Perkplanten

Maak tuinvijver met vijver zwembad - stap voor stap instructies

Pin
Send
Share
Send


U kunt op verschillende manieren een tuinvijver creëren. We willen u graag b.v. instructies geven voor het maken van een tuinvijver met een vijver.

Een vijver zorgt voor een feel-good sfeer

Het water golft, het riet ritselt in de wind, de zon wordt weerspiegeld op het wateroppervlak ... een vijver in de tuin kan een heel speciale feel-good sfeer creëren. Maar hoe zou het eruit moeten zien en hoe wil je het opdoen? Een badvijver is een bijzonder eenvoudige en snel uitvoerbare variant.

Onze kleine instructies laten u zien hoe u een badvijver kunt maken in 4 stappen.

Trouwens: hier zijn geschikte vijverzwembaden en accessoires.

Maak tuinvijver met vijver zwembad - stap voor stap instructies

Stap 1 - Voorbereiding:

»Zoek een geschikte plaats

Eerst moet je nadenken over waar in de tuin de vijver later zal zijn. Je moet ervoor zorgen dat je de vijver niet te dicht bij een loofboom of te dicht bij een heg plaatst, omdat deze veel bladeren in de herfst werpen, die vervolgens in de vijver landen en deze vervuilen.

»Markeer de omtrek van het vijverbassin

Zodra de juiste plaats is gevonden, moet u het gebied markeren waarin het water moet worden geïnstalleerd. Sticks en bands zijn hiervoor geschikt. Als het slechts een zeer kleine kuipvijver is, is het voldoende om het neer te leggen met een tuinslang.

»Plan instroom en uitstroom

Je moet ook vanaf het begin aandacht besteden aan de latere instroom en uitstroom van het vijverwater. Een geul voor pijpen of andere ondergrondse leidingen kan nodig zijn. Je moet ook alle wortels en puntige voorwerpen uit de vijverput verwijderen.

Stap 2 - Het bekken inbrengen:

Een kuipvijver bestaat uit een geprefabriceerde plastic kuip, die verkrijgbaar is in verschillende maten en vormen. Dit is de gemakkelijkste manier om zelf een tuinvijver te maken. U hoeft alleen het bassin in de voorbereide trog te plaatsen en vervolgens met water te vullen. Een paar centimeter is voldoende om te zien of je de tuinvijver horizontaal hebt gebruikt.

belangrijk:
De vijverrand van het vijverbassin moet een paar centimeter boven het aardoppervlak uitsteken, omdat anders materiaal in het bassin kan stromen tijdens hevige regenval.

Stap 3 - Vul holtes op:

Zodra de nieuwe tuinvijver perfect horizontaal is, moet u de zijholtes tussen de grond en het plastic zwembad spoelen met losse grond of fijn zand en veel water. Dit is een beproefde methode om te voorkomen dat zich onder het vijverbekken gaatjes vormen, die de kuip later door de waterdruk kunnen beschadigen.

Vervolgens kunt u de vijverpomp en het filtersysteem installeren.

Stap 4 - planten en vullen:

Nu ontbreekt alleen nog het substraat voor de waterplanten, die in verschillende korrelgroottes verkrijgbaar zijn.

Daarna begint het mooiste deel met de tuinvijver: het planten van de vijverplanten. Er zijn nauwelijks grenzen aan uw verbeelding. Zorg er alleen voor dat de betreffende plant geschikt is voor de bijbehorende vijverzone. Eindelijk kun je langzaam de hele vijver met water vullen.

Samenvatting van de stappen:

  1. Markeer de omtrek van het vijverbassin
  2. Graaf de vijver en plan de uitgraving rechtstreeks voor latere onderzoeken
  3. Plan voor instroom en uitstroom
  4. Plaats het vijverbad en lijn het uit
  5. Installeer vijvertechnologie en ga substraat binnen
  6. Plaats vijverplanten en vul de tuinvijver

Video: Vijver aanleggen - Instructievideo van (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send