Perkplanten

Tuinschuur opnieuw schilderen - stap voor stap instructies

Pin
Send
Share
Send


Hoe goed uw tuin er ook uitziet - als het een verweerd tuinhuis is, verpest het de aanblik. Mijn instructies laten je stap voor stap zien hoe je je tuinhuis kunt vernieuwen.

Een tuinhuisje verweerde na verloop van tijd

Tuinhuizen zijn prima. In het verleden werden ze alleen gebruikt als schuurtjes of als opslagruimtes voor fietsen, maar tegenwoordig zijn ze veel meer dan dat, vaak zijn ze zelfs ingericht als een woonkamer, zodat zelfs tuinfeesten of romantische avonden hier voor twee kunnen worden doorgebracht.
»Mooie voorbeeldhuizen op: //www.gartenhaus.holzprofi100.de

Maar wat is het nut van de meest gezellige sfeer wanneer het tuinhuis er van buiten gewoon niet mooi uitziet? Wind, weer en zonneschijn zorgen er immers niet alleen voor dat onbehandelde en onbehandelde tuinhuisjes er oud uitzien, maar na verloop van tijd ook.

Met het juiste voorbereidende werk en een hoogwaardige weersbeschermende verf, kunt u uw oude tuinhuis snel een nieuwe glans geven. Onze instructies laten u zien hoe u dit moet doen.

Je hebt nodig:

  • bezem
  • staalborstel
  • Schuurpapier (medium korrel) / schuurmachine
  • respirator
  • Cover / Newsprint
  • zachte, brede platte borstel
  • hout primer
  • Wetterschutzfarbe

Instructies voor het schilderen van een tuinhuisje

➤ Stap 1:

Voordat u de borstel kunt slingeren, moet u eerst uw tuinhuis grondig schoonmaken. Veeg in de eerste stap over het oppervlak met een bezem en vervolgens met een staalborstel om spinnenwebben en ander vuil te verwijderen.

Als alternatief kunt u ook uw tuinhuisje controleren. Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u het huis volledig laten drogen.

➤ Stap 2:

Om oude verfresten te verwijderen, moet je nu schuurpapier met een medium korrel bij de hand nemen en het hele tuinhuis schuren. Als u dit werk eenvoudiger wilt maken, kunt u natuurlijk ook een slijpmachine gebruiken. Bij beide varianten is het echter belangrijk dat u een masker op doet. Dit voorkomt dat u het slijpstof inademt.

Dan moet je je tuinhuis opnieuw vegen om het schuurstof te verwijderen.

➤ Stap 3:

Plaats nu een folie of krant rond uw tuinhuis zodat er later geen kleur in de grond kan sijpelen. Dan kun je eindelijk een zachte, brede platte borstel nemen en je tuinhuis schilderen met een houtprimer. Je zou dit twee keer moeten doen.

Door het primen met een houten primer houdt de weerbeschermingsverf vervolgens beter vast. De vacht met houtprimer beschermt het hout ook optimaal tegen aantasting met blauwe vlek (lees hier meer over).

➤ Stap 4:

Nadat de houtprimer goed is opgedroogd, kunt u nu de weersbeschermingsverf aanbrengen. De kleurkeuze is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar vergeet niet dat dit moet overeenkomen met de rest of de stijl van uw tuin. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tuinhuis in de Scandinavische rood-witte stijl?

Welke tint u ook kiest, laat de verf goed drogen na het schilderen. Dan moet je je tuinhuis een tweede keer schilderen. En je bent klaar met de verfraaiing van je tuinhuis.

Als u een tuinhuisje koopt of een tuinhuisje bouwt, moet u dit werk onmiddellijk na de bouw doen, zodat het hout wordt beschermd en er vanaf het begin goed uitziet.

Video: KARWEI Buiten houtwerk schilderen doe je zo (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send