is in Chili, zegeviert al lang in onze tuinen. Hier alles over de locatie en verzorging van de bloem.

De gele jongleurbloem komt uit Chili

De glanzende vaste plant is niet alleen geschikt voor conventionele perkplanten, je kunt hem ook als kuipplant houden en gemakkelijk op de tuinvijverbank gebruiken. Je kunt zelfs sommige soorten in ondiepe waterzones van je tuinvijver gebruiken (waterdiepte tot 10 centimeter is hier belangrijk). Van tijd tot tijd wordt een blauwe jongleurbloem aangeboden in tuinwinkels, die een groot contrast vormen met de geel-gekleurde variëteit, evenals hybride variëteiten in rode, oranje, witte en veelkleurige bloeiende variëteiten.

Maar eerst alles wat belangrijk is over de locatie en de verzorging van de gele jongleurbloem.

De selectie van locaties

Gele jongleurbloemen geven de voorkeur aan voedingsrijke, vochtige grondomstandigheden in de volle zon boven matig lichte penumbra. Ze bereiken een gestalte hoogte van maximaal 40 centimeter en belonen hun tuinman altijd met een weelderige bloei.

Tip:

Met jongleurbloemen kunt u nog steeds een beetje wateroverlast produceren, vooral als u de bloemen in de emmer houdt. Tot 10 centimeter irrigatiewaterdiepte is niet schadelijk voor deze variëteit, vooral in de hete zomermaanden.

Zorgt goed voor de gele jongleurbloem

"Voortplanting:

De meestal eenjarige jongleurbloem is zeker een van de gemakkelijk te onderhouden tuinstruiken en groeit elk jaar in de herfst door zelfzaaien. Het is echter belangrijk dat u de stelen aan het einde van de bloesem niet afsnijdt, zodat de gele jongleurbloem zichzelf kan reproduceren.

»Winterbescherming / snoeien:

Tegelijkertijd zorgt het onafhankelijk rotten van de stengels voor een betere winterbescherming. Indien nodig is snoeien nog steeds mogelijk in het vroege voorjaar.

"Bemesting:

Bovendien hoeft u de jongleurbloem niet van kunstmest te voorzien, voor zover deze voldoende voedingsstoffen uit de grond kan halen. Anders kunt u indien nodig minimaal volledige bemesting geven.

Video: De juiste zorg op de juiste plaats (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send