Perkplanten

Creëer een jungle-gevoel op het balkon - onze tips voor een jungle-balkon

Pin
Send
Share
Send


Vind je het exotisch? Breng dan de jungle naar huis! Hoe? Door uw balkon exotisch en zoals in de jungle te maken. Het is niet zo moeilijk.

© 88studio - Fotolia.com

Sluit je ogen en stel je voor dat je midden in de jungle staat. Wat zie je daar Veel exotische planten en dieren, hout en zacht glinsterend licht? Welnu, dan bent u op het goede pad qua design. Want wat is geschikter voor een balkon in jungle-stijl dan veel exotische planten? Misschien een echte papegaai, maar laten we het niet overdrijven. Met de juiste planten hier en een beetje decoratie daar, kunt u uw balkon in een mum van tijd veranderen in een kleine jungle. We zullen je vertellen hoe.

Dus het balkon wordt een jungle

❶ vloeren:

© JackF - Fotolia.com

Laten we eerst de vloer op het balkon bekijken. In het beste geval moet dit uit natuurlijke materialen bestaan. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen om houten balkontegels te leggen. Ze stralen een natuurlijke sfeer uit en stralen warmte uit. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor WPC-planken of planken gemaakt van echt hout. Wat is toegestaan ​​is hier toegestaan.

Als u geen grote ophef over de vloer wilt maken, is het voldoende als u een geschikt buitentapijt op het balkon verspreidt. Geschikt is b.v. een tapijt gemaakt van bast, sisal of zeegras. Natuurlijk kun je het geheel ook modern maken en kiezen voor een kleurrijk tapijt dat past bij het jungle-thema. Of voor een tapijt in de trendy etnische stijl.

❷ balkonmeubilair:

© Kristina - Fotolia.com

Als het gaat om meubels voor uw balkon, kunt u het beste stoelen, banken, enz. Van hout gebruiken. Maar ook rotan en bamboe meubels passen perfect bij de jungle-look. Op tchibo.de vond ik de loungebank "Premium" met geweven stof die perfect zou passen bij de junglelook. Natuurlijk zijn er ook tal van andere meubels die bij het onderwerp passen. Ik vind bijvoorbeeld een pauwentroon gemaakt van rotan bijzonder mooi en ongewoon. Het geeft de jungle-look iets majestueus.

Als u gekleurde meubels of stoffering kiest, kunt u het beste kiezen voor natuurlijke tinten of u kunt het tegenovergestelde kiezen. Spreek dus voor stoffen in geel, roze of oranje, omdat exotische bloemen meestal in deze sterke kleuren bloeien.

❸ planten:

© hanohiki - Fotolia.com

• Combineer tinten groen en hoge en lage planten:

Planten zijn waarschijnlijk het belangrijkste element op een balkon in de jungle-stijl. Alleen dan kunnen kijkers meteen zien waar het balkonontwerp over gaat. En hier kunt u echt opdraaien en een breed scala aan planten op het balkon plaatsen. Allereerst is het belangrijk dat u weet dat het zeer voordelig is om met verschillende tinten groen te werken. Op deze manier creëer je meer diepte, waardoor je jungle er nog levendiger uitziet. Je moet ook hoge en lage planten combineren. Dit heeft een gevarieerd effect en sluit perfect de gaten tussen de planten. Omdat hoe dichter ze zijn, hoe beter.

• Zet het exotische in een plantenbak:

Nu komen we bij de planten zelf. Het is het beste om hier altijd plantenbakken te gebruiken, omdat exotische planten er mooi uitzien, maar helaas niet altijd winterhard zijn. Om ze in de winter tegen de vriestemperaturen te beschermen, moet u tijdens het koude seizoen altijd de niet-winterharde planten in huis brengen. En dat werkt het beste als je het exotische in het bad hebt geplant. Natuurlijk zijn er ook exotische planten die winterhard zijn. De volgende tabel geeft je een overzicht van welke planten bij het jungle-gevoel passen en of ze winterhard zijn of niet:

plantFrost tolerantie
Bamboe Fargesiahardy
Vensterblad (Monstera)niet winterhard
Viool Vijg (Ficus lyrata)niet winterhard
Funkien (Hosta)hardy
Japans bosgras (Hakonechloa macra)hardy
Vogelvoet zegge (Carex ornithopoda)hardy
Orchideeën (Orchidaceae)niet winterhard
Birds of Paradise / Strelitzia (Strelitzia reginae)niet winterhard
Frangipani (Plumeria)niet winterhard
Bamboepalm (Chamaedoria seifrizii)niet winterhard
Chinese henneppalm (Trachycarpus fortunei)hardy
Dadelpalm (Phoenix canariensis)winterhard tot 0 ° C
Pijp lier (Aristolochia)hardy
Passiebloem (Passiflora)niet winterhard
Hibiscus (hibiscus)niet winterhard
Morning glory (Ipomoea)niet winterhard
Hemelbloem (Thunbergia grandiflora)niet winterhard
Bromelia (Bromelia)niet winterhard
Sierbanaan (Ensete ventricosum)niet winterhard
Dwergpalm (Chamaerops)niet winterhard

De planten die winterhard zijn, moeten nog steeds worden beschermd tegen de koude temperaturen. En dat door de kuipen met noppenfolie in te pakken en op polystyreenplaten te plaatsen.

• Gebruik meerdere niveaus:

Natuurlijk hoeven de exotische planten niet alleen op de grond te staan. Het is nog beter als u meerdere niveaus gebruikt. Je komt dus heel dicht bij het jungle-gevoel. Dus plant gewoon de reling en gebruik hangmanden of planken om de balkonwanden te planten. Op de muren b.v. hangende planten heel goed.

Je kunt ook zelf een jungledecoratie van bloemen maken en zo kleine hoogtepunten op het balkon geven. Ik vind deze doe-het-zelfgids van 1000gutegruende.de bijvoorbeeld bijzonder mooi.

❹ verlichting:

© Boyarkina Marina - Fotolia.com

Passende verlichting mag natuurlijk niet ontbreken op het junglebalkon. Het enige probleem: er zijn meestal geen stroombronnen op het balkon. U moet dus vertrouwen op tuinverlichting zonder elektriciteit. Hier zijn een paar ideeën:

• Zonne-lampen:

In de jungle betekent de dikke vegetatie meestal dat wat zonlicht alleen hier en daar door de planten schijnt. En dat is precies waar u zich op moet richten. Het is het beste om een ​​paar zonnelampen tussen de planten te plaatsen. Het licht schijnt dan door de bladeren, wat er bijzonder mooi uitziet.

• lantaarns:

Lantaarns zien er ook geweldig uit op het junglebalkon. Je kunt deze kopen of zelf maken. Dit werkt bijvoorbeeld bijzonder goed met servettechnologie. Het enige wat u hoeft te doen is zoeken naar geschikte servetten en u bent klaar om te gaan. Ik heb bijvoorbeeld instructies voor het gebruik van servettechnologie op hout en glas. gevonden op www.talu.de.

• Kerstverlichting:

Als je een stroomaansluiting op het balkon hebt, zijn kerstverlichting ook een goede lichtbron. Optisch gezien zouden ze ideaal moeten passen bij de jungle-stijl. Kerstverlichting met bladeren en / of exotische bloemen zou natuurlijk optimaal zijn. Je kunt dit ook zelf doen. Ik heb bijvoorbeeld instructies voor een zeer mooie bloemlichtketting gevonden op www.youtube.com.

❺ Decoratie:

© hansdenis - Fotolia.com

Als je wilt, kun je natuurlijk ook een beetje decoratie gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van papegaaien of andere exotische dieren die tussen de planten zitten? Dat ziet er geweldig uit, niet? Laat je fantasie de vrije loop.

Pin
Send
Share
Send