Perkplanten

Onkruidverdelgers - tips voor gebruik

Pin
Send
Share
Send


Je eigen tuin zou er zo mooi uit kunnen zien als onkruid zich niet overal zou verspreiden. Lees hier hoe je onkruidverdelgers correct gebruikt.

Gebruik biologisch afbreekbare onkruidverdelgers

Gebruik van herbiciden is verboden

In principe is het gebruik van herbiciden (onkruidverdelgers) in de tuin verboden! Dit verbod is precies beschreven in de openbare verordening voor gewasbeschermingsapplicaties, die regelmatig wordt gewijzigd. Deze regeling kan op elk moment worden bekeken door de bevoegde autoriteiten ter plaatse - de plicht van de tuinman om te informeren.

Vecht onkruid tot de wortel

Het voordeel van herbicidetoepassing tegen onkruid is duidelijk dat de onaangename onkruidplanten tot aan de wortels worden gecontroleerd. De actieve ingrediënten worden meestal direct door de bladeren opgenomen, het onkruid sterft langzaam af en kan vervolgens zonder problemen met de hand uit de tuin worden verwijderd - draag altijd beschermende handschoenen.

Tip: Houd onkruidverdelgers uit de buurt van kinderen en lees de instructies van de fabrikant zorgvuldig voor gebruik.

Bij het gebruik van ecologisch onschadelijke onkruidverdelgers (biologisch afbreekbaar) kunnen nieuwe planten meestal na korte tijd op de daarmee behandelde gebieden worden geplant.

Toepassing

De meeste onkruidverdelgers worden direct op het onkruid gesproeid, verdund met water. Kant-en-klare mengsels voor volkstuinen zijn al verkrijgbaar in tuinwinkels. Er moet rekening worden gehouden met blootstelling aan het product gedurende twee uur - op voorwaarde dat regen deze tijd niet beïnvloedt.

Het kan vroeg in de lente en in de herfst worden gebruikt. De buitentemperatuur mag echter niet lager zijn dan 15 graden. Gebruik is alleen toegestaan ​​op land- en bosbouwgrond en in tuinen. Maar niet op trottoirs, opritten en dergelijke.

Tip: Bij het kiezen van herbiciden moet ervoor worden gezorgd dat ze onschadelijk zijn voor dieren (inclusief bijen).

Er moet ook rekening mee worden gehouden dat een enkele onkruidverdelger niet jaren op dezelfde plaats moet worden geplaatst. De tuin kan anders een bepaalde weerstand tegen de agent vertonen, waardoor deze gedeeltelijk ineffectief wordt.

Video: Onkruid verwijderen - makkelijk - goedkoop (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send