Perkplanten

Vechten tegen wilde hop - de beste manier om ze kwijt te raken

Pin
Send
Share
Send


Wilde hop ziet er mooi uit, maar kan ook echt overlast veroorzaken. Geen wonder dat velen er vanaf willen komen. Maar hoe doe je dat?

Wilde hop verspreidt zich Naast de echte hop, die vooral wordt gebruikt voor het brouwen van bier of voor het vergroenen van gevels, is er ook de wilde vorm, die tot de wietfamilie behoort. Deze wilde hop groeit vooral in gebieden met stikstofrijke grond, zoals in de buurt van water en parken, en verspreidt zich snel en krachtig.

Met een hoogte van twee tot zes meter blijft de wilde vorm veel kleiner dan de cultivars. Niettemin prolifereren de wilde hop als een gek en brengen sommige tuinders op witte hitte. Geen wonder, want het omringt alle planten zonder uitzondering. Maar dat hoef je niet te verdragen. Het wegwerken van de wilde hop kost veel uithoudingsvermogen, maar na een paar jaar zult u eindelijk gemoedsrust hebben.

Uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen zijn vereist

Om één ding van te voren te zeggen: met een onkruidverdelger zul je niet veel succes hebben met wilde hop. Alle kracht van de wilde hop zit in de onderstam. En dat is precies wat u moet doen. Anders zul je nog vele jaren met wilde hop moeten worstelen. En dat wil je zeker niet.

➤ Daarom is het het beste om als volgt te werk te gaan:

Wanneer alle delen van de plant tegen de winter zijn afgestorven, moet je ze eerst grondig verwijderen. Dan moet je volhardend en geduldig zijn, want vanaf het voorjaar moet je de snoeischaar regelmatig uittrekken. En altijd wanneer er scheuten van meer dan 30 centimeter zijn gevormd. Je moet ze dan kort ondergronds afsnijden. Allereerst zult u het gevoel hebben dat deze maatregel niets doet. Maar als je aan de bal blijft, zal de groei in de zomer aanzienlijk vertragen.

Daarna begint het hele spel opnieuw: verwijder eerst de dode plantendelen in de winter en knip dan alle nieuwe scheuten opnieuw in de zomer. Als u dit drie tot vier jaar herhaalt, is uw tuin binnenkort volledig hopvrij. Het belangrijkste is dat je aan de bal blijft.

Als je alleen een relatief kleine plaag in de tuin hebt ontdekt, kun je de plant en zijn wortels eruit graven en ze dus verwijderen. In het geval van een grotere plaag is dit echter niet mogelijk, omdat de wortels zich diep in de aarde uitstrekken en meestal ook wijd verspreid zijn in de tuin. Als je de schop hier zou uittrekken, zou je tuin er daarna zeker uitzien als een slagveld.

Trouwens: wilde hop is ook eetbaar

Als je wilt, kun je ook wilde hop eten. Als het in het voorjaar vers bloeit, kun je de zachte uiteinden van de scheuten als asperges stomen en eten.

Video: Korda Masterclass Vol 7: Summer Carp Fishing. Danny Fairbrass & Darrell Peck (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send