Perkplanten

Tuinhuis of tuinpaviljoen?

Pin
Send
Share
Send


Welke mogelijkheden biedt een tuinpaviljoen in vergelijking met een tuinhuis? Hier vindt u een vergelijking van de twee opties.

Tuinhuis of tuinpaviljoen?

Als u een tuin bezit en daar graag verblijft, rijst vaak de vraag of u een tuinpaviljoen of een tuinhuis moet kopen om bescherming te zoeken tegen te sterke zon en vooral regen. Beide vormen zijn zeker geschikt als retraite, maar zowel het tuinhuis als het tuinpaviljoen hebben hun voor- en nadelen.

Het tuinhuis

De meeste mensen kennen een tuinhuis van kleine volkstuintjes. Er is een klein tuinhuis op elk van de percelen. Maar een tuinhuisje is ook geschikt voor de huistuin. Daar kunt u bijvoorbeeld uw tuingereedschap en tuinmeubelen veilig opbergen. Omdat niemand zo gemakkelijk het stabiele en afsluitbare huisje kan binnendringen. Zo houdt u uw tuingereedschap veilig en binnen handbereik.

Sommige tuinhuizen zijn zelfs uitgerust met een overdekt terras en bieden dus ruimte om buiten te zitten of in een beschut huis. Een nadeel is natuurlijk dat het tuinhuis aan een specifieke locatie is gebonden en dat je soms zelfs een bouwvergunning nodig hebt om het te bouwen.

Deze kleine huizen zijn meestal gebouwd van hout. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er een vlakke ondergrond is, idealiter iets hoger dan de vloer. Dit beschermt het hout tegen vocht. Om dit te bereiken, moet het hout ook worden behandeld met een houtverduurzamingsvernis.

Het tuinpaviljoen

Een tuinpaviljoen biedt ook een aantal voordelen als zonwering of bescherming tegen regen. Met zo'n is men meestal flexibeler dan met een echt tuinhuis. Er zijn ook tuinpaviljoens die permanent in de tuin worden geïnstalleerd, maar er zijn ook mobiele tuinpaviljoens. Vouwpaviljoens kunnen bijvoorbeeld eenvoudig in slechts enkele eenvoudige stappen worden getransporteerd. Met zo'n tuinpaviljoen ben je zeer flexibel en kun je het altijd gebruiken waar het nodig is. Het nadeel is natuurlijk dat een dergelijk tuinpaviljoen niet zo stabiel is als een tuinhuis of een vast tuinpaviljoen. Maar ze zijn ook een stuk goedkoper.

Als u een vast tuinpaviljoen kiest, stijgt de prijs opnieuw, maar dat geldt ook voor de opties. U kunt kiezen tussen open en gesloten tuinpaviljoens. De gesloten exemplaren zijn bijzonder geschikt voor het overwinteren van planten omdat de grote ramen veel licht binnenlaten.

De beste keuze?

Of u een tuinhuisje of een tuinpaviljoen kiest, hangt volledig af van uw persoonlijke behoeften. Dus denk na over wat je kunt verwachten van het paviljoen of de tuinschuur en maak vervolgens je eigen beslissing.

Video: Houten tuinhuis met veranda. (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send