Haagplanten

Vernieuw gazons in de zomer - tips waar u op moet letten

Pin
Send
Share
Send


Gazon wordt meestal opnieuw gezaaid in de herfst, maar soms kan niet worden vermeden om het gazon in de zomer te vernieuwen.

Te veel onkruid, gaten, bruine vlekken en vlekken of mos maken het gazon er niet goed uit? Dan kan het tijd zijn om het gazon volledig te vervangen. In het begin klinkt dit als een enorme hoeveelheid werk, maar graven is geen verplichte vereiste voor het vernieuwen van uw eigen gazon. Of het gazon nu opnieuw moet worden beplant met of zonder te graven, we geven alle geïnteresseerde lezers een paar praktische tips over hoe oude gazons te vervangen en te vervangen door vers, weelderig groen.

Wanneer graven een must is

Graven is een must, vooral als de grond erg ongelijk is. Omdat het gazon dan niet alleen oppervlakkig, maar ook ondergronds moet worden vernieuwd, zodat een betere basis voor een gelijkmatig, vlak gazon wordt gecreëerd. Zelfs als het gazon bedekt is met veel oude boomwortels of zwaar onder onkruid, moeten hobbytuiniers niet bang zijn voor de graafwerkzaamheden die niet moeten worden onderschat. Als het vorige grastype niet langer aantrekkelijk is, bijvoorbeeld vanwege het uiterlijk van de grassen, moet het grasveld ook worden uitgegraven voordat het opnieuw wordt ingezaaid.

Het graven creëert ook de beste voorwaarden voor het later leggen van gras, maar dit is geen absolute must. Ten laatste wanneer de gazonvervanging zonder graven al twee keer is mislukt, wordt onder geen enkele omstandigheid een derde poging zonder graven aanbevolen. Je moet ook weten dat de herfst de beste tijd is om het gazon te graven, niet de zomer. Als de beslissing om te graven om een ​​van de genoemde redenen is genomen, moet het nieuwe gazon daarom worden uitgesteld tot de late zomer of, nog beter, tot de vroege herfst.

Verfris het gazon in de zomer - de voorbereidingen

De zachtere methode, waarvoor geen uitgebreide graafwerkzaamheden nodig zijn, betekent dat de grasvernieuwing ononderbroken is. Deze werkzaamheden kunnen ook worden uitgevoerd van mei tot rond september. Het is alleen belangrijk dat de gazonvernieuwing is voltooid voordat langere periodes van regen op een rij kunnen worden verwacht. Hoewel het gazon niet volledig moet worden uitgegraven, moeten de nodige voorbereidingen worden getroffen zodat het nieuwe gazon de meest gunstige omstandigheden vindt om zo goed mogelijk te kunnen groeien. Alle hobbytuiniers moeten eerst deze stappen nemen:

  1. Maai het gazon zo kort als uw eigen grasmaaier toestaat - vertrouw mogelijk op de hulp van een specialist en vertrouw een tuinbouwbedrijf dit werk eenmaal toe om het gazon echt extreem kort te maaien.
  2. Verzamel en verwijder alle knipsels.
  3. Het doel van deze maatregelen is om het bestaande gazon zoveel mogelijk leeg te maken.
  4. Verticuteer het hele gazon voorzichtig verschillende keren totdat de grond tussen de resterende grassprieten duidelijk zichtbaar is. Koop hiervoor een apparaat, leen een speciaal apparaat bij het tuincentrum of vertrouw op dit moment op de hulp van een professioneel tuinbedrijf.

Onze aanbeveling voor verticuteermachines - de bestseller op Amazon:

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 AL-KO elektrische verticuteermachine Combi Care 38 E Comfort, 38… 276 beoordelingen139,00 € 103,50 €Naar de winkel

Onkruidverdelger - ja of nee?

Zoals alle lezers gemakkelijk kunnen zien, gaat de voorbereiding van de zachtere vorm van gazonvernieuwing gepaard met een bepaalde inspanning. Daarnaast is er ook de vraag in hoeverre een onkruidverdelger moet worden gebruikt. Gespecialiseerde producten zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde retailers die niet alleen onkruidresten verwijderen, maar ook de grassprieten die nog staan. Dit zijn zogenaamde totale herbiciden.

In dit opzicht zijn deze fondsen ideaal, omdat het gebied volledig kan worden bevrijd van de bestaande installaties. Als dieren of kinderen zich later op het gazon verplaatsen, moet u nadenken over mogelijke gezondheidsrisico's. Het is daarom belangrijk om af te wegen hoe zinvol deze stap in individuele gevallen is. Bovendien kunnen dergelijke krachtige middelen, die niet nalaten te werken als de gespecificeerde blootstellingstijd wordt aangehouden, ook het lokale ecosysteem verzwakken.

Een grasveld is immers ook de thuisbasis van vele kleine organismen die een belangrijke taak in het ecosysteem moeten vervullen. Deze kleine helpers zullen ook worden geëlimineerd. Dit roept de vraag op wat de waarde is die wordt gegeven aan een perfect gazon. Radicale onkruidverdelgers hoeven daarom niet noodzakelijkerwijs te worden gebruikt bij de gazonvernieuwing.

Elimineer oneffenheden

Als het gazon op deze manier is voorbereid, is de volgende stap het verwijderen van andere hobbels - zoals ondergrondse konijnen- of muispassages die mogelijk al zijn ingebroken of molshopen. Overal waar de aarde als compensatie is opgestapeld, moet deze worden betreden. Dit proces wordt enkele dagen herhaald voor het zaaien. Omdat de aarde dan een beetje is doorgezakt, zodat er nog meer hobbels kunnen verschijnen die nu kunnen worden verwijderd.

Het gazon vernieuwen in de zomer - tips voor het zaaien

Voor het zaaien van gras is een spreidwagen absoluut noodzakelijk voor grote gazons, die kunnen worden geleend van gespecialiseerde dealers of goedkoop kunnen worden gekocht. Voordat met de hand of met een dergelijke kar wordt gezaaid, moet het gebied worden bedekt met fosformeststof. Dit levert de nodige voedingsstoffen op zodat het nieuwe gazon goed kan groeien.

»Tip van experts: Als u de zaden verspreidt en de kunstmest in de lengte, kunt u ervan uitgaan dat het gazon beter zal groeien.

Kies het juiste gazonzaad

De keuze van zaden speelt ook een belangrijke rol. Omdat, afhankelijk van het lokale klimaat en andere omgevingscondities, verschillende soorten gazon worden aanbevolen. Gedetailleerd advies van een competente expert is op dit moment zinvol. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de zaden perfect passen bij de lokale omstandigheden. Dit is belangrijk zodat het gazon niet zo lang mogelijk met goede zorg en voldoende water moet worden vernieuwd.

Geef het zaad regelmatig water

© focus finder - Fotolia.com Na het zaaien beschermt een dunne laag turf het gebied. Gazon is echter een lichte kiem. Daarom mag de veenlaag niet meer dan een halve centimeter dik zijn. De veenlaag geeft ook aan wanneer het nieuwe gazon bewaterd moet worden. Alle hobbytuiniers moeten er rekening mee houden dat het zaad de komende maand altijd vochtig moet zijn. Als er niet genoeg regen is, moet de gazonsproeier tien minuten per keer kunstmatige regen geven - ongeveer vijf keer per dag. De intensiteit van de sprinkler moet dienovereenkomstig worden aangepast, zodat de zaden op hun plaats blijven en niet worden weggewassen. Een lichte turfkleur geeft aan dat water nodig is. Dan is het belangrijk om het vers gezaaide gazon onmiddellijk met water te bevochtigen.

Bemest nieuw gazon

Meststoffen met langzame afgifte moeten zes weken na het zaaien worden gebruikt. Deze langdurige bemesting is een must, zodat het nieuwe, jonge gazon zich uitstekend kan blijven ontwikkelen, meer bladmassa kan vormen en weelderig groen kan condenseren.

Daarna moet het gazon regelmatig worden onderhouden. Zelfs als grasvernieuwing een bepaalde hoeveelheid werk in de zomer met zich meebrengt, is het nog steeds goedkoper dan graszoden. Als de omgevingscondities goed zijn, groeit het nieuwe gazon zeer snel, zodat het niet te lang duurt voordat het hele gebied weer in een rijke schaduw van groen schijnt - meestal in dezelfde zomer.

Video: Wat doe je met kleigrond in je tuin? (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send