Perkplanten

Vermijd onkruid - 3 effectieve tips

Pin
Send
Share
Send


De kwestie van onkruidbestrijding speelt elk jaar een belangrijke rol voor tuiniers. Er zijn manieren om te voorkomen dat onkruid groeit. Hier zijn 3 tips.

Elke hobbytuinier kent het probleem van onkruidgroei, dat kan worden gevonden in bloembedden, op het gazon en in voegen tussen de lente en de herfst. Degenen die moeten vechten tegen onkruid dat al overwoekerd is, worstelen. Wieden is een vervelende taak met gezamenlijke schrapers en kraanwortelsnijders. Er zijn echter een aantal goede wiettips die snel kunnen helpen.

Bovenal zijn het echter de preventieve maatregelen die op het eerste gezicht ingewikkeld lijken, maar een blijvend effect hebben en wieden op de lange termijn voorkomen. Onze tips laten u nu zien hoe u kunt voorkomen dat onkruid groeit en voorkomt dat u in de toekomst zoveel hoeft te wieden.

Tips om wietgroei te voorkomen

Tip 1 - mulchen:

Het verspreiden van mulch op bedden voorziet de planten van extra voedingsstoffen en wordt gebruikt om onkruid te bestrijden. Mulch is meestal verkrijgbaar bij gehakte boomschors in de ijzerwinkel, daarom wordt het schorsmulch genoemd. Omdat er geen duidelijke definitie is van schorsmulch, mengen sommige fabrikanten ook stenen of plastic materiaal onder de mulch. Let daarom bij het kopen op de RAL-afdichting van het Gütegemeinschaft-substraat für Pflanzen om ervoor te zorgen dat u een goede kwaliteit krijgt.

De beste seizoenen voor het strooien van mulch op bloembedden zijn de lente en de herfst. In het voorjaar is meestal een dunne laag op de pas geplante bloembedden voldoende. In de herfst kan de laag nog steeds dikker zijn om de grond tijdens de winter te beschermen. Vergeet niet om het onkruid te verwijderen voordat u gaat mulchen, anders vindt u snel de eerste zachte onkruidplanten tussen de mulchen.

»Tip:

Je kunt ook eenvoudig zelf mulch produceren: snijd bijvoorbeeld de struik, hak hem klein en strooi het gehakte gewas over de bedden. Zie ook shredder in de test

Tip 2 - Leg wietvlies:

Tuinvlies is nu verkrijgbaar in speciaalzaken voor een breed scala aan toepassingen. Dus b.v. ook als wietfilms of wietvlies. Dit zijn plastic films of stoffen films die overal zijn verspreid en worden gebruikt om onkruid te bestrijden. Het aanleggen van een wietvlies wordt met name aanbevolen bij het leggen van nieuwe bedden. Wietvlies kan ook worden aangelegd onder terrassen, carports en tuinpaden. Dit betekent dat er geen onkruid groeit in de voegen tussen straatstenen of grind en dat u het verwijderen van onkruid met gezamenlijke schrapers, gasbranders of messen bewaart.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 GardenGloss 50m² onkruidvlies Garden fleece 50g / m² -… 117 beoordelingen29,95 €Naar de winkel

Hoe wietvacht correct te leggen:

Wanneer u een wietvlies legt, moet u ervoor zorgen dat het individuele vlies overlapt. Snijd vervolgens het vlies in een X-vorm waar je planten wilt gebruiken. Als je klaar bent, moet je het wietvlies om esthetische redenen bedekken met grind of schorsmulch.

Tip 3 - bodembedekker:

Het principe is eenvoudig: ze planten de bedden zo dicht dat het onkruid geen geschikte groeiomstandigheden vindt en niet langer kan gedijen. Welke planten onkruidbestrijding helpen, is afhankelijk van de locatie en het gebruik van het bed.

»Tip:

In pure decoratieve bedden zijn tapijtvormende planten bijzonder mooi, die u tussen de andere planten plaatst. Bijvoorbeeld, kleine struikrozen, damesmantel of de groenblijvende klimplant zijn geschikt.

Video: Ecostyle LuisVrij (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send