Perkplanten

Bemest waterplanten - hoe en wanneer?

Pin
Send
Share
Send


Waterplanten hebben eigenlijk geen bemesting nodig omdat de tuinvijver natuurlijke bemesting bevat. Sommige vijverplanten hebben echter een duwtje nodig.

© C. Schüßler / stock.adobe.com

Het is algemeen bekend dat planten in de tuin van tijd tot tijd moeten worden bemest. In veel exemplaren wordt optimale groei en overvloedige opbrengst alleen bereikt door de toevoer van voedingsstoffen. Maar hoe zit het met waterplanten? Moet je waterplanten echt bemesten? Hier verschillen de meningen of meningen van vijverbezitters en hobbytuiniers. Hoewel een klein deel duidelijk voorstander is van bemesting van de waterplanten, is de meerderheid tegen deze maatregel.

Ja, je kunt ook waterplanten bemesten, maar als waterplanten overbemest zijn, is rotten of branden aan de orde van de dag. Afgezien daarvan blijven er te veel voedingsstoffen in het water en wordt de vorming van algen geopend. De bemesting van de watertuin is daarom niet gebaseerd op acteren, maar alleen op de reactie, waarbij alleen specifiek en economisch voedsel in de natuurlijke cyclus wordt geïntroduceerd.

Waterplanten bemesten alleen in noodgevallen

Als de planten in de vijver worden geplaatst, is het niet nodig om kunstmest toe te voegen. Het wordt alleen heet wanneer de planten tekenen van een tekort vertonen, zoals een gelige kleur en slechte bloei. Dan kunnen voedingsstoffen worden toegevoegd als de achteruitgang van de plantconditie niets te maken heeft met een te dichte vijver. Maar wees voorzichtig: vijverplanten die van kleur veranderen, hoeven niet noodzakelijk ziek te zijn. Vooral in de herfst krijgen waterplanten een roodbruine kleur.

12 beoordelingen Velda Super bemestingsballen
  • Meststof voor de gerichte bemesting van waterlelies en moerasplanten
  • Eenvoudig in gebruik: druk de bemestingsbal in de grond voor plantenwortels
  • Leveringsomvang: 1 x Velda super bemestingsballen, groeiballen XL, 122255, inhoud: ca. 55 ballen
11.18 € Als winkelbemesting vereist is, gebeurt dit met een kunstmestkegel of een bemestingstablet die rechtstreeks in de grond wordt gedrukt. Indien nodig is ook directe bemesting via het water mogelijk. Het is beter om te bemesten met water, omdat de effectiviteit niet zo intensief is en de bemesting zachter is.

Video: Aquarium Co2 bemesting voor planten, is dit nodig (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send