Perkplanten

Orde creëren in de gereedschapsschuur - mijn persoonlijke 5-puntenplan

Pin
Send
Share
Send


Talloze tuingereedschap, maar weinig ruimte. Een probleem waar veel tuinbezitters mee worden geconfronteerd. Met mijn tips breng je orde in de schuur.

Afbeelding vergroten

Ongeveer 53 procent van alle Duitsers zijn trotse tuinbezitters en iets meer dan 30 procent wil er een. Niet iedereen kan zich een tuin veroorloven vanwege hun woonsituatie of vanwege tijdgebrek, zelfs als het nog steeds het nummer 1 resort is.

Ik ben blij dat ik er een heb en ik wil het niet meer missen, omdat er bijna niets beters is om uit te schakelen. Je moet echter geen valse illusies hebben, omdat een tuin zeker werkt. Zoals elk huishouden heeft het groene groen een bepaalde structuur nodig. Vooral tuingereedschap moet worden verzorgd en verzorgd. Ik heb een bepaald systeem verkregen waarmee ik orde in de tuinschuur breng en ook bewaar.

Punt 1: Sorteer de zaden op maand

Als het weer meewerkt, duurt het slechts enkele dagen voordat het plantseizoen opnieuw begint. Ik heb altijd graag alles bij de hand. Lang zoeken en snuffelen verstoort mijn gemoedsrust. Dus ik dacht na over hoe en waar ik mijn zaden kon sorteren, die in de winter luchtdicht en donker in huis werden bewaard. Er zijn meer tips voor correcte opslag op www.nutzpflanzenvielfalt.de.

Het gebeurde gewoon zo dat mijn man tegelijkertijd een schoonmaakbeurt in zijn doe-het-zelf-kelder begon. Van zijn sorteerbox-set (gekocht bij ab-in-die-box.de) vertrok ik er een paar voor mijn tuin. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat simpele plastic bakjes zo praktisch konden zijn. Het is nog niet zichtbaar op de foto, maar in de tussentijd heb ik kleine kaartjes gemaakt die prachtig in de transparante laden kunnen worden ingevoegd. Alle zaden worden praktisch gesorteerd volgens de respectieve plantmaand.

Punt 2: Verplaats zelden gebruikte dingen naar boven

Tuin- of gereedschapsschuren zijn vaak niet erg groot, tenzij je je eigen merk hebt. Plan daarom nauwkeurig waar u wat kunt opslaan. Mijn motto: alles wat je niet elke dag nodig hebt, hoort thuis.

Vanwege ruimtegebrek komen dingen soms in mijn tuinhuisje terecht dat ik niet nodig heb voor de tuin. Maar ik denk dat ik daar niet alleen in sta. Ik bewaar momenteel bijvoorbeeld velgen die momenteel niet nodig zijn in de bovenste lade van een stalen plank die ook extra opslagruimte biedt. Een extra opslagruimte wordt gecreëerd wanneer u metalen buizen en beugels aan de muur bevestigt en houten planken als tussenvloeren trekt. Bij mij is er ruimte voor hout voor de vuurschaal. Als u dit classificatiesysteem zelf bouwt, kunt u de afstanden aanpassen aan uw wensen - een voordeel dat niet moet worden onderschat.

Punt 3: houder voor de tuinslang

Afbeelding vergroten

De tuinslang mag in het algemeen alleen worden verwijderd als deze daadwerkelijk wordt gebruikt. Als je het kriskras in de tuin achterlaat, wordt het snel een struikelgevaar. Als hij de wintermaanden onder een deken van sneeuw moet doorbrengen, zal hij u zeker kwalijk nemen.

Apparaten waarop de slang kan worden gewikkeld zijn altijd de beste. Toegegeven, mijn constructie is niet de mooiste, maar het werkt. Ik flirt al lang met deze Amazon-bestseller, maar ik moet dit probleem nog steeds bespreken met mijn wederhelft. 😉

Iedereen die, zoals ik, met de hand moet oprollen, moet dit voorzichtig doen om knikken in de buis te voorkomen. Het is het beste om een ​​uiteinde van de tuinslang op de grond te plaatsen en vervolgens de rest boven in een cirkel. Bind tenslotte alles samen en hang het op.

Punt 4: Tuingereedschap hing gewoon op

Afbeelding vergroten

De meest gebruikte tuingereedschappen zoals schoffel, hark, schop en bezem krijgen een ereplaats in de schuur. Ze mogen niet in een hoek worden geplaatst of op de vloer worden geplaatst. Met eenvoudige middelen kunt u een muurconstructie maken waaraan alle gereedschappen kunnen worden opgehangen om ruimte te besparen.

Gebruik de in de handel verkrijgbare apparaten of bouw je eigen hookbar. Dit laatste is door mijn man in onze tuinschuur uitgevoerd, wat ik ook het leukst vind. Deze variant kan dus van tijd tot tijd worden uitgebreid. Sla eenvoudig twee haken parallel in de muur, de afstand is afhankelijk van de greepbreedte van het op te hangen gereedschap.

Als er geen handvat boven is, boor dan een gat in het handvat, rijg een sterkere band erdoor en kan harken en Co. ophangen

Punt 5: waar de grasmaaier neerzetten?

sommige go Uw grasmaaier in de garage of kelder na het werk. We moeten een plek vinden voor het 'monster' in de gereedschapsschuur. De aanschaf van de aanbouwmaaier was beslist een verstandige beslissing, omdat deze het gazon 5 keer sneller maait dan met een handapparaat. Het onderdeel vereist echter ook meer vloeroppervlak.

Mijn tip: Parkeer de grasmaaier bij de deur. Dit bespaart u vervelend jongleren bij het in en uit rijden.

Pin
Send
Share
Send