Perkplanten

Voorafgaande overwegingen voor vijverbouw - planning, implementatie en belangrijke kostenfactoren

Pin
Send
Share
Send


Het integreren van een vijver in de tuin is geen raketwetenschap op zich. Het is echter moeilijker om het correct te plannen. Ten slotte zijn er een aantal dingen om te overwegen.

Denk goed na over wat je wilt

Een vijver is echt meer dan alleen een visueel hoogtepunt in de tuin. Afhankelijk van het vijvertype kun je er ook in zwemmen of dieren gebruiken. Beide zijn natuurlijk prima. Helaas haasten velen hun beslissing voor een tuinvijver. Er is geen echte gedachte aan de uitrusting of de kosten, en uw ogen verbreden wanneer bijvoorbeeld de vis sterft door een ontbrekend filtersysteem in de vijver of de rekening voor vijverbouw veel hoger is dan verwacht.

Dus als u een vijver in uw tuin wilt integreren, moet u deze in geen geval overhaasten. Denk goed na over een aantal belangrijke dingen. Het kiezen van de juiste maat en diepte is natuurlijk niet alles. Er zijn nog veel meer punten om je zorgen over te maken. Deze hebben betrekking op planning, implementatie en kostenberekening.

Belangrijke punten bij het plannen

Ontwerp en grootte van de tuinvijver:

Hoe duur een tuinvijver is, hangt af van uw individuele wensen. Kleinere objecten kosten meestal een paar honderd euro, voor grotere vijvers kunnen de kosten tussen de vier en vijf cijfers liggen. Kortom, de vijvergrootte hangt voornamelijk af van de lokale omstandigheden. Om de grootte te bepalen, moet u eerst duidelijk maken waarvoor u de vijver wilt gebruiken. Moet het een bijna-natuurlijke vijver zijn, die zou moeten dienen als biotoop voor dieren en planten, of moet de vijver worden gebruikt om te zwemmen?

Locatie van de vijver:

Afhankelijk van de grootte van uw tuin, moet u de locatie van de vijver kiezen. Als u de tuinvijver in de gaten wilt houden vanaf het terras of vanuit de woonkamer, maak dan het water in de buurt van het appartement of huis. Als het een bijna-natuurlijke vijver wordt die veel dieren aantrekt, is het beter om het iets verder weg te bouwen. Als de tuin een beetje hellend is, is het raadzaam om de vijver op het laagste punt te maken, omdat dit er natuurlijker uitziet.

Verder is de juiste verhouding tussen zon en schaduw belangrijk: enerzijds hebben waterplanten een bepaalde hoeveelheid licht nodig, anderzijds bevordert te veel zonlicht de algengroei. Ter oriëntatie: vijf uur direct zonlicht is voldoende. De tuinvijver moet zo worden aangelegd dat hij tijdens de lunch in de schaduw van een grotere boom of gebouw ligt. Bomen met een plat wortelstelsel, b.v. Berken, maar niet in de buurt van water, omdat de wortels de voering van de vijver kunnen doorboren.

Minimale diepte handhaven:

Een vijver mag niet te klein zijn als vissen of andere levende wezens daar permanent zullen leven. Grotere vijvers zijn uiteindelijk onderhevig aan lagere temperatuurschommelingen, wat fundamenteel beter is voor het ecologische evenwicht. Het is ook belangrijk dat u op een minimale diepte let bij het creëren van een bijna-natuurlijke vijver, zodat de dierenbewoners de winter zonder problemen kunnen overleven. Als richtlijn kunt u zich houden aan een minimale diepte van 80 cm. Dit zou voldoende moeten zijn in dit land, zodat het water niet volledig bevriest. Je kunt natuurlijk een kleinere vijver creëren zonder vis.

Installeer filtersysteem:

Als je vissen in het water wilt hebben, moet je er ook rekening mee houden dat hun uitwerpselen het natuurlijke rioolwaterzuiveringssysteem overweldigen, en ze eten ook de natuurlijke rioolwaterzuiveringsinstallatie. In dit geval is de installatie van een filtersysteem voor het behoud van de waterkwaliteit absoluut noodzakelijk, zodat het vijverecosysteem gezond blijft.

2 opties voor implementatie

1. Maak een vijver met behulp van een plastic zwembad:

De snelste en eenvoudigste manier zijn tuinvijvers gemaakt van afgewerkte plastic zwembaden. Naast de eenvoudige structuur is hun robuustheid een ander voordeel. Aan de andere kant leidt het kleine formaat vroeg of laat tot een verslechtering van de waterkwaliteit. Dit vereist continu onderhoud en een algemene revisie na een paar jaar. Dit laatste omvat het verversen van het water en het verwijderen van het slib.

2. Maak een vijver met vijverfolie:

Een beetje meer handmatige vaardigheid is vereist om een ​​tuinvijver met vijverfolie te maken. Het is raadzaam om de vloer in stappen uit te graven. Het is belangrijk dat de put een gradiënt heeft van 1: 3 vanaf het midden van de vloer naar boven. Vervolgens moet u een laag zand op het opnieuw ontworpen (gemodelleerde) oppervlak aanbrengen om oneffenheden te compenseren. Het is raadzaam om indien nodig een beschermrooster tegen muizen en andere knaagdieren te bevestigen.

De volgende stap is om een ​​vijvervlies op de vorige laag te plaatsen voordat u de vijverfolie kunt plaatsen. Leg deze zo kreukvrij mogelijk. Je moet er ook voor zorgen dat de rand van de film naar boven is gericht om te voorkomen dat wortels in de vijver groeien. Het goedkope materiaal is plastic, de variant met rubber heeft een ecologisch voordeel. Bovendien geven plastic films stoffen af ​​die ook in het water terechtkomen.

Wanneer het geprefabriceerde zwembad is geïnstalleerd of de vijverfolie is aangelegd, is de aanleg van de tuinvijver nog niet voltooid. Belangrijke technische accessoires ontbreken nog. Dit omvat voornamelijk de pomp en het filter. Welk type en grootte vereist zijn, hangt af van de grootte en het geplande gebruik van de vijver.

Overzicht van belangrijke kostenfactoren

Vijverpomp:

Het kiezen van de juiste pomp is niet eenvoudig omdat het een verscheidenheid aan taken in de vijver op zich neemt. Samen met het filtersysteem zorgt een pomp op deze website ervoor dat het ecosysteem in de tuinvijver wordt onderhouden. Verdere taken zijn de transportcapaciteit, evenals de beluchting van het water en de circulatie. Een pomp moet daarom van de juiste kwaliteit zijn, zodat deze zo lang mogelijk werkt en idealiter weinig onderhoud vereist.

Het is ook belangrijk dat het niet te veel elektriciteit verbruikt. Denk dus goed na over wat voor pomp je gaat kopen. Het is absoluut de moeite waard om hier wat meer geld te investeren. U kunt geld besparen met een goedkoop pompmodel, maar ze verbruiken vaak ook meer elektriciteit. Moderne, technisch meer actuele pompen, b.v. aangeboden op www.amazon.de zijn daarom op de lange termijn goedkoper. Ik vond een goed voorbeeld van hoe duur een goedkope pomp na verloop van tijd kan worden op www.naturagart.de. Het is echt verbazingwekkend hoeveel je moet betalen om geld te besparen.

De kosten van elektriciteit:

Het volgende belangrijke punt volgt uit het vorige punt: houd altijd de elektriciteitskosten in de gaten. Naast het berekenen van de kosten voor het bedienen van het filtersysteem en de pomp, zijn er ook elektriciteitskosten voor het bedienen van lampen voor vijververlichting. Dus als u niet wilt omvallen wanneer de elektriciteitsrekening uw huis binnenkomt, raad ik u als vijverhouder aan om het elektriciteitstarief regelmatig te controleren. Gemakkelijkst met de gebruikelijke verdachten op internet, zoals Verivox & Co. (www.verivox.de/stromvergleich).

By the way:

Plan ook genoeg geld voor decoratieve items zoals Beelden, sierplanten of versierde stenen. Bovendien kost onderhoud ook veel geld.

Video: Modellbahn: Planung Teil 1 - Vorüberlegungen mit Gleisplänen in H0 und Spur 0 (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send