Perkplanten

Een zwemvijver plannen: let op deze punten

Pin
Send
Share
Send


Voordat u uw droom van het hebben van uw eigen zwemvijver realiseert, is de juiste planning de alles-in-één Lees alles over de punten die hier belangrijk zijn.

Zwemvijvers zijn een geweldig alternatief voor zwembaden

Tuinbezitters kiezen steeds vaker voor zwemvijvers en natuurlijke zwembaden in plaats van een normaal zwembad. Hun populariteit is vooral te danken aan de ecologische voordelen. Daarom zal het niet lang duren voordat de zwemvijver het zwembad inhaalt. Maar wat maakt zo'n speciale zwemvijver zo bijzonder?

Een oase in het groen

In een tijd waarin allergieën toenemen, kan een zwemvijver een prachtig milieuvriendelijk en gezondheidsbevorderend alternatief zijn voor chloor en chemicaliën in water. En vanwege de natuurlijke ecologische cyclus van de natuur, worden ook de onderhoudsinspanningen geminimaliseerd. Bijvoorbeeld de planten in de geplante filterzone absorberen de zwevende stof in de zwemvijver en zorgen voor kristalhelder water. Pijlkool- en kikkerlepels zijn bijzonder aantrekkelijk en populair voor planten.

Het gebruik van vis kan echter ook zeer nuttig zijn, omdat ze met succes de muggenlarven vernietigen en zorgen voor zwemplezier in uw eigen tuin zonder enige beperkingen.

Neem deze punten in acht bij het plannen van de zwemvijver

Als u nu hebt besloten om een ​​zwemvijver te bouwen, moet u deze natuurlijk eerst zorgvuldig plannen. Het is belangrijk dat u bij het plannen rekening houdt met de volgende punten:

1. Grootte:

De grootte van een zwemvijver hangt niet alleen af ​​van de grootte van uw woning, maar natuurlijk ook van de voordelen. Als je lang wilt zwemmen, moet je minstens 35 vierkante meter water toestaan. Als de vijver meer als zwemvijver en dus voor koeling moet worden gebruikt, zijn 20 vierkante meter voldoende.

2. Locatie:

De locatie van de zwemvijver is erg belangrijk! Struiken of bomen in de directe omgeving van de vijver zorgen voor veel bladeren. Als dit in het water komt, kan de waterkwaliteit aanzienlijk worden aangetast en kan de vorming van algen worden bevorderd. Uw zwemvijver mag ook niet worden blootgesteld aan de felle middagzon en de wind. Let dus goed op dit punt als u een zwemvijver wilt creëren.

3. Structuur en kosten:

Kleinere zwemvijvers hebben vaak een éénkamersysteem, waarin de beplante en zwemgebieden van elkaar worden gescheiden door scheidingswanden. Bouwmaterialen zoals steen, kunststof of beton kunnen worden gebruikt. Een sterke vijverfolie zorgt voor de nodige afdichting in de ondergrond. Een beschermend vlies en een laag vulzand beschermen de film tegen schade door stenen en wortels. Voor grotere of meer complexe systemen worden een afzonderlijke zuiveringsvijver en een bezinkingsschacht gecreëerd. Een geïntegreerde pomp is dan verantwoordelijk voor de constante watercirculatie.

Net als de grootte van de zwemvijver, variëren de prijzen, omdat deze niet alleen afhankelijk zijn van de lokale omstandigheden, maar ook van uw persoonlijke behoeften. Extra details zoals eilanden, loopbruggen of verschillende ladders doen de prijs omhoogschieten en je moet dan plannen met ongeveer 150 tot 400 euro / vierkante meter. Wanneer u alleen werkt, kan de prijs krimpen tot 100 tot 200 euro / vierkante meter.

4. Samenwerking met professionals in plaats van zelfgemaakt:

Ten slotte is het nodig om te verduidelijken of u de zwemvijver zelf wilt bouwen of laten bouwen. In principe is het de moeite waard om een ​​gespecialiseerd bedrijf in dienst te nemen. Professionele zwemvijverbouwers zoals Haas Galabau GmbH kunnen eindelijk terugvallen op technische knowhow en jarenlange ervaring die u ten goede zal komen bij de bouw van het badgedeelte. U kunt er dus zeker van zijn dat er tijdens de bouw niets misgaat en dat alles snel is ingesteld.

Conclusie:

Door samen te werken met de verschillende systeemaanbieders, heeft het landschap een nieuwe lucratieve niche gecreëerd en precies één trend ontmoet. Ecologie gecombineerd met zwemplezier is in en maakt de zwembaden echte concurrentie.

Maar dat niet alleen: als u samenwerkt met een gespecialiseerd bedrijf, krijgt u optimaal advies bij het plannen van uw zwemvijver en zorgt u er dus ook voor dat alles correct en volgens uw ideeën is opgezet.

Video: Kulturhus Overdinkel (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send