Perkplanten

Maak de tuinvijver kindveilig

Pin
Send
Share
Send


Een tuinvijver is leuk, maar gevaarlijk voor kinderen. Hier moet u achteraf inbouwen of nadenken over de veiligheid van de kleintjes bij het plannen van de vijver.

Vijverwachten beschermen b.v. voordat ze verdrinken

Telkens opnieuw wordt hetzelfde spektakel aangeboden: je zet de televisie aan of opent de krant en je wordt geconfronteerd met het vreselijke nieuws - kind verdronken in de tuinvijver! Hoe slecht dat voor familieleden moet zijn, is moeilijk voor te stellen. Al deze tragische ongelukken hadden vermeden kunnen worden. Er zijn immers voldoende manieren om een ​​tuinvijver kindveilig te maken. Dit omvat niet alleen de waakzame ogen van de ouders. Er zijn nog veel meer manieren die het leven van uw kind kunnen redden.

Deze beveiligingsmaatregelen redden levens

Optie 1 - plan de vijver correct:

Als u eerst uw tuinvijver wilt maken, denk dan aan de veiligheid van uw kinderen bij het plannen. Het is het beste om altijd op een vijver te zitten met een zacht glooiende oever. Als uw kind erin valt, zinkt het niet onmiddellijk in de diepte, maar kan het dan nog steeds opstaan ​​en zichzelf mogelijk redden. De rand moet ook gemaakt zijn van natuursteen. In tegenstelling tot hout en straatstenen zijn ze niet zo glad als ze nat zijn. Meer tips over vijverplanning vindt u hier.

Mogelijkheid 2 - hek het pand:

In principe mag één ding niet ontbreken: een tuinhek. U bent immers ook verplicht om zekerheid te stellen als u zelf geen kinderen heeft. Namelijk wanneer andere kinderen de tuin kunnen betreden. Een eenvoudige tuinpoort die niet op slot is, is niet onoverkomelijk voor kinderen. Zorg er daarom voor dat uw woning voldoende hoog is omheind en kies ook een tuindeur die kinderen niet kunnen overwinnen. Bovendien moet dit altijd worden gesloten.

Optie 3 - hek in de tuinvijver:

U kunt ook omheinen in de tuinvijver zelf. Dit wordt met name aanbevolen als u zelf kleine kinderen hebt. Ze willen tenslotte ook in de tuin spelen. En hoe nieuwsgierig de kleintjes ook zijn, ze willen natuurlijk ook de tuinvijver verkennen. Zodat u niet altijd bang hoeft te zijn voor uw kinderen en dat u ze een minuutje uit het zicht kunt laten, kunt u het beste in de tuinvijver schermen. Het ziet er zeker niet zo mooi uit, maar het gaat uiteindelijk om de veiligheid van uw kinderen.

Je hoeft niet eens veel werk te doen. Een omheining van metaal, kunststof of hout is voldoende. Hij heeft zelfs geen basis nodig. Het moet echter minstens een meter hoog zijn, zodat kinderen er niet over kunnen klimmen. Als je het hek niet bijzonder mooi vindt, maak het dan gewoon groen met klimplanten of siergrassen.

Optie 4 - gebruik vijverrooster / net:

Er zijn ook speciale vijverroosters op de markt die direct onder het wateroppervlak kunnen worden bevestigd. Als een kind in de vijver zou vallen, zou het niet naar beneden gaan en het gevaar werd afgewend. U kunt hier informatie over krijgen en hoe het eruit ziet, b.v. op www.teichgitter.de. Als alternatief kunt u ook structurele stalen roosters gebruiken.

Er zijn ook zogenaamde persoonlijke beschermnetten voor de vijver in de handel. Deze vijverafdeknetten zijn stabiel genoeg om volwassen mensen te vangen. Het kan vele jaren boven de vijver doorbrengen zonder te worden gerot door UV-stralen of water. Meer informatie over deze netwerken vindt u op Schutznetze24.de.

Optie 5 - gebruik een waarschuwingsapparaat:

Als je van tijd tot tijd alleen kleine kinderen hebt, wil je meestal niet veel moeite doen, de kinderen zijn er immers niet elke dag. Voor iedereen wordt het aanbevolen om een ​​waarschuwingsapparaat te gebruiken. Het is een tweedelig alarmsysteem dat bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender drijft op het wateroppervlak terwijl de ontvanger in de buurt is. Als de zender beweging op het wateroppervlak detecteert, wordt een signaal naar de ontvanger verzonden en wordt het alarm geactiveerd. Een waarschuwingsapparaat is beschikbaar, b.v. HIER.

Video: De Fabriek - UNICEF Kinderrechten Filmfestival Partou Special (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send