Haagplanten

Planningslicht in de tuin: 5 ideale verlichtingsideeën

Pin
Send
Share
Send


Goede verlichting in de tuin zorgt voor gezelligheid en zorgt bovenal voor veiligheid. Wij geven inspiratie, uw persoonlijke smaak beslist!

Zolang de zon schijnt, is alles mooi, maar het wordt nauwelijks donker als je in de tuin tast. Licht in de tuin moet om veiligheidsredenen zijn en is in veel gevallen een echte blikvanger.

Tuinpaden, terrastreden en de tuinvijver hebben passende verlichting nodig, die u uiterlijk zult ontdekken wanneer u de avond in de tuin doorbrengt. De lichten hoeven niet functioneel te zijn. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden met chic, je moet gewoon weten welke en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

➡ Mijn tip: Moet de buitenverlichting in de winkel van Wohnlicht zien, er is niet alleen een enorme selectie (3549 items) maar ook gratis verzending! De fotogalerij geeft een klein inzicht in het bereik (© living light.com).

zonnelamp

wandlamp

inbouwspots

inbouwspots

Lantaarn met mast

zonnelamp

Kugelleuchte

aarde spike

Idee 1: licht in de tuin zonder elektriciteit

Ik begin direct met de eenvoudigste en meest energiebesparende variant, omdat het stormnetwerken vaak beperkt is, vooral in volkstuinen. Als dit ook het geval is in uw tuin, koop dan een of meer lampen die op zonne-energie werken.

Het voordeel van zonnelampen is heel duidelijk, er is geen vervelende kabellegging. De zonnelichten zijn vooral geschikt om donkere tuinpaden te verlichten of om een ​​gezellige sfeer te creëren. Deze lampen zijn echter niet voldoende als lichtbron, bijvoorbeeld om te lezen. De zon voorziet ons van de elektriciteit die we gratis nodig hebben en u kunt de lampen overal plaatsen. Omdat zonnelampen niet opwarmen, trekken ze geen insecten aan, dus er is geen wild rondslingeren.

Er zijn hier nog meer ideeën: tuinverlichting zonder elektriciteit

Idee 2: verlichting direct op de vloer

Het voordeel van de geïntegreerde verlichting in de terrasvloer of bodem is natuurlijk de ruimtebesparing. Lampen die met aardpennen in de grond worden gestoken en vervolgens 75 procent uitsteken, worden vaak over het hoofd gezien. Het is voldoende om de kruiwagen te raken en de lamp is defect.

Het slimme alternatief zijn inbouwspots die in de vloer zijn geïntegreerd. Niet alleen kunnen tuinpaden optimaal worden verlicht, maar ook de terrasvloer. Moderne vloerspots zijn uitgerust met LED's die een warm, zacht licht produceren en zeer energiebesparend zijn (meer op lightcycle.de).

Idee 3: bollampen brengen design in de tuin

Sferische lampen zien er eigenlijk heel eenvoudig uit, maar maken, wanneer ze goed geënsceneerd zijn, echt een verschil. Wat bedoel ik

Ballampen zijn tegelijkertijd een lichtbron en decoratie. Ze zijn gerangschikt in een rij en perfect voor het markeren van padgrenzen. Maar ook bedden kunnen ermee worden omrand of sfeerlicht oproepen in de tuinvijver. Als je het bijzonder kleurrijk vindt, kun je ook ballampen met kleurwisselaars in winkels vinden. De eenvoudigste in te stellen zijn de stijlvolle lichten wanneer ze worden bediend door zonne-energie. Als dit voor u te onveilig is (weinig zon gedurende de dag), kiest u eenvoudig de variant met elektriciteit.

Idee 4: Lantaarns die romantiek oproepen

Na het werk de dag op het terras eindigen is waarschijnlijk de beste beloning voor elke hobbytuinier. Gezelligheid is het motto dat u eenvoudig kunt toepassen met lantaarns en kaarsen. Het zachte licht heeft een kalmerende werking en roept met weinig inspanning mediterrane flair op.

Lantaarns in klassieke stijl zijn eenvoudig uitgerust met kaarsen. Maar er zijn ook modellen die op elektriciteit werken en aan het plafond of aan de muur kunnen worden bevestigd (hanglampen). Voor zeer creatieve mensen: op diy4you.de is er een stapsgewijze handleiding voor het zelf bouwen van een lantaarn.

Idee 5: verlichting van tuinmuur & pergola

Vooral in de kerstperiode en bij speciale gelegenheden worden antieke gebouwen van buitenaf verlicht en worden zo een blikvanger voor iedereen. Ook jij kunt je favoriete plekken in de tuin vakkundig opvoeren. Voor dit doel worden buitenspots afzonderlijk of in een rij voor het betreffende object geplaatst en bij zonsopgang ingeschakeld.

Op deze manier kan een eenvoudige rozenboog gemakkelijk worden omgezet in een lichtobject zoals duizend en één nachten. De buitenverlichting kan ook twee functies tegelijkertijd uitvoeren: aan de ene kant creëren ze een mooie sfeer, aan de andere kant bieden ze veiligheid, bijvoorbeeld door trappen te verlichten.

Pin
Send
Share
Send