Plantenziekten

Controle ongedierte op waterlelies

Pin
Send
Share
Send


Controleer regelmatig uw waterlelies

De geliefde waterlelies kunnen ook worden besmet door ongedierte. We willen graag drie plagen op waterlelies presenteren.

bladkever
Een bladkever komt vaak voor, die geelbruin gekleurd is en larven op de bladeren plaatst. Deze smaken nu op de bladeren en beschadigen ze onherstelbaar. Maar niet alleen de bladeren worden gegeten, deze kevers vinden ook hun weg naar de bloemen.

waterlelie bladluizen
Een andere plaag komt voor in waterlelies, vooral in de exemplaren die dicht bij de kust zijn en waarvan de bladeren of stengels zich gedeeltelijk buiten het wateroppervlak bevinden, d.w.z. een directe verbinding met de kust hebben. Waterlelie bladluizen kunnen zich daar vestigen, die de bladeren eruit zuigen. Ze laten ook honingdauw achter, die binnenkort zal worden bevolkt met roetige meeldauw.

Seerosenzüngler
Een derde in de bos is de waterlelie spijker of zijn larven, die ook knoeien met de bladeren en ze eten in een ovale vorm.

Vecht tegen ongedierte
Omdat er geen pesticiden in de vijver mogen worden gebruikt, is er nog maar één ding te doen: besproei het ongedierte met een scherpe waterstraal of maak de bladeren met de hand schoon. Controleer uw waterlelies regelmatig op ongedierte.

Video: Luizen? Met dit stappenplan pak je ze aan. Ziezo! 3 (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send