Perkplanten

Sierbanaan water geven en bemesten - Hoe je je bananenboom goed verzorgt

Pin
Send
Share
Send


Sierbananen zijn lang niet zo gemakkelijk te onderhouden als sommige mensen denken. Er zijn veel vragen die we hier graag willen beantwoorden, vooral over de onderwerpen water geven en bemesten.

Regelmatige druppels op de bladeren geven te veel water aan Hoeveel water heeft een sierbanaan (Ensete ventricosum) nodig? Hoe vaak moet je water geven en welke kunstmest moet je gebruiken? Wat betekenen de vreemde druppels op de bladeren van de plant?

Vragen na vragen. Hier zijn de antwoorden! Sierbananen zijn over het algemeen planten met een verhoogde waterbehoefte. Ze hebben grote bladeren, waaruit veel vocht verdampt. Natuurlijk moet dit in evenwicht zijn. Maar wees voorzichtig. Je moet ook niet te veel water aan de plant toevoegen. Zodat uw sierbanaan zich uitstekend ontwikkelt en dat groei niet wordt voorkomen door verschillende onderhoudsfouten, hier is een overzicht van wat u specifiek moet weten over het water geven en bemesten van sierbananen.

Banaan water geven - daar gaat het om

De sierbanaan waardeert een permanent vochtige grond zonder wateroverlast. Als het substraat oppervlakkig uitdroogt, stoort de plant niet zolang er nog restvocht in de kluit zit. U zult snel acuut watertekort herkennen aan slappe bladeren. Het is beter om je banaan vaker en dus goedkoper water te geven.

Tijdens het warme seizoen is dagelijks water geven in de ochtend ideaal. Hoe warmer en zonniger de locatie, hoe groter de hoeveelheid water zou moeten zijn.

Overtollig water detecteren

U kunt overtollig water herkennen door water in de schotel te houden. Elke vloeistof die overdag niet verdampt of opzuigt, moet worden weggegooid. Als je regelmatig grote druppels water op de bladeren van de sierbanaan opmerkt, is dit ook een teken dat je liever teveel water geeft. Deze afscheiding van vloeistof, bekend als guttation, is geen bedreiging voor de plant. In het beste geval zullen uw vloerplanken of vloerbedekking last hebben van het constante druppelen. Gewoon een beetje minder inschenken en het probleem is opgelost.

Kies het juiste water

Gebruik indien mogelijk regenwater om je banaan water te geven. Kraanwater met zijn vaak hoge kalkgehalte krijgt de wortels op de lange termijn niet goed. Als u geen regenwater beschikbaar heeft, zal een ontkalkend apparaat voor leidingwater (zoals deze) goed werken. Bovendien moet het water tijdens het gieten lauw zijn in plaats van ijskoud.

Natte bladeren

Op droge tot zeer droge locaties ervaart u zelden het fenomeen guttation omdat de omgevingslucht snel al het vocht absorbeert dat door de plant wordt vrijgegeven. Uitgesproken droogte doet de prachtige bladeren van de sierbanaan niet goed en kan ook leiden tot lelijke stoffigheid. Door de bladeren regelmatig te bevochtigen met water uit een spuitfles, kan dit gemakkelijk worden verholpen.

Bevrucht banaan - zo is het gedaan

Waterdoorlatende potgrond is het beste substraat voor uw sierbanaan. Voedingsstoffen worden echter relatief snel uit deze grond gewassen. U kunt dit compenseren met een gematigde toevoeging van vloeibare meststof (mijn aanbeveling: Compo groene plantenmeststof) in het irrigatiewater. Kies een cyclus van een week van lente tot herfst en een cyclus van een maand tijdens de wintermaanden.

Pin
Send
Share
Send