Haagplanten

Terrasverlichting: 5 ideeën voor sfeervolle momenten

Pin
Send
Share
Send


Met de juiste terrasverlichting kunt u een stijlvolle sfeer creëren. We presenteren hier 5 ideeën.

© adobe.stock - Photographee.eu

Kom 's avonds thuis na een dag hard werken, leg je benen omhoog en sluit de heerlijke zomerdag op het terras af - gewoon ontspannen. De meeste genieten ook in het weekend van de warme zomertemperaturen op het balkon of terras.

Zodra het donker wordt, kruipen de meeste echter weer naar binnen. In het donker wordt het eindelijk op een of andere manier ongemakkelijk. Met sfeervolle terrasverlichting kunt u uw avonduren op het terras aanzienlijk verlengen en ook een heel speciale flair creëren. We hebben u ooit 5 ideeën gepresenteerd die een gezellige sfeer creëren.

5 ideeën voor idyllische terrasverlichting

Er zijn verschillende manieren om van uw terras een gezellige sfeer te maken. Natuurlijk staat je eigen smaak bovenaan. Of het nu gaat om plafond- of wandspots, inbouwlampen of kerstverlichting, u heeft keuze te over.

In de zoektocht naar interessante verlichtingsideeën vond ik wat ik zocht in de online winkel van Holzhandel-Deutschland.de. Hier krijg je alles wat je hartje begeert - de verschillende lichten en de juiste accessoires voor de smalle munt.

Dankzij de filterfunctie kunt u hier van tevoren uw keuze maken:

  • verlichting
  • materiaal
  • diameter
  • lamp
  • Bulb kleur en anderen

Beperk. Dit bespaart u de lange zoektocht in het assortiment.

Maar hier zijn de verschillende ideeën:

Idee 1 - maak basisverlichting

Als u uit eten gaat of spelletjes speelt met vrienden, is nauwelijks een kleine plek ergens in de verte voldoende om de tafel optimaal te verlichten.

De basisverlichting is erg belangrijk bij het plannen van de terrasverlichting. In de meeste gevallen zijn dit wandlampen. Deze zijn permanent geïnstalleerd en genereren voldoende licht voor eten en spelen.

Idee 2 - LED-inbouwlampen in de vloer

Wanneer de basisverlichting aan is, is het tijd om accenten in te stellen. Je zet op een heel gerichte manier kleine highlights met LED-inbouwlampen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en lichtkleuren. U kunt inbouwspots direct in de terrastrappen installeren om struikelgevaar te voorkomen, maar de kleine plekken aan de buitenrand van het terras zorgen ook voor comfort.

Idee 3 - gebruik schijnwerpers

Zogenaamde spots kunnen worden gebruikt om specifieke gebieden te verlichten. U kunt deze niet alleen in de tuin of bij de vijver gebruiken, maar ook op het terras. U kunt bijvoorbeeld de bloembakken of bepaalde decoratieve items perfect op uw terras plaatsen en een gezellige sfeer creëren.

»Tip: Let er bij het opstellen van de spots op dat u de objecten alleen van achteren of van opzij verlicht met uitzicht vanaf het terras. Anders wordt het te licht op het terras.

Idee 4 - Moonlights voor een gezellige sfeer

In plaats van een bloempot, waarin de bloemen er lange tijd niet mooi uitzien, kun je ook maanlichtjes op je terras plaatsen. Dankzij het zwakke licht zorgen deze voor optimale welzijnsmomenten. In de tussentijd zijn ze verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren, zodat iedereen zijn middelpunt moet vinden. Houd er echter rekening mee dat minder soms gewoon meer is.

»Leestip: Verlichting voor de tuin - accenten leggen met Moonlights

Idee 5 - kerstverlichting en slingers voor tuinfeesten

De kleurrijke slingers en kerstverlichting waren populair op zomerfeesten en verjaardagsfeestjes met jong en oud. Zelfs vandaag de dag kunt u het gebruiken om voldoende helderheid en stemming te garanderen.

Tegenwoordig is het assortiment kerstverlichting enorm gegroeid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, zodat ze ook een decoratief voordeel hebben.

Houd het stroomverbruik in de gaten

Hoe meer lampen u op uw terras zet, hoe hoger uw elektriciteitsverbruik. Hier is het raadzaam om eens per jaar een elektriciteitsprijsvergelijking uit te voeren. Als u van aanbieder verandert, kunt u snel meer dan 100 euro per jaar besparen. De vergelijking is snel en gemakkelijk, bijvoorbeeld op Verivox.de.

»Tip: Leds hebben de voorkeur boven andere lichtbronnen vanwege hun duurzaamheid en laag stroomverbruik. U kunt echter nog goedkoper worden met zonnelampen. Hier heeft u ook een grote selectie producten, waarvan er veel op een decoratieve en handige manier op het terras kunnen worden geplaatst. Ook erg interessant: tuinverlichting zonder elektriciteit - 4 slimme ideeën voor uw tuinoase

Pin
Send
Share
Send