Perkplanten

Tuinfeest bij slecht weer - dus grillen en Co. werkt toch

Pin
Send
Share
Send


Vertrouw niet op het weer bij het plannen van een tuinfeest. Met een beetje voorbereiding en slimme ideeën zal je evenement nooit in het water vallen.
© Tony - Fotolia.com Onkruid plukken, groenten planten en fruit oogsten zijn taken die een hobbytuinier blij maken. Maar het absolute hoogtepunt is wanneer u uw tuin kunt gebruiken als een oase van ontspanning na het werk. Spontane tuinfeesten zijn daarom niet ongewoon en wat is er fijner dan barbecueën met vrienden en familie gooien en laat God een goed mens zijn. Het probleem in ons prachtige land is dat het weer helaas niet aan onze plannen voldoet. Als het plotseling begint te regenen terwijl de eerste worsten goudbruin zijn geworden, is goed advies duur. Meestal is er alleen de ontsnapping in het huis en zorgt een dappere grillmeester, die zichzelf bewapend met een paraplu, voor het fysieke welzijn.

Als er echter grotere evenementen plaatsvinden, zoals schoolinschrijving, een ronde verjaardag of een doop van een kind, moet je niet hopen op mooi weer. Als je aan de veilige kant wilt zijn, moet je een plan B hebben, zodat het tuinfeest niet letterlijk in het water valt. Ik kan je geen 100 procent succes garanderen met mijn tips, maar je bent tenminste voorbereid als de weersvoorspelling voor "je grote dag" plotseling geen zonneschijn meer zegt.

Regenbescherming: dit houdt gasten en de grill droog

© Rattanachat - Fotolia.com Regen is vrijwel het suboptimale dat een tuinfeest kan overkomen. Het is dus belangrijk om de grill en gasten droog te houden. In het beste geval heeft uw terras een dak, dan is het probleem al opgelost.

Zonnetent

Als dit niet het geval is, is het de moeite waard om een ​​weerbestendig zonnescherm te kopen. Zoals ik bij Steda kon lezen, moet speciale aandacht worden besteed aan het materiaal van de gebruikte luifeldoek, zodat regendruppels gemakkelijk afrollen en u er comfortabel onder kunt zitten, zelfs in het geval van een zware douche. Voor zeer gevoelige geesten moet je een paar eenvoudige, dunne regenkapjes bij de hand hebben. Ze kosten niet meer dan één euro en zijn onder andere verkrijgbaar bij Tedi.

Paviljoen

De klassieker op zichzelf, die zich keer op keer heeft bewezen, is een tuinpaviljoen. Er zijn nu talloze modellen en varianten, dus het zou voor u niet moeilijk moeten zijn om het juiste paviljoen voor uw doeleinden te vinden.

Mijn tip: Zet het paviljoen niet op op de dag van het feest, want deze handeling kan enige tijd duren.

De grootte hangt natuurlijk af van het aantal gasten, bereken niet te strak zodat elke gast comfortabel kan zitten. Je hebt een paviljoen van ongeveer 4 x 6 m nodig voor ongeveer 25 personen. Als je veel gasten hebt, maar niet meteen een XXL-paviljoen wilt kopen, kun je ook een geschikte feesttent huren op het verhuurmijlenportaal.

Barbecue in de regen

Hoe bescherm je je eten tijdens een regenbui? Soms is een iets grotere parasol voldoende, maar wees voorzichtig vanwege de opkomende vlammen! Het is beter om meteen een "weerbestendige" grill te krijgen. Dit betekent grillmodellen met een "kap", dat wil zeggen een ketelgrill met een deksel, of een multifunctionele BBQ-roker, die ook onder het paviljoen kan worden geplaatst.

Tart wind en kou

© Cornelia Pithart - Fotolia.com Gasten die vriezen worden ongemakkelijk en verwennen uw humeur. Om te voorkomen dat dit gebeurt, moet u een alternatief organiseren bij afwezigheid van zon.

Vuurschaal of vuurkorf

Als het koel is maar niet regent, heeft een vuurschaal of een vuurkorf zich bewezen. Vergeet niet om tijdig het juiste brandhout te krijgen!

Terrasverwarming

Terrasverwarmers zijn nog beter en meestal ook warm. Zelfs als de Dinger Dit betekent dat u natuurlijk niet alleen de stralingsverwarmer op het terras kunt gebruiken. De voorwaarde is dat uw exemplaar draagbaar is en de juiste rollen heeft. Natuurlijk zijn er ook eenvoudige varianten die op elektriciteit werken, maar ze zijn alleen nuttig als er een stroomaansluiting in de buurt is. Terrasverwarmers die op gas werken, zijn naar mijn mening meer optimaal en als u naar de modellen van slimme meubels kijkt, weet ik zeker dat uw gasten niet alleen een gezellige warmte hebben, maar ook "jaloers" zijn op het nobele gedeelte.

Voorruit

Het plannen van een perfect windscherm is vrij moeilijk omdat je nooit weet uit welke hoek het waait. Maar zorg er in ieder geval voor dat er geen tocht in de zithoek is als u buiten zit. Met een beetje creativiteit kan een voorruit worden getrokken uit een zonzeil of ander zeil tussen twee bomen. Het zal geen orkaan doorstaan, maar een frisse wind zal dat zeker wel zijn. Als het niet de mobiele versie is, maar je wilt permanente windbescherming (ook voor latere feesten), dan raad ik zogenaamde privacyhekken aan. De afrasteringssystemen zijn verkrijgbaar in bijna elke gewenste hoogte en breedte en houden niet alleen wind buiten, maar beschermen ook tegen nieuwsgierige blikken.

Video: Gone With The Wind (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send