Perkplanten

Tuingereedschap opslag - 3 slimme ideeën die bijna niets kosten

Pin
Send
Share
Send


Om tuingereedschap veilig en duidelijk op te bergen, kunt u verschillende plank- en stekkersystemen in winkels kopen. Ik ben er echter zeker van dat je al bijna alles hebt wat je thuis nodig hebt.

© pure-life-pictures - Fotolia.com

Chaos heeft een naam - mijn tuinhuisje! Ik weet niet of u op dit punt gestructureerder en netter bent dan ik, zo ja, gefeliciteerd - zo niet, dan kunt u mijn probleem begrijpen. Het is een feit dat als u uw tuingereedschap niet met zorg behandelt en op de juiste manier bewaart, u er niet lang plezier van zult hebben. De vaak dure apparaten hebben daarom onze aandacht nodig en dat is precies waar we ons nu aan wijden.

Als het ging om hoe en waar en wat ik opbergde, bereikte ik snel mijn grenzen. Ik had een systeem nodig voordat ik kon beginnen en kreeg een goede tip van mijn buurman. In plaats van op te starten in de hardware store om geschikte opslagsystemen voor apparaten te kopen, moet ik eerst thuis rondkijken om te zien of er alternatieven voor opslag zijn. Natuurlijk heb ik dit advies graag overgenomen - wie houdt er niet van om een ​​of twee euro te besparen!

Idee 1 - hang de hark, schoffel, etc. veilig op

Het eerste alternatief dat ik heb geïmplementeerd, heeft niet alleen een praktisch aspect, het moet alleen om veiligheidsredenen worden gebruikt. Iedereen die ooit een hark op zijn hoofd heeft gehad, weet waar ik het over heb. Naar mijn mening moeten alle tuingereedschap met een lange steel aan de muur worden gehangen. Zelfs als ze nauwkeurig op de vloer liggen, kunnen ze nog steeds gevaarlijk voor u zijn. Een onjuiste stap op het onderste metalen deel en de uitstulping op de kop is voorgeprogrammeerd.

Mogelijkheid 1 - bamboe stok of touw

© Thomas Bethge - Fotolia.com Het idee is tegelijkertijd eenvoudig en ingenieus. Het enige dat je nodig hebt is een stuk sterker touw of een bamboestok. Dit is aan de muur bevestigd. Nu krijgt elk tuingereedschap dat moet worden opgehangen een "hangende band". Aan het touw of de pijp worden zogenaamde varkenshaken of S-haken bevestigd. Hark, schoppen, enz. Kunnen vervolgens in de curve worden geplaatst volgens uw wensen. De varkenshaakvariant heeft ook het voordeel dat alle gereedschappen variabel kunnen worden geplaatst.

Mogelijkheid 2 - zelfgemaakte haakstrip

Als de hierboven beschreven touwconstructie te wankel is, kun je zeker beter opschieten met een permanent bevestigde haakstrip - en dat is precies wat je zelf in een mum van tijd kunt bouwen.

  • Variant a - houten plank en spijkers
    © Ursa Studio - Fotolia.com Alles wat je nodig hebt is een smal houten bord. Als u er geen heeft, kunt u dit het beste vragen bij de snijafdeling van de bouwmarkt. Van tijd tot tijd vallen hier restanten af ​​en worden deze gratis doorgegeven aan klanten. Leg de balk nu op de vloer en plaats uw tuingereedschap. Markeer de ophangpunten met een potlood en hamer in spijkers op de juiste plaatsen. Bevestig nu gewoon de nieuwe haakstrip aan de muur - klaar!
  • Variant b - oude garderobestang
    © singkamc - Fotolia.com Neem een ​​kijkje in uw huishouden om te zien of er al een haakstrip is - zodat u uzelf de hierboven beschreven montage kunt besparen. Een oude kledingstang, of individuele houten haken etc. bieden perfecte ophangmogelijkheden voor uw tuingereedschap.

Idee 2 - berg kleine voorwerpen op

Net als in het huishouden, zijn er ook veel kleine dingen in de tuin, die op wonderbaarlijke wijze oplost in de lucht als deze niet systematisch wordt opgeborgen. Dit kunnen bijvoorbeeld reserveonderdelen zijn voor de grasmaaier, schroeven, messen, tangen enz. Hier zijn mijn twee suggesties zodat kleine onderdelen niet verdwijnen:

Mogelijkheid 1 - magnetische houder

Een bericht gedeeld door ESPCO JAPAN (@espcojapan) op 16 december 2016 om 9:56 uur PST

Als je je messen al in de keuken op een magnetische balk hebt, wil je niet langer zonder dit gemak. U kunt hetzelfde principe gebruiken om uw tuingereedschap op te bergen. Alles dat relatief klein is en van metaal is gemaakt, wordt eenvoudig aan een magneetstrip of een magneetband bevestigd. Je kunt dat niet zelf bouwen, maar er zijn talloze versies op magnet-shop.net - trouwens ook zelfklevend, als je ondergrond in het tuinhuis het toelaat.

Mogelijkheid 2 - dozen en geperforeerde platen

© Sergey Ryzhov - Fotolia.com Mijn tweede suggestie voor de juiste opslag van kleine onderdelen zijn plastic dozen. Wat duidelijkheid in de koelkast biedt, kan ook nuttig zijn in de tuin. Zodat er niets roest, is het het beste om plastic dozen te gebruiken die lucht- en waterdicht zijn verzegeld - zie lockandlock.info. Kijk maar eens in de keukenkast - je zult zeker een of twee plastic blikjes vinden die niet meer zo aantrekkelijk zijn - maar ze doen hun werk nog steeds in de tuin.

Geperforeerde platen zijn ook ideaal voor het opslaan van kleine onderdelen. Met mijn hierboven genoemde varkenshaken ben je weer volledig flexibel in het ontwerp. Geperforeerde wanden zijn verkrijgbaar in middelgrote versies vanaf 3 euro per stuk - onderzocht en gevonden op conrad.de. Ik denk dat dit een goedkope manier is om orde te scheppen in de gereedschapsschuur.

Idee 3 - houd puntige gereedschappen veilig

© shaiith - Fotolia.com Altijd bij de hand en toch onschadelijk, moeten alle puntige en scherpe gereedschappen in de tuin worden bewaard. Om dit te doen, hoeft u niet veel moeite te doen en (bijna) geen geld. Als je nog steeds ongebruikte kleipotten in je tuin hebt - en ik weet het zeker - is de opslagoptie er al. Snoeischaren, gezamenlijke messen of wietplukkers worden eenvoudig ondersteboven geplaatst, d.w.z. met het handvat of handvat naar boven, in een grotere kleipot - voilà uw tuingereedschap wordt duidelijk en goedkoop opgeborgen.

Pin
Send
Share
Send