Perkplanten

Tuingereedschapsschuur uitrusten - zo zorg je voor ruimte en orde

Pin
Send
Share
Send


Orde is het halve werk! Dit geldt ook voor de tuinschuur. Dit lijkt misschien moeilijk vanwege de vele tools, maar we zullen je laten zien hoe het toch werkt.

Een tuinhuisje is erg praktisch

Tegenwoordig kan geen enkele tuinier zonder een bepaald aantal tuingereedschap. Daarom moet er voldoende ruimte zijn om ze op te slaan. Helaas is niet elke garage hiervoor geschikt, omdat de winterbanden, fietsen, etc. meestal ook hier zijn ... We kunnen daarom een ​​zogenaamd tuingereedschapshuis van harte aanbevelen.

Zo'n tuinhuisje is meestal een kleinere versie van een tuinhuisje waarin alleen tuinhuisjes echt kunnen worden opgeborgen. Er is zelfs een kleinere versie die een tuinkast wordt genoemd, maar je kunt hier niet veel opslaan. Voor geïnteresseerden: de Comprano-inkoopadviseur presenteert een breed scala aan modellen en prijsklassen in meer detail.

Als je nu zo'n tuingereedschapsschuur bezit, is het belangrijk om het efficiënt uit te rusten, zodat er zoveel mogelijk in past. En natuurlijk moet er ook orde zijn. Er is waarschijnlijk niets vervelender dan als je bijna het hele huis moet ruimen om je tuingereedschap te krijgen. Daarom is orde het allerbeste in een tuinhuis. We laten u nu zien hoe u de ruimte in de tuinhut efficiënt kunt gebruiken en ook netjes kunt houden.

Hoe maak je ruimte en bestel je in de tuinschuur

➤ Bestelbalk:

Om alle tuingereedschap met handgrepen zoals harken, schoffels, harken en Co. ruimtebesparend op te bergen, moet u een bestelbalk met klemmen en haken (hier de bestseller nr. 1 op Amazon) aan uw tuinhuisje bevestigen. Harken en andere items kunnen hier eenvoudig worden vastgeklemd, zodat ze niet langer onnodige ruimte in beslag nemen in de hoek van uw gereedschapsschuur. En dankzij de haken kunnen er ook snoeischaren en andere kleinere tuingereedschap aan worden bevestigd.

Tip:

U kunt zelfs een bestelbalk of haak aan de deur van uw gereedschapsschuur bevestigen. Maak dus effectief gebruik van elke vrije ruimte.

➤ Gereedschapswand:

Afhankelijk van of u een vakman bent of niet, kunt u ook al uw bouwgereedschap (schroevendraaier, hamer, etc.) in de tuinschuur opbergen. De beste manier om dit te doen is om zelf een gereedschapswand te bouwen en deze vervolgens aan de muur te schroeven.

Hier is een korte bouwinstructie voor een gereedschapswand:

Neem een ​​1 centimeter dikke spaanplaat, leg deze op de vloer en leg er al je gereedschap op zoals je wilt dat het later aan de muur hangt. Markeer vervolgens waar spijkers en schroeven als beugels naar binnen moeten. Bevestig deze spijkers en schroeven onder een kleine hoek op de spaanplaat zodat het gereedschap niet later naar beneden valt. Verf vervolgens de gereedschapswand indien nodig, monteer deze vervolgens op de muur in de tuinschuur en rust hem uit met het gereedschap.

➤ Planken:

Net als in een werkplaats mogen er geen planken ontbreken in een gereedschapsschuur. Bloempotten, tuinhandschoenen, kunstmest, zaden en nog veel meer kunnen hier hun plek vinden.

Belangrijk:

Als u in de winter wat bloemen op deze planken wilt overwinteren, moet u ervoor zorgen dat de planken stabiel genoeg en daarom veerkrachtig zijn. Bloempotten met grond wegen immers veel.

➤ Fietsenrek:

Als u ook uw fietsen in de gereedschapsschuur wilt opslaan, moet u dit op een slimme manier doen en niet alleen in huis plaatsen. Het beste is om een ​​eenvoudige fietshouder aan de muur te monteren (zoals hier beschikbaar is) en je fietsen aan de muur te hangen. Op deze manier staan ​​ze niet in de weg, kunnen ze niet omvallen en nemen ze geen onnodige ruimte in.

Tip:

Als u de beugel hoog genoeg bevestigt, kunt u uw grasmaaier er zelfs onder opbergen.

➤ Opbergdoos:

Het is bekend dat tuinkussens niet buiten kunnen blijven in het koude seizoen. Dus je moet de winter ergens doorbrengen tijdens het koude seizoen. Hetzij op zolder, in de garage of gewoon in de tuinschuur. Plaats de tuinkussens hier echter niet alleen, anders kunnen ze gaan wankelen of beschimmelen.

Het is veel beter en praktischer om de tuinkussens in een opbergbox op te bergen, omdat ze op elk moment netjes kunnen worden opgeborgen. Dit is vooral handig in de zomer, wanneer de bekleding niet 's nachts mag worden weggelaten of wanneer het regent.

➤ Klaptafel:

Als er nog voldoende ruimte is, wilt u misschien zelfs een vouwtafel in de schuur plaatsen. U kunt dus snel uw bloemen verpotten, groenten zaaien in zaadschalen, enz. Draai vervolgens de houder los en het tafelblad hangt aan de muur om ruimte te besparen.

Als er geen ruimte meer is voor montage aan de muur, kunt u nog steeds een eenvoudige klaptafel in de schuur gebruiken. Omdat het kan worden opgevouwen, is het meestal vrij klein en meestal ook licht, daarom kan het gemakkelijk aan muurhaken worden opgehangen. Als je het nodig hebt, moet je het gewoon van de muur halen, het openen en je kunt prachtig b.v. Verpot je planten.

Pin
Send
Share
Send