Perkplanten

Indiase balsem - Zo wordt er gevochten

Pin
Send
Share
Send


De Indiase balsem mag, zoals de naam al doet vermoeden, alleen voorkomen in het Aziatische continent. Lees hier hoe je het kruid kunt bestrijden.

Indiase balsem is licht giftig

Balsem verspreidt zich zeer sterk
De laatste tijd wordt steeds vaker opgemerkt dat de tot twee meter hoge plant zich ook wijd verspreidt in onze tuinen, bossen en weiden. Daardoor wordt zelfs de inheemse flora permanent teruggeduwd, gedeeltelijk volledig verplaatst van zijn reguliere plaatsen. De reden hiervoor is dat een enkele balsemplant meerdere duizenden zaden kan produceren en ze binnen een straal van maximaal 7 meter kan gooien, wat natuurlijk aanleiding geeft tot nieuwe balsem en, van juni tot oktober, komt met een echt mooie, roze bloem.

Balsam stelt weinig eisen
Bovendien is de Indiase balsem, ook wel glandulaire balsem genoemd, zeer veeleisend. De balsem groeit zelfs in halfschaduw en in wetlands, zoals aan de oevers van de rivier, wat het wijdverspreide gebruik ervan verder vergemakkelijkt, vooral omdat de zaden al enkele jaren kunnen kiemen. In principe is de balsem slechts een van de eenjarige planten!

Indiase balsem - Zo wordt er gevochten
U kunt voorkomen dat de balsem zich snel verspreidt door de Indiase balsem in zo min mogelijk aantallen in uw tuin te houden. Of je kunt de balsem volledig uit je tuin verwijderen. Wat op zijn beurt ook een voordeel is voor de aangrenzende tuin, die deze plant misschien helemaal niet wil en toch moet verwachten dat hij zal ontkiemen vanwege de zaadvlucht.

De individuele plantstengels moeten samen met de wortels uit de grond worden getrokken, wat gemakkelijk te doen is, vooral als het vochtig is. Daarna moeten de planten absoluut bij het huishoudelijk afval worden gegooid om ze echt permanent uit de tuinen te verwijderen. Omdat in de compost of de bruine bak, de zaden zouden overleven en zich opnieuw verspreiden.

De balsem is licht giftig
De beheersing van de balsem kan soms meerdere jaren duren omdat, zoals reeds vermeld, het zaad lang kiembaar blijft. Bovendien wordt de balsem als licht giftig beschouwd, daarom moeten kinderen niet in contact komen met de plant. En zelfs de gebruikswaarde voor bijen is recent ernstig in twijfel getrokken.

Video: Words at War: Barriers Down Camp Follower The Guys on the Ground (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send