Vijverplanten

Planten planten in de vijver of de mand planten?

Pin
Send
Share
Send


Hobbytuiniers vragen zich vaak af of ze dat zijn Planten in de vijver direct in de aarde of een Plant een mandje zou moeten. Hier wordt onderscheid gemaakt dat planten in de grond wordt aanbevolen voor zeer ondiep water.

Hier zorgt het grote oppervlak van het substraat ervoor dat de film wordt beschermd tegen zonnestralen in de zone waar het waterniveau fluctueert. De verpleegkundige maatregelen kunnen ook direct vanaf de kust worden uitgevoerd.

Diep water - planten in de mand
Het diepere water op zijn beurt maakt het planten in manden verstandiger, omdat er minder intensieve verspreiding in zit en de planten dus beter onder controle kunnen worden gehouden. Sterk overwoekerde planten, bijvoorbeeld de waterknoopkruid, de theepot en de drijvende vijverkruid, kunnen worden beschermd tegen massieve overgroei.

Mesh manden zijn het betere alternatief
Als planten voor de winter moeten worden verplaatst of zelfs volledig uit het water moeten worden verwijderd, moeten ze om praktische redenen in gaasmanden worden bewaard. Het plaatsen van potplanten is echter veel individueler. Geplaatst op enkele stenen, kan de waterdiepte waarin de plant wordt gebruikt individueel worden bepaald. Gaasmanden zijn altijd het betere alternatief voor potplanten, omdat volledig gesloten potten voorkomen dat de planten optimaal worden voorzien van voedingsstoffen in de vijver.

Video: Vijverplanten planten in vijvermandje (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send