Kruiden

Skimmia: detecteer en bestrijd ziekten en plagen

Pin
Send
Share
Send


Zelfs als de Skimmia een van de resistente planten is, is deze niet volledig immuun voor ziekten en plagen. In de meeste gevallen is dit alleen te wijten aan een onderhoudsfout.
© Kruwt - Fotolia.com De Skimmie, botanisch Skimmia Japonica, met de juiste locatie, goede grond en een beetje verzorging is zelden vatbaar voor ongedierte en plantenziekten. Het is natuurlijk niet uitgesloten. Onderhoudsfouten kunnen bijvoorbeeld veranderingen in de installatie veroorzaken. Als je de fouten snel oplost, riskeer je ergere schade aan de plant.

Anders kan de plant ook door luizen worden gezocht. Hier geldt hetzelfde: snel handelen!

We willen u een kort overzicht geven van de veranderingen die typisch zijn voor Skimmia en hoe u deze kunt behandelen. U kunt hier ook lezen wat u kunt doen aan de besmetting met luizen.

Zorgfouten voorkomen plantenziekten

Correct gieten

De zuigtablet heeft een grond nodig die zo kalkvrij mogelijk is en een gedeeltelijk schaduwrijke locatie. De kluit mag nooit helemaal uitdrogen, dat zou voor Skimmie het absolute doodvonnis zijn. Geef daarom regelmatig water met regenwater. Een laag mulch beschermt de grond rond de plant en slaat water op. Skimmies zijn niet vorstbestendig en moeten in een koele ruimte overwinteren - geef minder vaak water tijdens deze fase, maar stel ze niet volledig bloot.

Te veel zon

Als de plant meestal in de kamer staat, is de luchtvochtigheid belangrijk. Spray de bladeren af ​​en toe met kalkvrij water. Als de skimmie gele bladeren en bruine vlekken op de bladeren krijgt of opgerolde bladuiteinden, dan is het waarschijnlijk te veel in de zon en krijgt het te weinig water. Zorg ervoor dat u de locatie van de containerplant wijzigt. In het huis moet het niet direct op een zuidraam staan.

Gele bladeren, die in de herfst worden afgeworpen, zijn onschadelijk. De skimmie bereidt zich voor op de winterslaap. Het zal volgend voorjaar weer ontkiemen.

Geen rode bessen

Om de rode bessen na de bloei te laten verschijnen, hebben vrouwelijke skimmies een mannelijke partner nodig, die in de directe omgeving moet worden geplant. Een uitzondering is het ras "Skimmia reevesiana". Dit is een hermafrodiete plant die zichzelf bevrucht.

De strijd tegen luizen

Van bladluizen tot wollige en wolluis: het celsap uit de bladeren smaakt goed voor alle luizen. Je kunt de aantasting aan de onderkant van het blad herkennen. Daar zitten kleine gaatjes. Bovendien zijn de bladeren bedekt met een kleverige substantie. Je ziet ook de parasieten zelf, die zich op en onder de bladeren nestelen, in de bladoksels en op de stengels. Natuurlijke roofdieren zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen zijn een efficiënt hulpmiddel in de strijd tegen luizen.

"EHBO: Overgiet de plant met lauw water om de meeste luizen af ​​te wassen. Het helpt ook als je de Skimmia spuit met een mengsel van afwasmiddel of zachte zeep en water of met brandnetel. U moet het proces herhalen totdat u geen luizen meer vindt.

spintmijten
Brandnetelbouillon helpt ook tegen spint. Je kunt de aantasting van de bladeren herkennen, die geelachtig tot zilvergrijs worden, geleidelijk uitdrogen en uiteindelijk vallen. Als je het niet zeker weet, spuit je de plant met water, dan verschijnt er een fijn web op de bladeren. Als spuiten met brandnetel niet werkt, zijn chemische middelen de beste keuze.

Video: De Skimmia snoeien in het voorjaar: hoe doe je dat? Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send