Perkplanten

Leidingwater - niet geschikt voor elke plant?

Pin
Send
Share
Send


Geef je planten water met regenwater

Geef je planten zeker regelmatig water. Je gaat ze allemaal met kraanwater gieten, toch?

Het is het beste om regenwater te gebruiken
Kamerplanten en balkonbloemen en ook de planten in de wintertuin moeten regelmatig worden bewaterd. Zomer en winter. Hiervoor gebruiken we het water uit de kraan. Waar moet je het anders vandaan halen? Nou, als je een tuin hebt met een regenreservoir, kun en moet je het regenwater gebruiken. Dit is het meest geschikt voor de planten.

Kraanwater is meestal erg kalkhoudend
Als u geen toegang heeft tot het water vanuit een regenreservoir, moet u het water uit de kraan halen. Dit is op zijn beurt kalkhoudend en heeft een verschillende pH-waarde van gebied tot gebied. Kalk is niet geschikt voor veel planten. Deze omvatten varens, orchideeën, azalea's, gardenia's en de flamingobloem. Deze planten mogen niet rechtstreeks uit de kraan worden bewaterd.

Gebruik gedistilleerd water of turftabletten
Over het algemeen wordt aanbevolen om gedistilleerd water te kopen. Dit is echter een zeer dure zaak. Als alternatief kunt u een waterfilter gebruiken als u die hebt. Je kunt ook turftabletten aan het water toevoegen. U kunt ook de mate van hardheid van het water zelf bepalen met een test van een gespecialiseerde winkel of navraag bij de waterfabriek op locatie.

Video: Geef je planten water in de winter? Tuinieren in de winter. Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send