Perkplanten

Tuinhuisje: 6 tips om slechte aankopen te voorkomen

Pin
Send
Share
Send


Als u het niet in detail behandelt voordat u een tuinhuis koopt, riskeert u een slechte aankoop en geniet u er misschien niet erg van.

Op het eerste gezicht zien tuinhuizen er allemaal hetzelfde uit, maar ze zijn allesbehalve. Zelfs als modellen in hun uitrusting op elkaar lijken, zult u duidelijke verschillen merken als u ze van dichterbij bekijkt. Het is niet zonder reden dat dit ook tot uiting komt in de prijs! Als u kwaliteit wilt, let dan beter op meer dan alleen een romantisch, gezellig houten huis.

Zodat u achteraf niet hoeft te praten over een verkeerde aankoop, geven we u tips en hints in dit artikel die uw selectie gemakkelijker maken en vooral waar u op moet letten bij het kopen van een tuinhuis.

❶ grootte en functionaliteit

Er zijn in elk geval twee aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Enerzijds is de grootte van primair belang, wat op zijn beurt afhangt van hoe je uiteindelijk je tuinhuisje wilt gebruiken. Het is het beste om een ​​kleine checklist te maken en alles op te schrijven dat voor u belangrijk is. Moet het tuinhuis een juweeltje zijn, met een gezellige zithoek en een kleine keuken? Of liever onderdak voor tuinmeubelen en stoelhoezen? Er is ook een multifunctionele oplossing, met name geschikt wanneer de tuin niet bijzonder groot is. Dit betekent bijvoorbeeld een tuinhuisje met een overdekt terras. U kunt dus buiten zitten en tegelijkertijd opbergruimte hebben voor al het tuingerei.

❷ wanddikte

De wanddikte is een ander zeer belangrijk aspect, dat natuurlijk ook de prijs beïnvloedt. De meest voorkomende wanddiktes zijn 28 mm, 40 mm, 44 mm, 50 mm en 70 mm. De wanddikte van uw tuinhuisje is afhankelijk van het gebruiksdoel. Eenvoudige tuinhuisjes voor het opbergen van tuingereedschap hebben eigenlijk geen dikke muren nodig, maar je moet altijd onthouden dat hoe dikker de muur, hoe stabieler en weerbestendig het tuinhuisje is.

Volgens professionals van hansagarten24.de worden tuinhuizen met een wanddikte van 40 tot 44 mm het meest verkocht en ook aanbevolen. Deze plankmaat is op zijn minst voldoende als het houten huis wordt gebruikt als een rustpunt voor ontspanning, zelfs op koelere dagen.

Als je in de winter in je tuinhuisje wilt overnachten, moet je een stap verder gaan. Dikkere muren zijn ook nodig voor meer isolatie. Een wanddikte tot 70 mm is mogelijk in een tuinhuis.

By the way: Als u uw tuinhuisje wilt gebruiken om planten te overwinteren, raad ik ten zeerste een wanddikte van minimaal 40 mm aan.

❸ Venster in het tuinhuis

Bij het kopen van een tuinhuis wordt vaak weinig aandacht besteed aan de ramen, die uiterlijk in de winter bitter gewroken zullen worden. Als u uw tuinhuis het hele jaar door gebruikt, zijn dubbele beglazing een must. Enkel glas straalt evenveel licht uit, maar is extreem doorlatend voor kou.

❹ Welk dak heeft uw voorkeur?

Het juiste dak is net zo belangrijk als de ramen. De eenvoudigste manier om uw tuinhuis strak te krijgen, is dakvilt. Maar als we eerlijk zijn, is dat geen bijzonder mooi gezicht. Als u, of buren, de tuinschuur van bovenaf kunt bekijken, zou ik dakshingles gebruiken bij het kopen. Dakpanelen zijn optisch vergelijkbaar, maar verkrijgbaar in één stuk. Ze zien eruit als gordelroos, maar zijn al gegroepeerd in een bord.

Vergeet niet om een ​​regengoot aan de afgewerkte tuinschuur te bevestigen. Hierdoor wordt het regenwater in een ton afgevoerd, wordt uw nieuwe woning beschermd tegen teveel vocht en heeft ook een gratis irrigatiesysteem.

❺ montage

De meeste tuinhuisdealers bieden een professionele montageservice. Zelfs als het een paar euro meer kost, voel je vrij om deze service te accepteren. Op het eerste gezicht lijkt het in elkaar zetten van een tuinhuis eenvoudig. Maar als je je niet comfortabel voelt met hamer en spijker en geen eerdere ervaring hebt met het assembleren van meubels, enz., Kan de opbouwcampagne snel misgaan. Vertrouw je de montage zelf, vraag dan hulp van een ervaren vakman.

❻ Houtconserveermiddel ja of nee?

Je nieuwe tuinhuis is klaar en je bent gelukkig. Maar dat blijft op de lange termijn niet zo, want zelfs een tuinhuis heeft onderhoud nodig. Vraag bij het kopen of het houten huis al is geïmpregneerd. Zo niet, dan heeft natuurlijk hout onmiddellijk een verflaag nodig, zodat het bestand is tegen omgevingsinvloeden. UV-straling, vocht en in het ergste geval ook houtplagen zijn vergif voor uw tuinhuis.

Ik heb persoonlijk zeer goede ervaringen gehad met houtconserveringsglazuur. Het is geschikt voor zowel zacht als hardhout en behoudt vooral de natuurlijke houtnerf. Als u uw tuinhuisje een sterke kleur wilt geven, gebruik dan houtvernis. De UV-bescherming wordt hier verleend net als bij een glazuur, maar het hout verliest zijn typische karakter door eroverheen te schilderen.

Video: Doe-het-zelf: Hoe Easy Shingles verleggen op je dak tuinhuis? (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send