Perkplanten

Bemest uien - 2 snelle tips

Pin
Send
Share
Send


Uien zijn heel gemakkelijk te verzorgen en hebben eigenlijk geen kunstmest nodig. Als je het nog steeds niet wilt doen zonder bemesten, moet je op de ingrediënten letten.

© Martins Vanags - Fotolia.com Weinig planten zijn echt zo gemakkelijk te verzorgen als uien. Je plant ze en wacht op de tijd om de uien te oogsten. Vooral als het gaat om de toevoer van voedingsstoffen, zijn ze absoluut niet veeleisend.

Uien zijn zwakke consumenten. Dit betekent dat ze tijdens hun groeifase slechts zeer weinig voedingsstoffen uit de grond halen. Je kunt uien op elke grond goed telen, zelfs op een mager oppervlak, er moeten geen problemen zijn met groeien.

Als u het echter nog steeds niet wilt doen zonder kunstmest toe te voegen, moet u rekening houden met het volgende:

❶ Gebruik organische meststof

De algemene regel in de tuin is het gebruik van organische meststoffen zoals compost, humus, enz. U gebruikt dus alleen de voedingsstoffen die zich al in de voedingscyclus bevinden.

Het is daarom voldoende voor uien als u in de lente of herfst goed verrotte compost in de grond werkt.

❷ Meststof uit het vak

Als u een kant-en-klare meststof uit de handel moet gebruiken, dan moet deze zeer weinig stikstof bevatten. De groenten krijgen stikstof niet erg goed. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de afgewerkte meststof voornamelijk kalium en fosfor bevat. Patent Kahli van Dehner is bijvoorbeeld ideaal.

"Tip: Wortelen hebben een vergelijkbare behoefte, dus u kunt samen in de tuin uien en wortels telen. Omdat de bollen zo veeleisend en zuinig zijn, kun je ze ook planten als een secundair gewas na het kweken van een zware feeder.

Video: 'Wat zit er in ons eten?' Afl. 1: Is ons eten minder gezond geworden? (Maart 2021).

Pin
Send
Share
Send