Perkplanten

Wateraansluitingen in de tuin - zodat ze tijdens de winter worden beschermd

Pin
Send
Share
Send


Vanaf een temperatuur van 0 ° Celsius bevriest het water. Dit zorgt ervoor dat het uitzet. Als het zich in een waterleiding bevindt, kan het ernstig worden beschadigd. Ten laatste in het voorjaar, wanneer je je tuin opnieuw water moet geven, kun je een nare verrassing ervaren. Welke opties heb je om dit te vermijden?

Winterdichte waterkranen
Zodra de nachttemperaturen in de kelder afglijden en er een risico op vorst bestaat, moeten de kranen in de buitenruimte vorstvrij worden gemaakt. Zelfs als de kraan lange tijd niet is gebruikt, zit er altijd wat water in. Dit kan bevriezen bij de bijbehorende temperaturen onder nul. Dit kan zowel de leidingen die naar binnen lopen als de binnenkant van de fittingen beschadigen. Dit kan erg duur zijn omdat het water uit de barsten komt en het metselwerk kan binnendringen. Dit beschadigt ook gips en isolatie. Om dit te voorkomen, moet u de kraan op tijd volledig leegmaken en de kraan dichtdraaien. Onderdelen die kunnen worden verwijderd, moeten ook worden gedemonteerd en de afdichtingen met vaseline worden bedekt, zodat ze niet bros worden.

Alternatief: de vorstvrije kraan

Een alternatief voor deze methode is een vorstbestendige kraan, zoals die aangeboden door Kull Design. Deze wintervaste variant is bestand tegen een druk tot 16 bar omdat deze is uitgerust met een volumecompensator die zich in het vorstvrije gebied bevindt. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid water of ijs automatisch wordt uitgebalanceerd. Dergelijke kranen hebben een ander voordeel omdat u ze in de winter kunt gebruiken. Kleppen met een afsluiter zijn ook beschikbaar. Dit is verbonden met de kraan door een lange golf en houdt het water in het huis. In het vorstgevoelige gebied is er alleen lucht waarvan bekend is dat deze niet bevriest. Bovendien zijn dergelijke buitenarmaturen voorzien van een ventilatiesysteem dat de watervoerende gebieden automatisch afvoert.

U kunt de vorstbestendige buitenkranen eenvoudig achteraf aanbrengen, omdat deze voor verschillende wanddiktes mogelijk zijn. De inspanning is in elk geval de moeite waard, omdat het aanzienlijk minder is dan de renovatie-inspanning die nodig zou zijn in geval van schade.

Vorstbescherming voor waterleidingen

Om elke plek in de tuin optimaal water te geven en een weelderige weergave van planten te garanderen, leggen hobbytuiniers graag waterleidingen aan. Dit heeft het voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken of de tuinslang lang genoeg is. Bovendien staat het niet lelijk. Bij het leggen moet u er echter rekening mee houden dat de kabels voor de winter moeten worden beschermd. Als er vorst is, kan het water dat nog in de leidingen zit bevriezen en deze beschadigen omdat het is uitgezet. Installeer daarom een ​​afsluiter en een aansluitkraan bij het leggen van de leidingen. U kunt vervolgens een compressor op de kraan aansluiten met behulp van een slang. De instromende lucht verplaatst het resterende water uit de leidingen en kan ontsnappen uit de buitenkleppen. Gebruik hiervoor PE-buizen, omdat ze corrosievrij zijn en er geen afzettingen kunnen zijn.

Let op de juiste diepte

Een bepaalde diepte beschermt ook tegen vorst. Huisverbindingen worden daarom begraven vanaf een diepte van één meter. Als een goede laag zand ze omhult, dient dit ook als bescherming tegen vorst. Waterleidingen in de tuin hoeven niet noodzakelijkerwijs zo diep te worden gelegd als ze in de winter niet worden gebruikt. Het is voldoende als u deze leegmaakt en afsluit zoals de externe waterkraan. Hier vindt u gedetailleerde instructies over hoe het leggen werkt.

Video: Generaal Van der Heydenlaan 12, Apeldoorn GOOS Makelaardij Apeldoorn (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send