Perkplanten

Wijnstokken gieten - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Om wijnstokken te laten gedijen, hebben ze niet alleen een zonnige locatie nodig - ze moeten ook goed worden bewaterd. Hier is hoe het goed te doen.

Druivenpitten bloemscherm

Als u wijnstokken in de tuin kweekt, moet u veel onderhoud verwachten, vooral bij het maaien. Als het gaat om planten water geven, heb je veel minder te doen, tenminste als de wijnstokken wat ouder zijn. Omdat de wijnstokken in eerste instantie echt veel water nodig hebben.

Hoe wijnstokken correct te gieten

Na het planten:

In het begin is het belangrijk dat je de planten van voldoende water voorziet, omdat ze essentieel zijn voor de vorming van sterke wortels. Alleen als de beworteling optimaal is, kan de wijnstok voldoende voedingsstoffen uit de grond opnemen en zo goed mogelijk gedijen. De goed ontwikkelde wortels helpen de plant in de toekomst om te gaan met droog weer, omdat het vocht beter kan opnemen.

Om wortelgroei te bevorderen, moet u de planten niet elke dag van water voorzien, maar als dat zo is, van een grote hoeveelheid. Als richtlijn wordt elke zeven dagen 10 liter per plant gegeven. Volg dit schema gedurende de eerste zes weken na het planten. U moet de wijnstokken alleen water geven als het zwaar heeft geregend.

7 beoordelingen Hobby-wijnbouw - teelt, onderhoud, wijnmaken
  • Harald Bocker
  • Uitgever: EchinoMedia
  • Editie nr. 4 (1 april 2011)
  • Paperback: 174 pagina's
16,90 € Naar de winkel

Wijnstokken op een muur of muur:

Als je de wijnstokken op een muur of muur hebt geplaatst om de huismuur groen te maken, kan het regenwater de wortels van de planten niet goed bereiken. In dit geval moet je de planten elke zeven tot 10 dagen water geven. Elke plant heeft dan 10 tot 20 liter water nodig.

Vanaf het tweede jaar:

Vanaf het tweede jaar neemt de waterbehoefte af. De planten kunnen nu gemakkelijk droge periodes van twee tot drie weken aan. De plant 'leert' in de loop van de tijd om de watervoorraden te verdragen. De wijnstok kan nu goed opschieten met de natuurlijke regenval. Reik alleen naar de gieter en geef de wijnstokken water in bijzonder slechte periodes van droogte.

Video: Symboliek van brood en wijn in het Evangelie van de Heilige Twaalven (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send