Perkplanten

Laat smalle tuinen breder lijken - 5 eenvoudig te implementeren tips

Pin
Send
Share
Send


Een grote tuin is waarschijnlijk de droom van elke hobbytuinier. Duidelijk dat iedereen die alleen een smalle tuin heeft, geïrriteerd is. Je kunt hem in slechts enkele eenvoudige stappen groter laten lijken.

Verdeel de tuin in gebieden op terrastuinen en volkstuinen hebben vaak een ongelukkige plattegrond. Eigenaren van lange en smalle tuinen moeten worstelen met de termen "handdoek" of "slang".

Maar je moet je niet ergeren. Zelfs de smalle tuin kan een tuinparadijs worden als je het correct verdeelt en plant. Met een paar eenvoudige maar zeer effectieve trucs ziet het er veel breder uit.

Hierdoor lijkt de tuin breder

Verdeel de tuin in gebieden:

Maak een plan van wat ruimte moet vinden in uw tuin. Gazon, ruimte voor fruit, groenten en kruiden, speeltuin voor de kinderen, vijver, tuinhuisje, paden, zitplaatsen - de lijst is lang en vereist een zorgvuldige planning. Lijn de afzonderlijke gebieden niet achter elkaar uit, zodat de smalle structuur van de tuin niet meer wordt benadrukt. Een offset-kruising is beter. U kunt de zones van elkaar scheiden met eenvoudige maatregelen om een ‚Äč‚Äčlevendige uitstraling te creëren.

Je tekening hoeft niet perfect te zijn, alleen het plan zelf is belangrijk! (© krappweis - Fotolia.com)

2 Ontwerp borderplanten verstandig:

De planten aan de rand worden vaak als eerste geplaatst. Hier kunt u al een visuele verbreding bieden. Vermijd een rechte haag gemaakt van dezelfde struiken. Een gemengde haag met verschillende groeivormen en breedtes, bestaande uit bloeiende en groenblijvende struiken, maakt de smalle tuin losser. Als een deel van de borderplant in de tuin groeit, zou je kunnen vermoeden dat het er nog smaller uitziet. Het tegenovergestelde is het geval! Installeer spannende elementen die variëren van rozenbogen tot wilgen met overhangende takken.

3 Plan privacyschermen en verborgen hoeken:

Een tuin waar je alles in één oogopslag kunt zien, is saai. Beter verrassen! Het werkt ook in de smalle tuin. Plant een lage heg tussen de moestuin en de vijver, gebruik hekjes die het uitzicht blokkeren en plaats grote kuipen als blikvangers. Als de afzonderlijke tuingebieden afwisselend links / rechts worden gerangschikt, is er een breder effect. Met hoge planten of klimplanten kunt u het zitgedeelte optisch afbakenen. Bij de vijver biedt hoog moerasgras of bamboe privacy.

Als je het gevoel hebt in de smalle tuin: "Draai nu de hoek om, dan komt er een nieuw gebied", dan heb je de langwerpige vorm met succes bedrogen.

4 gebogen, zachte vormen in plaats van hoekige elementen:

Er zijn geen strikte geometrische vormen in de natuur. U kunt hiervan profiteren in de smalle tuin: maak gebogen paden en verbreek de smalle structuur met zachte vormen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen: in de Japans geïnspireerde tuin is een formele structuur belangrijk. Maar ook hier zijn ovale of ronde vormen zeer geschikt om de smalle vorm van de tuin visueel uit te breiden. Aanbevolen literatuur: Tuinpaden ontwerpen: 22 creatieve voorbeelden.

5 Selecteer geschikte planten:

Planten die meerdere functies vervullen, zijn met name handig in smalle en kleine tuinen. Een voorbeeld: de appelboom betovert met veel bloemen in de lente en zorgt voor een rijke oogst in de herfst. Bomen en struiken die in de loop van het tuinjaar van kleur veranderen, zijn ook erg mooi.

In de bloembed kunt u variëteit bieden met vaste planten en planten die op verschillende tijdstippen bloeien. Een ander punt is de kleur: tinten blauw en subtiele bloemkleuren laten de tuin groter lijken. Ze creëren een optische diepte. Geel, oranje en rood daarentegen vallen meer op en creëren nabijheid.

Conclusie:

Hoe u het ontwerp van uw tuin ook benadert: gelukkig is de tuin geen "ding" dat u als een gegeven moet accepteren. Elk jaar kun je opnieuw experimenteren, nieuwe planten kiezen, oude planten op een andere plaats zetten en de innerlijke vorm en het uiterlijk veranderen.

Video: Calling All Cars: The Blonde Paper Hanger The Abandoned Bricks The Swollen Face (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send