Perkplanten

Regelmatig wieden voor gezonde planten

Pin
Send
Share
Send


Verwijder het onkruid regelmatig

Als je gezond en mooi ogende planten wilt hebben, moet je dat onthouden regelmatig onkruid naar onkruid, Dit heeft niet alleen iets te maken met het visueel mooie uitzicht op een goed onderhouden bed, maar ook met het feit dat bloemen & Co. niet doodgaan omdat ze worden verplaatst door onkruid.

Omdat onkruid letterlijk het leefgebied van andere planten kan betwisten. Niet alleen bovengronds, maar ook in de grond vanwege de verspreiding van wortels en lopers. Daarom is regelmatig wieden een absolute must voor iedereen die gezonde planten wil hebben.

Persoonlijk gebruik ik liever de Wolf-Garten wietkuli:

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 WOLF Garten 71AAA015650 onkruidvoeder Multi-Star RF-M… 24 beoordelingen17,99 €Naar de winkel

Graaf de wortelwiet helemaal uit
Let op het volgende: Zaadonkruiden, zoals rapporten, zijn zeer gemakkelijk te verwijderen. Wortelonkruiden, zoals paardebloemen, hebben zeer diepe kraanwortels die volledig moeten worden uitgegraven. Het is niet voldoende om hier de wortel te knippen. Voor dergelijke diepgewortelde wilde kruiden gebruik ik een aspergestok:

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Romulus asperges handgereedschap, veelkleurig, 46 cm 44 beoordelingen10,90 €Naar de winkel

Een laag schorsmulch of houtsnippers voorkomt en vermindert ook de groei van onkruid.

Leg wiet fleece
Als je in de toekomst niet voorover wilt buigen, kun je wietvlies aanleggen. Dit voorkomt dat het onkruid naar boven groeit. De planten krijgen nog steeds voldoende water, zuurstof en voedingsstoffen. Hier moet u ervoor zorgen dat het fleece niet van plastic is gemaakt, maar van stof. Meer hierover in mijn artikel tot tuinvlies leggen

Er zijn meer tips in deze video:

Video: Life Coaching. Sport Vlog #13 (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send