Perkplanten

Wintertuinieren - 5 praktische tips

Pin
Send
Share
Send


Een tuinhuisje wordt vooral in de zomer gebruikt. Met het begin van het koude seizoen krijg je waarde en inhoud door het winterbestendig te maken. Met deze 5 tips is de taak snel gedaan.

In de zomer worden tuinhuizen vaak gebruikt voor gezellige barbecues met vrienden. Veel tuinbezitters vinden ook een ideaal toevluchtsoord voor het warme seizoen in hun kleine huis. Hier kunt u gemakkelijk ontspannen en even ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven.

In de winter wordt een dergelijk tuinhuis echter vaak gebruikt als opslagruimte. Tuinstoelen, tuintafels en tuingereedschap, maar ook planten worden beschermd tegen de winterinvloeden en opgeslagen in het huis.

Als het tuinhuis niet voldoende wordt beschermd, kan er in het voorjaar een vervelende verrassing zijn. Het beschermen van de tuinschuur tegen het weer is daarom essentieel.

Werken voor de winter

Tip 1: Controleer het tuinhuis zorgvuldig

Voordat u afscheid neemt van de winter, moet u uw tuinhuisje zorgvuldig controleren op mogelijke schade. Is het dak nog steeds strak? Heeft de goot wat scheuren? Muren, ramen en deuren moeten ook worden gecontroleerd. Als reparaties nodig zijn, moeten deze zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Je weet nooit hoe zwaar de winter zal zijn. Zelfs een kleine barst kan snel groter worden in een strenge winter.

Het is ook raadzaam om houten ramen en deuren te behandelen met een houtglazuur dat het hout beschermt. U kunt ook een kleur gebruiken die in plaats daarvan weersbestendig is. Er zijn geen grenzen aan uw verbeelding. Verbindingen op ramen en deuren kunnen eenvoudig worden gevuld met constructieschuim. Dit is eigenlijk een eenvoudige maar effectieve stap.

Tip 2: draai het water dicht

Om grote schade door water te voorkomen, is het erg belangrijk dat u het water tijdig uitschakelt en ook alle leidingen schoonmaakt. Nadat het water is uitgeschakeld, moet u gewoon alle kranen openen en het resterende water uit de leidingen laten lopen. De kranen blijven open tot de lente wanneer het water weer wordt ingeschakeld.

Als u deze taak mist, kunnen de waterleidingen bevriezen en barsten. Deze schade is niet alleen vervelend, maar vaak ook erg duur. U kunt bijvoorbeeld ook een antivriesmiddel in het toilet plaatsen om extra bescherming tegen bevriezing te bieden.

Het is het beste om regenvaten voor of achter het huis volledig te legen. Als je ze daar laat en het water bevriest erin, zullen de regentonnen barsten. Gewoon legen bespaart hier veel geld.

Werk tijdens de wintermaanden

Tip 3: Controleer regelmatig

Het wordt ook aanbevolen om te controleren of alles van tijd tot tijd in orde is. Bij een regelmatig bezoek kunt u zelfs kleine gebreken herkennen en, indien nodig, verhelpen. Vermijd grote reparaties.

Tip 4: Verwijder sneeuw van het dak

Vooral bij hevige sneeuwval is het raadzaam om regelmatig te controleren of alles in orde is. Zware sneeuwbelastingen kunnen uw dak snel laten instorten. Vocht kan ook sneller het huis binnenkomen. Dus pak de sneeuwschep snel en maak de sneeuw zo snel mogelijk schoon.

Tip 5: het tuinhuis verwarmen - is dit nodig?

Of u uw tuinhuis tussendoor moet verwarmen of de temperatuur op ongeveer 5 graden Celsius moet brengen, hangt ervan af of struiken of planten in uw tuinhuis moeten overwinteren. Sommige struiken en planten hebben meestal wat warmte nodig. In gespecialiseerde boeken (zie tuingids voor de winter) kunt u controleren of uw planten zijn aangetast.

Elektrische kachels zijn zeer geschikt voor verwarming. Het voordeel is dat de temperaturen constant kunnen worden ingesteld en vooral gehandhaafd. Zorg er echter voor dat de tuinschuur is uitgerust zodat u veilig een radiator kunt installeren.

Ga van tijd tot tijd naar de tuinschuur en ventileer goed. Op deze manier kunt u schimmelvorming of schimmelvlekken voorkomen. Je hoeft niet elke dag te ventileren, maar denk er gewoon zo nu en dan over na.

Speciale kenmerken van volkstuinen en volkstuinen

Volkstuintjes of volkstuintjes hebben een speciale functie - ook met betrekking tot de winteraanleg. Een bijzonder kenmerk is dat in het late najaar, meestal eind oktober en begin november, het water wordt afgesloten bij de hoofdwatervoorziening. Dit wordt vaak gedaan in de gemeenschap en tegelijkertijd worden de watermeters afgelezen in de afzonderlijke toewijzingen of plots.

Als gebruiker van een volkstuinsysteem moet u zich daarom houden aan de datums van de waterstop en kunt u niet onafhankelijk bepalen wanneer u het water wilt gebruiken. Het is belangrijk voor u dat u de kranen in de tuinschuur opent zodra het water is uitgeschakeld.

Omdat volkstuinen vaak worden achtervolgd door inbrekers, vooral in de winter, is het raadzaam om de ramen bijvoorbeeld met grote planken te maken. Op deze manier kunt u op zijn minst specifiek gebroken vensters vermijden.

De mate waarin de tuinschuur in de winter in een volkstuinsysteem kan worden verwarmd, is afhankelijk van verschillende factoren. Omdat elke vereniging zijn eigen voorschriften heeft en er ook federale volkstuintjes zijn (zie hier), moet u zich in geval van twijfel informeren om schade en persoonlijke ergernis te voorkomen.

Video: Potplanten: welke planten kunnen in pot? - (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send