Perkplanten

Water geven in de kas - hoe goed water te geven

Pin
Send
Share
Send


Ventileer uw kas eenmaal per dag

Water geven is niet zo eenvoudig. Niet in de tuin en zeker niet in de kas. Alleen degenen die hun groenten goed water geven, zullen er op de lange termijn van profiteren. De enige vraag is: hoe geef je water op de juiste manier?

Geef eenmaal per week genoeg water
Het is het beste om op een zonnige dag water te geven, omdat dit ervoor zorgt dat de groenten tegen de avond weer zijn opgedroogd. Het is vooral belangrijk in de zomer dat de groenten voldoende water krijgen. Je moet ervoor zorgen dat dit niet alleen oppervlakkig gebeurt, maar dat het water tot de wortels kan doordringen. Om deze reden moet u liever eenmaal per week voldoende water geven, dat is ongeveer 20 liter per vierkante meter, in plaats van elke dag een beetje. Er komt zoveel meer water bij de wortels en de groenten kunnen zich uitstekend ontwikkelen.

Ventileer de kas elke dag grondig
Voor fruitgroenten zoals tomaten en komkommers moet u altijd oud water uit de prullenbak halen en de bladeren nooit nat maken, dus alleen water van onderen. Een kas heeft een grote voorsprong in het voorjaar als het gaat om tomaten en komkommers. Trouwens, vergeet niet om de kas eenmaal per dag grondig te ventileren, zelfs als het buiten koud is.

Video: Tomaten water geven (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send