Perkplanten

Gebruik regenwater verstandig en bespaar drinkwater - 4 eenvoudige methoden gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Drinkwater is niet alleen duur, het is ook kostbaar. Ongeveer 45 procent van het drinkwaterverbruik kan worden bespaard door regenwater. We laten u zien hoe.

Volgens de Federale Vereniging van Energie- en Waterbeheer (BDEW) consumeerde elke persoon in 2014 ongeveer 121 liter drinkwater per dag. Een angstaanjagende waarde die je op de tong moet laten smelten. Bijna niemand weet hoeveel water hij elke dag door het riool spoelt. Maar zo is het precies. Alleen het kleinste deel wordt gebruikt voor het bereiden van eten en drinken.

Volgens de statistieken van bdew.de wordt het grootste deel van het water, namelijk 36 procent, gebruikt voor baden, douchen en algemene lichaamsverzorging. Dit wordt gevolgd door toilet doorspoelen met 27 procent. 6 procent van het water wordt gebruikt in de tuin, voor kamerreiniging en voor auto-onderhoud, en slechts 4 procent wordt gebruikt om eten en drinken te bereiden.

Op het eerste gezicht zie je dat een groot deel van het drinkwater gemakkelijk kan worden bespaard. Dit bespaart niet alleen geld in uw eigen portemonnee, maar komt ook de natuur ten goede. Omdat drinkwater een kostbaar en schaars goed is.

Bespaar drinkwater - 4 manieren om regenwater te gebruiken

De natuurlijke omgang met regenwater is een ingrijpend, maar ook zeer interessant onderwerp. Regenwater kan niet alleen worden gebruikt in het dagelijks leven, maar dient ook om weg te sijpelen, voor retentie en ontzegeling, kortom: voor regenwaterbeheer. In dit bericht wil ik echter alleen verwijzen naar het gebruik. Iedereen die op zoek is naar meer informatie over de bovengenoemde onderwerpen, vindt wat hij zoekt in het gratis e-book van benz24.de. Naast een uitgebreide gids, krijgt u ook nuttige antwoorden van experts op veelgestelde vragen.

1. Gebruik in de tuin

Hoewel tuinirrigatie slechts ongeveer 6 procent van het dagelijkse waterverbruik uitmaakt, is het een van de eenvoudigste methoden voor het gebruik van regenwater in het dagelijks leven. Stel je eens voor dat je je hele tuin met drinkwater water moet geven? Dat zou niet alleen veel water zijn, maar ook een aanzienlijk bedrag.

Dit kan gemakkelijk worden vermeden als u regentonnen of watertanks opzet. Standaard regentonnen hebben vaak een vulvolume tussen 100 en 300 liter. Dit is voldoende om kleine bedden en kuipplanten water te geven - mits het regelmatig regent. Als uw tuin echter groter is, zijn watertanks een veel beter alternatief. Hier past 1000 liter in. Het nadeel is echter dat ze er niet erg aantrekkelijk uitzien en snel kunnen worden gezien als een doorn in het oog in de tuin. Je kunt dit eenvoudig veranderen als je de bus bedekt met hout (inspiratie en instructies van It's Me!), Muur in met stenen of bedek het met een bamboe mat, zoals goedkoop verkrijgbaar bij Amazon.

»Trouwens: Het regenwater kan niet alleen worden gebruikt om de planten buitenshuis water te geven, maar ook voor alle kamerplanten. Kortom: planten verdragen regenwater beter omdat het niet zo kalkhoudend is. Het geeft je ook meer mineralen.

2. Schoonmaakwerkzaamheden

Tuingereedschap, speelgoed, vloeren en ramen - er is altijd iets te reinigen. In de meeste gevallen wordt hiervoor drinkwater uit de buis gebruikt. Slechts weinigen zouden hiervoor regenwater gebruiken. Waarom niet? Regenwater is minstens zo goed en heeft zelfs het voordeel dat het geen kalk achterlaat.

Tegenwoordig worden auto's steeds vaker gewassen met regenwater. Waarom? Het daaropvolgende polijsten is niet nodig. Bespaart een vervelend werkproces en bespaart ook geld.

Hogedrukreinigers zijn erg populair om hardnekkig vuil op straatstenen of andere vloeren te verwijderen. Ook hier kunt u vol vertrouwen overschakelen op regenwater.

3. Toilet doorspoelen

Het besparen van drinkwater speelt ook een steeds belangrijkere rol in het huishouden. Het onderwerp 'toilet doorspoelen' is heel hoog. Want waarom zou je absoluut schoon drinkwater gebruiken voor het spoelen? Hier is het logisch om over te schakelen naar een goedkoop alternatief: regenwater!

Om het toilet met regenwater te laten werken, is echter een regenwatergebruikssysteem vereist. Dit bestaat uit een wateropslagtank, een filtersysteem, een efficiënte pomp en een extra leidingnetwerk. Deze systemen moeten bij de waterleverancier worden geregistreerd en vóór ingebruikname worden goedgekeurd. De hier vermelde kosten en hoe de tankafmetingen worden berekend, zijn ook te vinden in het hierboven genoemde ebook.

4. Wasmachine

Niet alleen het toilet is een van de componenten die met regenwater kunnen worden bediend. De wasmachine is ook een veelbesproken onderwerp. Helaas! Omdat velen twijfelen over hygiëne, is de kwaliteit veel beter dan velen denken.

Zoals hierboven vermeld, bevat regenwater geen kalk. Dit betekent dat u het volledig zonder waterontharders in de wasmachine kunt doen. Een ander voordeel is dat de verwarmingselementen niet verkalken, wat betekent dat ze naast het besparen van drinkwater ook energie besparen. Volgens een rapport van oekologische-bau.de kan wassen met regenwater zelfs ongeveer 60 procent aan wasmiddel besparen. Beter dan dat wordt het toch niet?

Een regenwateropvangsysteem is ook belangrijk voor het wassen met regenwater. Het regenwater moet donker en koel worden opgeslagen, zodat er zich geen bacteriën kunnen vormen.

Conclusie:

Als u zich aan de eerste twee punten houdt, kunt u een grote bijdrage leveren aan het verminderen van de benodigde dagelijkse hoeveelheid drinkwater. De twee volgende opties zijn relatief eenvoudig te implementeren in een nieuw gebouw en renovatie. Achteraf gezien wordt dit vrij moeilijk vanwege het benodigde netwerk.

Video: 02 Infiltratie langs het terras met infiltratiebuffer (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send