Perkplanten

Bomen planten: kleine metgezellen voor de reuzen in uw tuin

Pin
Send
Share
Send


Veel bomen hebben een mooie kroon, maar eronder ziet hij er vaak kaal en saai uit. Dit kan eenvoudig worden veranderd door de bomen te planten. Maar wees voorzichtig! Niet elke plant is geschikt voor elke boom.

Waar je ook kijkt - overal bomen, bloemen en struiken. Dit is waarschijnlijk de droom van elke tuinman. Op welk niveau de ogen ook zijn, er is altijd iets te zien en te ontdekken. Onder bomen is het echter niet zo eenvoudig om een ​​vlekbedekkende bloemenzee te creëren, omdat de verschillende eisen en vooral de wortelgroei van de bomen het voor andere planten behoorlijk moeilijk maken.

De bewoners moeten goed bij elkaar passen om het op planten gebaseerde tuinplatform harmonieus te laten zijn. Lichtomstandigheden, ruimte voor wortelgroei en concurrentie om voedingsstoffen en water zijn de meest voorkomende problemen die u niet mag laten rijzen.

Welke planten zijn geschikt voor welke bomen?

Transplanteer diepe wortels en hartwortels

Diepe wortels zijn bijzonder goed geschikt voor onderplant. Ze laten veel ruimte over voor de groei van andere soorten in de grond aan de oppervlakte op de boomschijf. De afwikkeling van metgezellen onder as, eik en spar is bijzonder eenvoudig, die allemaal verticale hoofd- of tapwortels vormen.

Diepe wortels zonder tapwortels zoals tamme kastanjes en hartwortels zoals linde of lariks worden op een iets uitgebreidere manier beworteld. Een beetje vrije grond voor het planten moet nog steeds worden gevonden op een afstand van de boomstam. Hosta's, kamperfoelies, forsythia's of bessenstruiken zoals bramen zijn ideale metgezellen.

Transplanteer platte wortels

Platte wortels zoals wilgen, magnolia's of berken veroorzaken voor de hobbytuinier aanzienlijk meer problemen bij het planten onder. Hun plaatvormig wortelnetwerk strekt zich uit over de hele boomschijf en is meestal dicht en compact. Sommige vacatures zijn ook te vinden onder deze bomen met een beetje geduld. Controleer de grond op een afstand van ongeveer 40 centimeter door zachtjes te tikken met een schop. Als u geen merkbare weerstand voelt, hebt u waarschijnlijk een geschikte locatie voor een metgezel gevonden.

Bovendien is een hervestiging van planten niet volledig uitgesloten, zelfs op grond die al is geworteld. Varens, groene bodembedekkers zoals klimop, maar ook kleine bloemen zoals krokussen, sneeuwklokjes of lelietje-van-dalen kunnen nog steeds voldoende grond vinden, zelfs onder uitgesproken ondiepe wortels. Sommige in het bos levende struiken, waaronder de bloeiende rododendrons, zijn ook sterk genoeg om met succes te concurreren met platgewortelde bomen.

Over het algemeen is het raadzaam om regelmatig de grond op het boomrooster te mulchen. Gewone tuingrond is anders zeer snel uitgeput door het dubbele gebruik.

Let op het regen- en parasoleffect

Vergeet niet dat bomen met dicht gebladerte bijna op een paraplu lijken in de zomer. Zelfs als de boomwortels niet direct het water van de metgezellen betwisten, moet je de planten vaker water geven dan planten die buiten groeien.

De boomschaduw is een serieus probleem voor struiken met hoge lichtvereisten - zoals seringen. Vermijd daarom het planten van uw bomen met alle soorten die alleen in de volle zon gedijen. U kunt bijvoorbeeld hortensia's planten in het marginale gebied van de boomschijf, die minstens een paar uur per dag worden blootgesteld aan de zon, die gemakkelijk gedeeltelijke schaduw aankan.

Video: We moeten 1 biljoen bomen planten voor het klimaat Z zoekt uit (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send