Haagplanten

Gaten in het gazon - oorzaken en reparaties

Pin
Send
Share
Send


Een gazon is het leukst als het mooi is om naar te kijken en geen openingen heeft. Ik zal je 5 methoden laten zien hoe je gaten kunt dichten.

© schab - Fotolia.com

Barbecue-avonden met vrienden, het opbouwen van de schommel in het voorjaar, het spelen van spelletjes met kinderen en huisdieren of het bezoeken van onverpakte woelmuizen en mollen - ons gazon heeft het niet gemakkelijk. Het is niet ongebruikelijk dat u aan het einde van de zomer ontdekt dat uw gazon heeft geleden en gaten heeft. In het volgende leer je hoe je snel en eenvoudig gaten in het gazon kunt dichten.

inhoud

 • 1 Wat veroorzaakt gaten in het gazon?
 • 2 Hoe kunnen gaten in het gazon worden gesloten?
  • 2.1 ❖ Zaai het gazon
  • 2.2 Gazonbestrating - beter dan gazonzaad?
  • 2.3 Gaten in het gazon dichten met een graspad
  • 2.4 grasmat voor het repareren van grotere beschadigde gebieden
  • 2.5 Gaten in het gazon dichten met gras - de eenvoudige methode

Wat veroorzaakt gaten in het gazon?

 • meer stress dan gras
 • gebrek aan zorg
 • Verbranding door te kort maaien of overbemesting
 • ongedierte
 • Voorkomen van mos en onkruid

Hoe kunnen gaten in het gazon worden gesloten?

 • Lawn graszaad
 • grasflard
 • Rasenpads
 • gras
 • swards

❖ Zaai gras

© TravelPOIs - Fotolia.com Gaten in het gazon kunnen op de conventionele manier worden verholpen. Dus pas je gazonzaden toe op de getroffen gebieden en wees geduldig totdat het gazon teruggroeit en de opening geleidelijk sluit. Gazonzaden worden bij voorkeur in maart en september geplant. In de lente en vroege herfst is er voldoende regenval en zijn er aangename temperaturen om de zaden goed te laten groeien.

Tip: Als u in het voorjaar gazonzaden gebruikt, hebben de zaden voldoende tijd om voldoende wortels te ontwikkelen en te ontwikkelen.

Gebruik voor het zaaien geschikte zaden. Een speciale inzaai zoals u b.v. Find here is ontworpen voor dit doel en groeit meestal sneller dan conventionele gazonzaden.

Bereid het gazon voor op zaaien

De kale plek kan beter en sneller worden gesloten als het oppervlak eerst dienovereenkomstig wordt voorbereid. De ondergrond is meestal verdicht en moet eerst goed worden losgemaakt. Als de kale plek verzonken is en geen rechte lijn vormt met de rest van het gazon, is het gecreëerde gat gevuld met aarde. U kunt conventionele tuingrond gebruiken of de kloof met groeiende grond dichten. Dit heeft het voordeel dat het geen onkruid bevat, dat u per ongeluk met behulp van tuingrond het gazon in kunt slepen. Als er een opening in het gazon is omdat het te schaduwrijk is, gebruik dan speciale zaadmengsels voor schaduwgazons, zoals hier beschikbaar of overweegt het gazon volledig op dit nadelige punt op te geven.

Tip: Gebruik een schraper of hark om onkruid en restanten van het oude gazon te verwijderen.

Als de grond dienovereenkomstig wordt voorbereid, kan het zaad worden verdeeld. Gebruik de hark of verticuteermachine om de zaden in de grond te werken.

Gazon op zure grond?

Als er grote gaten in het gazon zijn en u de oorzaak niet kunt verklaren, kan dit te wijten zijn aan de grond zelf.

Opmerking: Mos in plaats van gras groeit op zure grond.

U moet de pH van de grond kennen voordat u verdere actie onderneemt. De pH-waarde kan worden bepaald met behulp van eenvoudige testkits. Deze zijn in bijna elk tuincentrum te koop voor minder dan tien euro. Als u een pH-waarde lager dan 6 hebt bepaald, kan het gazon niet voldoende voedingsstoffen uit de grond opnemen. Voordat u de gaten in het gazon sluit, moet u het zuur in het gazon neutraliseren met behulp van sodakalk. Let op de hoeveelheidinformatie op de verpakking. Met grotere gazons kan een strooier uw werk gemakkelijker maken.

Bemest het gazon - maar correct

Gazonzaden en meststoffen worden geen vrienden. Als de grond al voldoende bemest is, zal het gazonzaad waarschijnlijk geen wortels vormen en wacht u tevergeefs op de opening in het gazon. Sommige fabrikanten van gazonzaden hebben hier aan gedacht en brengen zaadmengsels op de markt die verrijkt zijn met kunstmest die pas na enige tijd van kracht wordt.

Tip: Bemest het gras pas zes weken nadat u het opnieuw hebt ingezaaid.

Een uitzondering is organische meststof, die al tijdens het zaaien kan worden toegediend.

Het nieuwe gazon heeft ook voldoende vocht nodig en mag niet uitdrogen. Als het ingezaaide gras teruggroeit, mag er ongeveer zes weken niet op worden gelopen. U moet ook terughoudend zijn met de grasmaaier. Pas wanneer de messen ongeveer tien centimeter hoog zijn, worden de grassprieten ingekort tot ongeveer zes centimeter en na nog eens zes weken bijgesneden tot vijf centimeter.

Sluit grotere gaten in het gazon

Gazonzaden worden snel verspreid in een kleine opening, maar hoe zit het met grotere gazons die fragmentarisch en lelijk zijn geworden? Je moet eerst de grond voorbereiden. Om dit te doen, graaf ongeveer vijf centimeter grond uit en meng de grond met zand, compost en humus. Als u de grond voldoende hebt bevestigd, kunt u het gazonzaad over een groot gebied verspreiden. Gebruik een plank of een schop om de zaden goed in de grond te drukken. Dan moet het zaad goed worden bevochtigd.

Gazonbestrating - beter dan gazonzaad?

Gazonbestrating is een allround oplossing en is ook geschikt voor moeilijke grondsoorten. Deze speciale mengsels bestaan ​​uit gazonzaden, kunstmest en een speciaal substraat dat zelfs op moeilijke ondergronden de kieming bevordert.

Gazonverharding aanbrengen - stap voor stap

 1. Maak de grond los
 2. Verwijder onkruid en grasresten
 3. Gazonverharding aanbrengen
 4. Irrigeer de aarde
 5. Voorzie de ondergrond altijd van voldoende vocht

De grond wordt eerst goed losgemaakt. Dit verwijdert onkruid of de overblijfselen van dood gras. De bestrating van het gazon moet gelijkmatig en in een laag van ongeveer drie millimeter op alle kale plekken worden aangebracht. Om ervoor te zorgen dat de bestrating snel begint te ontkiemen, is voldoende irrigatie vereist. Giet eerst voorzichtig. Als het kiemsubstraat van kleur verandert, kan het geen water meer opnemen en kunt u stoppen met water geven. Als het substraat een lichtere kleur krijgt, is dit een teken dat het weer vocht nodig heeft.

De voordelen van gazonbestrating en gazonzaden worden naast elkaar geplaatst

grasflardLawn graszaad
 • gemakkelijke applicatie
 • slechts één bewerking nodig
 • alle componenten zijn al inbegrepen
 • geen voorbereidende werkzaamheden nodig
 • ontkiemt zelfs op moeilijke grond
 • extra bemesting is niet nodig
 • gemakkelijke applicatie
 • goedkoop

Sluit gaten in het gazon met een grasveld

Als er alleen kleine openingen in uw gazon zijn, is de grip op het gazon de moeite waard. Hier vindt u de zojuist beschreven componenten van de bestrating geconcentreerd op een pad. De pads worden eenvoudig op het betreffende gebied geplaatst. Dit gebeurt op dezelfde manier als een seedband. Maak de ondergrond los en maak deze voldoende schoon. Het kussen wordt licht ingedrukt zodat het niet kan wegglijden.

Tip: Het gazon moet altijd voldoende gehydrateerd zijn.

Rollengras voor het repareren van grotere beschadigde gebieden

© ikostudio - Fotolia.com Als er grotere gaten zijn ontstaan, komt u niet ver met een gazonpad. Turf leggen is hier een welkom alternatief. Op deze manier kunnen grotere gazons gemakkelijk in korte tijd worden afgesloten. Zoals de naam al doet vermoeden, kan gras worden gekocht op wielen. Het product wordt gekweekt op speciale gazonscholen en wordt verkocht op rollen van één vierkante meter. Je moet prijzen verwachten tussen de vijf en tien euro per vierkante meter. Gewalst gras is duurder dan gazonzaden, maar ook uiterst praktisch. Het gazon is gemakkelijk te leggen en kan na een paar uur worden betreden.

Leg gras - stap voor stap

Wat nodig is

 • mes
 • gazon dunschiller
 • schop
 • kruiwagen
 • landbouwer

Zodat het oude gazon gemakkelijk kan worden verwijderd, is een dunschiller ideaal. Gebruik een helmstok om de grond voldoende los te maken. Om het gras goed te kunnen maaien, is een zo scherp mogelijk mes nodig. U moet een schop en kruiwagen klaar hebben voor verwijdering en verwijdering van het oude gazon.

Tip: Schilmachines of tuinfrezen kunnen worden geleend bij het tuincentrum.

Hier is hoe het te doen:
Het leggen begint op een rechte rand. Selecteer hiervoor de volgende bedgrens of stoepranden die al zijn geplaatst. Rol de platen volledig uit en breng ze aan op het gazon. De afzonderlijke vellen moeten dicht bij elkaar liggen, maar mogen elkaar niet overlappen. Als u meer dan één rijstrook nodig heeft, is een gespreide plaatsing ideaal. Dit principe is ook gebruikelijk bij het leggen van laminaat.

Tip: Vermijd openingen en overlappingen bij het leggen van gras.

Na het leggen van het gras grondig water geven, maar zorg ervoor dat er geen plassen op het gazon bezinken. In de eerste paar dagen heeft het gras meer water nodig.

U kunt op uw nieuwe gazon lopen de avond nadat het is geïnstalleerd. Wees voorzichtig, want het gazon kan pas na ongeveer een maand volledig worden geladen. U kunt de grasmat na slechts tien dagen voor het eerst maaien.

Gaten in het gazon dichten met gras - de eenvoudige methode

Kleine openingen in het gazon verdwijnen snel wanneer u gras gebruikt. Hiervoor heeft u een ongebruikt stuk gazon nodig, dat mogelijk gaten vertoont. Daar prik je het gras van de gewenste grootte uit en plant je het in de eerder losgemaakte grond van het gecreëerde gazon. Geef het nieuwe gazon goed water. Na een korte tijd zal de grasmat in het gazon goed zijn gegroeid en zullen de ongewenste openingen snel en gemakkelijk worden gesloten.

Video: Kuilen en gaten in het gazon: Stap 7 - hoe kom je van die kuil in je gras af? (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send