Perkplanten

Narcissen water geven en bemesten - hoe het goed te doen

Pin
Send
Share
Send


Sommigen denken dat narcissen niet hoeven te worden bewaterd en bevrucht, omdat ze toch niet lang bloeien. Maar dat klopt niet. De boodschappers van de lente hebben ook wat verzorging nodig.

Narcissen hebben soms ook water nodig De meeste geloven dat narcissen en dergelijke niet langer lucht zoals lucht nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. Maar onthoud altijd dat de bollen niet slechts één keer bloeien, maar elk jaar. Dit moet duidelijk maken dat ze na een paar jaar wat ondersteuning nodig hebben om krachtig te bloeien.

Narcissen reageren b.v. gevoelig voor gebrek aan water. Geef daarom overvloedig water, vooral tijdens de bloei. Bemesting is niet zo belangrijk voor bloemen als voor andere planten, maar moet niet worden verwaarloosd in de tuin of in potplanten. Dit is de enige manier om vooruit te kijken naar sterke planten.

Hoe narcissen goed te bemesten

Bemest narcissen in het bed:

Bemest je narcissen in het bed zodra de grond niet meer bevriest. Zelfs voordat het eerste groen te zien is, kun je de planten met hoornkrullen helpen om een ​​goede start te maken in het groeiseizoen. Als er al scheuten worden gezien, wordt het fijnere hoornmeel aanbevolen.

Direct voor de bloei is compost bijzonder goed voor de narcissen. Als u narcissenbollen in de zomer opnieuw plant, kunt u ook rijpe compost aan het plantgat toevoegen om de best mogelijke omstandigheden voor de groei van de nieuwe wortels te creëren.

Bemest narcissen in een pot:

Als je narcissen in een pot groeien, biedt voedingsrijke potgrond al een solide basis voor plantengroei. Voor de bloei kun je een beetje vloeibare bloembollenmest toevoegen aan het irrigatiewater of een kunstmeststok in de grond steken. Maar overdrijf het niet, omdat de voedingsstoffen nauwelijks verloren gaan in de pot.

Hoe de narcis correct te gieten

Water narcissen in het bed:

De waterbehoefte van narcissen is het grootst tijdens de bloei. Houd de bloemen vanaf maart vochtig en geef indien mogelijk 's morgens water. Water bouwt minder snel op omdat de planten overdag het meeste water gebruiken.

Het risico van wateroverlast kan worden voorkomen bij het planten van de bollen door een zand-grindmengsel aan het plantgat toe te voegen. Als de grond in uw tuin toch los en doorlatend is, is wateroverlast meestal geen probleem.

Watergele narcissen in een pot:

Narcissen in potten hebben ook een goede waterafvoer nodig. Kies daarom een ​​bloempot met een gat voor drainage in de grond. In geen geval mag de pot volledig of slechts grotendeels uitdrogen. Houd er ook rekening mee dat narcissen meer water nodig hebben in verwarmde kamers dan balkonplanten.

Door een vinger een paar centimeter diep in de grond te steken, is het gemakkelijk om te controleren of de wortels nog voldoende water krijgen. Als je geen vocht op de vingertop voelt, moet je de narcissen water geven.

Een kleine tip aan het einde:

Als u de keuze hebt tussen vers regenwater uit het vat en leidingwater, kies dan het water uit het vat. Regenwater is minder kalkhoudend dan leidingwater en is beter voor de bloemen.

Video: Hoe kan ik bloembollen planten? - (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send