Haagplanten

Verlicht het tuinpad met zonnelampen - 4 creatieve ideeën

Pin
Send
Share
Send


Naast paden en zitjes, omvatten tuinpaden ook tuinpaden. Om te voorkomen dat ze in het donker struikelen, is het raadzaam om ze te verlichten met zonnelampen.

© Grigory Bruev - Fotolia.com

Wie weet dat niet: u wilt snel naar de achterkant van de tuin en u bevindt zich in de groene gebieden. Grappig, was er ergens een tuinpad ?! Nou, in het donker kan het heel moeilijk zijn om niet van het goede spoor af te komen. Daarom is het altijd raadzaam om het tuinpad goed te verlichten. Als u nu bang bent voor hoge elektriciteitskosten, kunt u onmiddellijk kalmeren. Er zijn immers talloze zonnelampen die kunnen worden gebruikt om tuinpaden te verlichten. Hier kunt u zelfs heel creatief worden en kleine hoogtepunten instellen. Onze ideeën zullen u vertellen hoe.

Waarom kiezen voor zonnelampen?

De voordelen van zonnelampen zijn duidelijk. U hebt geen elektriciteit nodig (u kunt lezen hoe op www.feelgreen.de), flexibel overal in de tuin te gebruiken is en u hebt geen technische kennis nodig om het in de tuin te installeren. U hoeft slechts enkele belangrijke opmerkingen in acht te nemen. Volgens www.lampenwelt.de is het b.v. Het is belangrijk dat u de zonnemodule op het zuiden richt, zodat zoveel mogelijk uren zon kunnen worden gebruikt. Het is ook zinvol om producten te gebruiken met zomer- en winterbedrijf. Overigens zijn er zelfs zonnelampen met een geïntegreerde bewegingsmelder. En dat alles zonder kabels te leggen en zonder hoge elektriciteitskosten! Klasse toch?

Zo kunt u uw tuinpaden zonder elektriciteit verlichten

1. klassieke zonnelampen:

© rodrusoleg - Fotolia.com

Allereerst kun je natuurlijk terugvallen op de klassiekers, d.w.z. zonnelampen met aardpennen. Deze zijn al verkrijgbaar in een breed scala aan vormen en kleuren. Zelfs in de vorm van cijfers. Wat hier is toegestaan ​​en wat bij de tuinstijl past, is toegestaan.

2. Zonne-lichtketens:

© Toenne - Fotolia.com

Een andere leuke optie zijn zonne-lichtketens. Als je het tuinpad hebt aangelegd als een soort van laan, dan komen natuurlijk lichtketens hier goed tot hun recht. Ze zien er romantisch uit en bieden nog steeds voldoende licht. Kerstverlichting moet niet alleen zijn plek vinden in bomen en struiken tijdens Kerstmis.

3. Zonne-lichtstenen:

© achawin - Fotolia.com

Als u een tuinpad hebt gemaakt van kiezelstenen, kunt u ook tussenliggende stenen van zonlicht verspreiden. Het ziet er heel grappig uit als er in het donker plotseling enkele stenen oplichten. Deze stenen dienen echter minder als verlichting en meer als een gids.

4. Zonnestapplaten / vloerinbouwspots:

© bildlove - Fotolia.com

Persoonlijk vind ik het ook leuk om zonnestapplaten of inbouwspots op zonne-vloer te hebben. Ze verlichten ook het tuinpad prachtig. Het is echter het beste om ze te integreren in het tuinpad terwijl u het creëert. Dit is het gemakkelijkst. Retrofit is een beetje moeilijker, maar natuurlijk haalbaar. Desalniettemin zou ik altijd aanraden om inbouwspots op de vloer rechtstreeks op zonne-energie te installeren.

Conclusie:

Door de tuin rennen in het donker is geen probleem meer dankzij zonnelampen. En het beste van alles: u hoeft geen kabels te leggen! Het kan niet eenvoudiger. Dus zonnelampen zijn perfect voor de tuin. Je kunt ze ook op elk moment vervangen door andere modellen en zo zorgen voor een frisse bries in de tuin. Soms kunt u vertrouwen op moderne lichtkolommen, soms op mozaïek-zonneballen en soms op lichtgevende zonnetuintjes. Laat stoom af en laat uw tuin in een heel ander licht verschijnen als u wilt. Meer slimme ideeën voor tuinverlichting zonder elektriciteit vindt u hier.

Pin
Send
Share
Send