Perkplanten

Onkruid verwijderen uit de tuinbaan - 3 tips

Pin
Send
Share
Send


Nadat een tuintrein altijd bewonderaars heeft gevonden, moet deze altijd goed worden onderhouden. Lees hier hoe u het onkruid uit de tuinbaan kunt verwijderen.

Leg eenvoudig een wietmat

Tip 1 - Leg vijverfolie of tuinvlies

De wietgroei kan binnen de route worden geknipt, waarbij hij nauwelijks de kans krijgt om de rails te bereiken. Maar waarom de railbasis dienovereenkomstig moet worden uitgerust. In dit geval is het geschikt om een ​​geschikt gesneden vijverfolie of een tuinvlies aan te leggen, waardoor het onkruid jarenlang wegblijft van de rails. Natuurlijk kunnen plastic vellen ook voor dit doel worden gebruikt, maar de aanschaf ervan is extreem duur.

Leg folie of fleece
"Stap 1:
De breedte van de railgeleider moet eerst worden berekend: Railafmeting + railbevestiging + ongeveer 1 centimeter toelating aan beide zijden, Op basis van deze berekende breedtewaarde worden de weergavegoederen gemarkeerd en gesneden.

"Stap 2:
Bij het leggen langs de route moet worden opgemerkt dat overlappingen aan het begin en einde van een filmweb minimaal 5 tot 10 centimeter moeten zijn. In bochten moet de film of het vlies dienovereenkomstig breder worden gesneden en enigszins meerdere keren in de respectieve cirkel worden gesneden - de snijdiepte wordt bepaald door de mate van de curve.

"Stap 3:
De snijkappen worden vervolgens voorzichtig aan elkaar geregen en met stenen verzwaard. Gebruik indien mogelijk dezelfde stenen die later zullen worden gebruikt voor de bevestiging aan de railzijde.

Tip 2 - selectieve onkruidverwijdering

Soms groeien alleen wietplanten langs de spoorlijn. In andere gevallen is er een echte wietplaag. Beide varianten kunnen natuurlijk worden tegengegaan met een tuinhark, wat vaak erg vervelend is voor de tuinspoorwegoperator. Het is dan ideaal om een ​​drukspuit te gebruiken die gevuld is met een milieuvriendelijke onkruidverdelger. Het onkruid kan vervolgens selectief worden gesproeid.

Na gemiddeld twee tot drie dagen actie, kunnen de dode onkruidplanten gemakkelijk met de hand worden verwijderd - draag tuinhandschoenen om te voorkomen dat eventuele sprayresten de huid aantasten. En zorg ervoor dat de root tegelijkertijd wordt verwijderd.

Tip 3 - biologische onkruidverwijdering

Op warme dagen helpt een huismiddeltje ook perfect om onkruid in het doorlatende railgebied te verwijderen - niet gebruiken als vijverfolie, tuinvlies of andere bouwmaterialen (bijv. Plastic platen of straatstenen) vooraf onder de rails zijn gelegd.

Strooi wat zout over de wietplanten of druppel azijn. De zon verbrandt het onkruid en een stortbui wast het oppervlak weer schoon. Als het niet regent, kan dit proces eenvoudig worden uitgevoerd met een gieter. Trek vervolgens de wietplant met de hele wortel eruit, indien mogelijk.

Waarschuwing:

Opgemerkt moet worden dat alle onkruidverdelgers, inclusief zout en azijn, altijd rekening moeten houden met de huidige voorschriften voor gewasbescherming. Anders kan oneigenlijk of ongeautoriseerd gebruik van deze fondsen leiden tot een boete door de verantwoordelijke regelgevende instantie!

Video: Zelf oude graszoden verwijderen en nieuwe aanleggen (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send