Perkplanten

Een voetbalfeest in de tuin organiseren - 8 dingen om over na te denken

Pin
Send
Share
Send


Een voetbalfeest in de tuin kan een sfeervolle en onvergetelijke ervaring zijn - mits je goed bent voorbereid.

© karepa - Fotolia.com

Of het nu gaat om de Champions League, de DFB-finale, het Europese kampioenschap of het wereldkampioenschap - voetbalfans krijgen hun geld een behoorlijk aantal jaren waard. Vooral tijdens het EM of het WK zijn de spellen altijd erg groot. Er is openbare weergave op elke hoek. De locaties zijn echter vaak overvol. Vaak moet je een tijdje wachten op een biertje, naar rechts en links duw je je ellebogen in de zijkant van andere voetbalfans en je kunt echt niets zien - geen wonder dat voor zo'n publiek kijkevenement helemaal niets is.

In plaats van geïrriteerd te raken, ontmoet je gewoon vrienden, collega's en buren voor een informeel voetbalfeest in de tuin voor de volgende wedstrijd. Zodat dit echt een succesvol festival wordt, zijn er een paar dingen om over na te denken. Ik wil u graag in meer detail uitleggen wat dit zijn.

1. Speelveld goed zichtbaar voor iedereen

Als je een voetbaltuinfeest wilt geven, moet je enerzijds voldoende ruimte kunnen bieden en anderzijds moet je ervoor zorgen dat elke gast een goed zicht op het veld heeft. De kleine tv vanuit de kamer is absoluut niet de beste keuze. Mobiele schermen zoals die beschikbaar zijn op beamershop24.de, inclusief een projector, zijn het meest geschikt voor dergelijke evenementen. Met een breedte van 2 meter en een hoogte van 1,5 meter moeten de gasten op de achterste rij het spel ook goed kunnen volgen.

Om niet alleen de kosten te dragen, kunt u in de buurt vragen of iemand mee wil doen. Dus je kunt het canvas indien nodig met elkaar verwisselen.

2. Geen feest zonder decoratie

Eerlijk gezegd, kun je je een voetbalfeest voorstellen zonder vlaggen, rammelaars en slagen? Nauwelijks of? Ze maken er net zo veel deel van uit als de make-uppen in zwart, rood en goud voor het WK of EM. De juiste decoratie brengt je pas echt in de stemming. Voor elk voetbalfeest moet je klaar zijn:

  • Vlag van de favoriete club die naar het doel kan worden gezwaaid
  • Rammelaars en slagen om een ​​stemming te creëren
  • Hawaii-kettingen als decoratief accessoire
  • Wimpel kettingen voor de decoratie rondom
  • als je wilt: kopjes, servetten en borden voor het gezellige deel van de avond

3. Zorg voor voldoende zitplaatsen

De meeste gasten zijn waarschijnlijk jonger dan 18 jaar, dus u moet voldoende stoelen hebben op uw tuinvoetbalfeest. Zodat uw vrienden en kennissen niet altijd hoeven te staan. In principe kunt u slechts zoveel gasten uitnodigen als u zitplaatsen heeft.

Biertentensets zijn een ruimtebesparend alternatief voor veel stoelen. Deze kunnen vaak worden geleend van een evenementenservice op locatie. Maar ze zijn vaak ook in hardware-winkels, zoals Hornbach.de aangeboden. Daar vindt u verschillende versies in verschillende maten, zodat u ook kleinere modellen kunt kiezen. De investering is vooral de moeite waard als u vaker een groter aantal bezoekers krijgt.

4. Zoek een alternatief voor regen

Helaas kun je niet het juiste weer voor de voetbalwedstrijd bestellen. Het kan dus gebeuren dat het plots begint te regenen. Geen reden om het feest in het water te laten vallen. Het feest kan zelfs bij slecht weer een compleet succes zijn. U hoeft alleen ruim van tevoren over een alternatief na te denken. Zou het mogelijk zijn om alle watchers mee naar huis te nemen? Of heb je een grotere dakopvang waar je alle gasten kunt huisvesten? Als dit niet het geval is, kunt u ook een paviljoen opzetten, zoals die verkrijgbaar bij faltpavillon-profi.de in verschillende maten. De paviljoens zijn stabiel, waterdicht en winddicht. U hoeft dus niet bang te zijn dat het bij de kleinste windvlaag wegvliegt en mogelijk schade toebrengt aan uw buurman.

Als het niet regent, heb je het paviljoen niet voor niets gekocht. Als de zon te sterk schijnt, kan het gebeuren dat je nauwelijks iets op het scherm ziet. Dan dient het paviljoen als zonwering.

5. Geef eten en drinken

Natuurlijk omvat elk goed feest ook iets om te eten en te drinken. Bij drankjes moet je ervoor zorgen dat ze goed gekoeld zijn. Als u niet overmatig veel koelkasten hebt, kunt u een emmer vullen met koud water of ijsblokjes en de dranken erin koelen. Koelboxen gevuld met ijsblokjes bieden ook een uitstekende koeloase. Denk ook aan de chauffeurs of degenen die geen alcohol willen of mogen drinken. Een verfrissende fruitpunch kan hier voor wat afwisseling zorgen.

»Cool gadget voor bierdrinkers: Hop Cave

In mijn vriendenkring werd het bier tijdens de laatste wedstrijd in Duitsland uit de grond getrokken. De gastheer heeft ieders aandacht getrokken met deze coole gadget. Ik was verbaasd over hoe cool het bier was.

93 beoordelingen Hop Cave
  • Bewaar bier koel en klimaatneutraal zonder koelkast ... Zelfs in de zomer koel!
  • "CLICK-IN" flessenhouder met "click-in" systeem voor het inklikken tot 15 flessen: absoluut veilig vasthouden. Stevig kunststof frame met roestvrijstalen handgreep om uit te trekken!
  • "ULTRA DICHT" Geïsoleerde en UV-stabiele hightech deksel met overdrukventiel en ventilatie. Onbreekbaar en waterdicht!
  • "ÉÉN VOOR IEDEREEN" Welke vorm of maat ook: de HopfenHöhle past op alle bierflessen met kroonkurken. Flessen met lange hals (0,33 / 0,5 l), halfliter metselkannen, stompe flessen, enz.
  • Meer informatie, foto's en video's op //www.HopfenHöhle.de
99,95 € Ga naar winkel

Naast heerlijke drankjes mag het eten natuurlijk niet ontbreken. Barbecuen is erg populair op voetbalfeesten. Afhankelijk van wanneer je wilt eten, moet je altijd aan de grill zijn. Voor dergelijke feesten geef ik altijd de voorkeur aan zogenaamd fingerfood. Dit kan ruim van tevoren worden voorbereid en bespaart stress tijdens het voetbalspel. Zodat u niet urenlang alleen in de keuken hoeft te staan, kunt u ook de hapjes onder uw gasten verdelen. Het is veel gemakkelijker als iedereen iets met zich meebrengt.

6. Breng de tuin onder de aandacht met verlichting

Als het 's avonds donker wordt, is het tijd voor sfeerverlichting. Dat maakt het geheel een beetje comfortabeler. Fairy lichten, zonne-lampen of fakkels zijn het meest geschikt voor het milieu. U kunt kleine theelichtjes op de tafels plaatsen.

7. kinderen

Allereerst zijn kinderen altijd vol euforie - ze willen absoluut voetbal kijken met de volwassenen. Maar dan verdragen ze niet lang op de stoelen of banken, althans de jongere. Ze willen hun drang om te bewegen nastreven. Zorg voor een klein kinderhoekje weg van de voetbalscène. Voor jongens is een bal en een doel, dat ook uit twee stokjes in het gazon kan bestaan, voldoende. Zodat ze hun grote idolen kunnen evenaren. Meisjes houden van ravotten of schilderen in een rustige hoek.

8. Noteer het volume

In de meeste gevallen eindigen de wedstrijden ruim voor de wettelijke nachtrust om 22.00 uur. Soms kan dit niet worden vermeden door extra tijd en penalty shoot-outs. In dit geval moet u zich wat kalmer gedragen. Of je kunt van tevoren met je buren praten dat dingen een beetje luider kunnen worden. Een overeenkomst kan vaak worden gevonden zonder de politie te hoeven bellen voor een verstoring van de vrede.

Pin
Send
Share
Send