Vijverplanten

Waarom waterlelies niet gedijen

Pin
Send
Share
Send


Gebruik geen waterlelies te diep

Meestal worden de waterlelies op kleur geselecteerd als sierplanten. Individuele variëteiten hebben echter zeer individuele locatie-eisen en dus kan de gekozen kleur van de waterlelie eenvoudigweg niet overeenkomen met de overeenkomstige locatie van de vijver. Dit is precies waarom Waterlelies gedijen niet.

Plaats de waterlelie niet te diep
Zelfs als de waterlelie anders heel gemakkelijk te verzorgen is, neemt deze zijn plaats heel voorzichtig in. Als aan de andere kant de waterlelie te diep in de vijver wordt gebruikt, bereiken de bladeren nauwelijks het wateroppervlak en zijn de bloemen slechts zeer dun omdat de algehele groei van de plant zwak is.

Het waterniveau van de vijver is cruciaal
Als het waterniveau van de vijver te laag is, steken de bladeren boven het water uit en verdwijnen de bloemen eronder. Vooral sterk geteelde planten kunnen een kleine vijver heel snel volledig overwoekeren. Naast de locatie zijn daarom de vijvergrootte en de waterdiepte waarin de planten uiteindelijk moeten worden gebruikt, belangrijk bij het selecteren van de waterlelie.

Voor de meeste soorten waterlelies geldt dat Waterdieptes van 50 tot ongeveer 80 centimeter aanvaarden. Sterke planten kunnen gemakkelijk een waterdiepte van één meter of zelfs meer aan. Qua ruimtevereisten hebben deze exemplaren ongeveer een vierkante meter wateroppervlak nodig, krachtige exemplaren kunnen tot twee vierkante meter innemen, terwijl de kleine exemplaren vaak tevreden zijn met een halve vierkante meter.

Video: The story of life in photographs. Frans Lanting (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send